May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

De bedste glutenfri gulerodsboller

gulerodsbollerudenmel

Ku’ du li’ mine grønne proteinboller, der kun indeholder 60 kcal per bolle? Jeg er vild med dem. Men dé her er simpelhen de bedste glutenfri gulerodsboller! De er sattema’ også gode, og et endnu større hit i min mave! De kræver en god blender eller en foodprocessor, men så er dejen, som ikke indeholder mel, også lavet på kort tid. Portionen giver 12-13 boller og de mætter så dejligt meget, at man ikke behøver mere end 1 til frokost – gerne fyldt med ost 😉

Det skal du bruge til de bedste glutenfri gulerodsboller

  • 500 g revne gulerødder
  • 4 æg
  • 2,5 dl nødder (jeg brugte 1,5 dl mandler og 1 dl valnødder)
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl andre kerner, som fx solsikke, hørfrø eller noget fra en stenalderblanding eller lignende
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk Fiber Husk (den gule)
  • 1 tsk salt
  • Til toppen: Blå birkes, sesamfrø, solsikkekerner eller lignende

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 C.

Blend/kør nødderne til mel. Riv gulerødderne fint. Bland alle ingredienser og lad dejen stå og hvile i ca. 10 minutter.

Form 12-13 boller og drys topping på.

Stil bollerne midt i ovnen i ca. 15-18 minutter til de er gyldne på toppen.

Tag bollerne ud. Stil dem på en rist eller vend bollerne på hovedet og lad dem køle.

Essen!

SE FLERE AF MINE ÆDERIER PÅ MIN INSTAGRAM – OG SE ALLE MINE (SUNDERE) OPSKRIFTER HER 🙂

gulerodsbollerudenmel1

Del på Facebook

65 kommentarer til “De bedste glutenfri gulerodsboller”

      1. Lotus Malouna

        Sikke en skøn opskrift ?
        De mætter herligt og frækt med knas fra hørfrø!
        Jeg brugte dog kun 450 g gulerødder og fik alligevel til 12 boller. Dog lavede jeg små ca. en lille knytnæve.
        Varmetiden ændrede jeg også lidt.
        20 min. og så vendte jeg dem om (på hovedet) og gav dem yderligere 10 min.
        De blev stort set ikke våde/klæbrige indeni, men selvfølgelig er de mere fugtige end en bolle på mel.
        Jeg laver dem helt sikkert igen og igen ?

        1. KÆRE LOTUS

          MANGE TAK FOR POSITIV FEEDBACK, DET GØR MIG RIGTIG GLAD AT DU OGSÅ HAR SUCCES MED BOLLERNE, OG SIKKE ET GODT TIP MED AT VENDE DEM EFTER 20 MIN MÅ JEG SELV PRØVE NÆSTE GANG JEG LAVER DEM, GOD DAG 🙂

  1. Ser møg-lækre ud..
    Men åh, gider næsten ikke at skrælle og rive 800 gulerødder 😉

      1. Anja Trankjær

        Hej. Faldt over denne opskrift, og tråd. Du skriver flere steder, at de 800 g gulerødder skal rettes. Du skriver dog ikke til hvor meget mindre, og det er heller ikke rettet i opskriften øverst?🤔☺️
        Mvh Anja

  2. Er der noget til hinder for at bruge grøn Husk, og hvad er forskellen? De lyder gode de boller 🙂

  3. har lige prøvet at bage dem og glæder mig til min morgenmad imorgen, men synes mine falder sammen da de kom ud af ovnen er det rigtigt nok eller hvad gør jeg forkert Mvh elvi

    1. Jeg synes ikke mine falder sammen med de hæver heller ikke op som normale boller med mel. Jeg er sikker på de nok skal smage godt 🙂

  4. Skal man bruge hele nødder? Kan dw erstattes med mandel mel ell andet? Og hvad er i såfald måleenhed? De ser megalækre ud men min ffoodprocessor kan ikk holde til nødder tror jeg 😉

    1. Ved du hvordan fordelingen af disse boller samt dem med broccoli er ift sense kost?
      Mvh Rikke

      1. Hej Rikke jeg har ikke udregnet det men Sense siger 2 æg svarer til fuld protein, 200 g grønt og så 1-3 spsk fedt (kerner, nødder, olie osv) sådan kan du regne dig frem 🙂

  5. Tak for nogle supergode glutenfri opskrifter og tips 😊. Gulerøddenes vægt – er det uden skræl?
    Og 2,5 dl. nødder – er målet for de hele nødder, eller når de er malet til mel?

