Jeg bagte denne kage, imens ungerne blev passet af deres mormor og morfar, så Martin og jeg kunne lave Sofus børneværelse. Vi nåede både rengøringen, oprydningen (jeg nåede også, at forfatte indlægget om dengang jeg lignede Jim Carey(s hage) i mine spæde teenageår), og at kreere lækkerier til snackkontoen – denne FANTASTISKE citronmåne, uden mel og sukker! Yeahhh! Jeg vil nødigt dømme andre mennesker, men man er altså liiiidt mærkelig, hvis man ikke kan lide den ?
Der burde være nok til 12 mand i denne portion, men er du som jeg, en cakelover, så kan det godt være, at den ikke strækker helt så langt 😉
Det skal du bruge til selve kagen:
4 æg
1 dl flydende honning
1 dl kokosfibre
1 dl mandelmel (eller mandler du selv kører til mel, i en foodprocessor)
2 dl (mandel)mælk
2 spsk Fiber HUSK
60 g (smeltet) smør/kokosolie – men jeg ville vælge smørret 😉
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
skallen af 1 citron
saften af 1/2 citron
Evt. vand til at gøre dejen blødere (den skal være fast, men ikke hård)
Det skal du bruge til glasuren:
1/2 -1 dl kokosfibre
skallen af 1/2-1 citron
lidt citronsaft
evt. lidt vand til at gøre glasuren tyndere
Sådan gør du:
Pisk æg og honning sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og fordel dejen i en almindelig rund bageform og bag kagen midt i ovnen på 180 grader i ca 20-30 minutter.
Tag kagen ud og lad den køle.
Glasuren laves ved at mixe alle ingredienserne, som fordeles på toppen af den afkølede kage. Sæt i køleskabet indtil servering, eller kværn kagen asap 🙂
Se masser af opskrifter på død lækre kager og snacks uden mel og sukker lige HER 🙂
20 kommentarer til “VANVITTIG LÆKKER CITRONMÅNE UDEN MEL OG SUKKER”
Den skal jeg vist lige prøve! NØJ, hvor lyder den lækker 🙂
Jahhhh 👍🏾😛
Var du en bager, der bragte ud, havde jeg bestilt! :-O 😀
– A
Du bestiller bare 😉
DEN SER SGU JUMMI UD!!!
Den er skide god ❤️
Hvad er kokosfibre? Hvor købes det? Eller kan kokosmel bruges?
Det kan du, men tror fibrene binder det mere:)
Hej! Jeg skal prøve opskriften idag, men har bare lige et spørgsmål!
Kan man bytte mandelmelet ud med hvedemel? Jeg kan nemlig ikke tåle mandler, så det ville jo ikke være så smart at bruge det.. De to meltyper opfører sig jo ret forskelligt, så jeg er meget i tvivl om jeg skal kaste mig ud i at bruge hvedemel, eller om jeg (desværre) må finde en anden opskrift. Tak på forhånd! 🙂
Det vil jeg næsten tro at man kan, for jeg ved at min kollega Tre Gode Grunde, lavede denne her (https://sydhavnsmor.dk/verdens-bedste-aeblekage-gluten-og-sukkerfri/) om til en mel- og sukkervariant på sin egen blog, og det blev godt 🙂
Super, tusinde tak. Jeg kan lave en opdatering senere. 🙂
Består glasuren kun af kokosfibre, citronskal og citronsaft/vand? Kan det godt ‘sætte sig’? 🙂
Jep, tag lidt vand i af gangen 🙂
Hejsa
Den kage skal da bare prøves🤩
Tror du måske man kan erstatte honning med sirup(lys) tåler desværre ikke honning og jeg vil også smage😉🤞
Det kan du tro – eller med fiber sirup gold som er helt sukkerfri og ikke indeholder mange kcal – den bruger jeg ofte 🙂
Kan man bruge kokosfibermel i stedet for kokosfiber- eller er det det samme?
Jeg må være dig svar skyldig desværre 🙂
Jeg prøver med kokosfibermel. Og tak for en masse skønne opskrifter og lækre kager som jeg bager tit – og som man ikke tar´ på af;-)
1000 tak – og du har også meldt dig til at modtage info når jeg er færdig med min e-bog fyldt med sunde kager???? 🙂 ellers send en mail til sydhavnsmorbog@gmail.com så sender jeg dig en mail når den er ude 🙂 bare skriv hej eller noget 😉
Mangler der