  6. De ser fantastiske ud 😀 Glæder mig meget til at lave dem 😛

    Har du regnet kalorier ud op dem? 😛

  7. Hej Sydhavnsmor.
    Jeg har lige bagt bollerne, men det kunne simpelthen ikke lade sig gøre for mig, at få dem gennembag. Jeg gav dem MEGET længere tid i ovnen, end der står i opskriften. De er blevet fint sprøde yderst (faktisk så meget at jeg ikke turde give dem mere tid i ovnen) men indeni er de desværre stadig meget klæbrige og fedtede – ja nærmest “rå” :-/. Hvad har jeg mon gjort forkert? Jeg puttede kun 663 gram gulerødder i, men jeg erstattede resten med æble.
    Venlig hilsen
    Julie (også bosat i Sydhavn ;-))

  8. Jeg bagte bollerne i går, men jeg kunne slet ikke få dem gennembagt. De blev ved med at være klæbrige og fedtede indeni, selvom jeg gav dem MEGET længere tid i ovnen, end hvad der står i opskriften, man skal. Hvad har jeg mon gjort galt?

    1. Hmm det lyder ikke så godt nej :/ øv hvor trist jeg ved ikke helt hvad der er gået galt men kan det være for meget væde der ikke er knuet ud eller?

  9. Har bage de boller 4 gange dog med kun 400-450 gr revne gulerødder. Mine får 30-35 min og er super gode

  10. Lise Lotte Pedersen

    Jeg tåler ikke mel så vil prøve denne opskrift, men blander siden gule husk med vand eller hælder du det bare i ?

  11. Hvor får man ” gul” husk? Jeg kender kun den grønne. dine Brocoliboller bliver mere frikadelleagtige når jeg bager dem. Kan det være pga husken? Vh inez

  12. De så så lækre ud men de er klæ/usagt indeni til trods for jeg gav dem 35 min. Øv øv hvad er galt?

    1. Tror ikke det virker på helt samme måde er jeg bange for, men måske kan du alligevel prøve hvis du tager dobbelt/tredobbelt portion i ? 🙂

  13. Hej sydhavnsmor 😄😄😄

    Har lige bagt dine gulerodsboller😄😄mega gode men kunne godt tænke mig at høre om når du bager. Om dine også bliver klæge
    Indeni . Gør jeg noget forkert eller skal jeg have højre grader😄 Fulgte opskriften til punkt og prikke. Bagte dem i varmluftsovn .
    Tak for den gode opskrift. 😄😄😄😄😄 hilsen Jette

  14. Du skriver Fiber HUSK (den gule) – Jeg kan ikke umiddelbart se at den er økologisk, så jeg har googlet efter nogle. Faldt over noget psyllium, der VAR økologisk …. Tror du det betyder noget, at jeg ændrer produkt/mærke?

    1. Hmm, du har ret i at fiberhusk desværre ikke er øko. Jeg har ikkr ptøvet med andet men loppefrøskaller skulle virke og de findes øko, så mon ikke også…+:)

  15. Hej 😊
    Jeg har lige bagt bollerne… brugte dig kun 615 g. Gulerødder… men bagte dem i 25 min varmluft og de er helt usagte indeni??

    Vh Julie

      1. Du skriver 800 g gulerødder i din opskrift. Men i dit svar til Julie skriver du at du nok kun brugte 4-450 g gulerødder. Nu jeg forvirret. Er det 800 g eller 4-450 g ???

        1. Det forstår jeg sgu da godt du er 😉 Jeg får så mange spørgsmål angående opskrifterne, at jeg åbenbart nogle gange blander nogle sammen – sorry for den. Det opskriften siger er selvf rigtig. Det er fordi der bruges 4-450 g broccoli til mine broccolibolelr. Sorry for forvirringen 🙂

  16. Tak for denne lækre bolle opskrift, har nu bagt bollerne 2 gange,😋
    Har udskiftet valnødder med hasselnødder , det er bare lækkert.
    Blender solsikke kernerne med nødderne, det gør dem luftigere.
    Jeg har set lidt på kommentarerne inden jeg bagte og syntes du skal skrue gulerødderne ned til 400 gr, så bliver de nemlig ikke klæge😉
    Bagte mine 25-30 minutter og tilføjede 1/2 dl olivenolie, prøv lige det næste gang du bager dem.
    Tak for nogle gode opskrifter.

  17. De er mega gode dine gulerodsboller, ved du hvor mange kalorier de indeholder pr styk?

  18. Mine var desværre også helt og aldeles rå i midten efter 30 minutter 🙂 nu har jeg skåret dem over og smidt dem tilbage i ovnen som halve, og så håber jeg de bliver bagt 😀

  19. Anni Pedersen

    Hejsa
    Dine boller ser knaldgode ud og har lyst til at prøve dem. Er det muligt at bruge gær i stedet for bagepulver til hævning. Ved man noget om hvor mange kalorier der er pr bolle ca.
    Tak for gode opskrifter :O)
    Hilsen Anni

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top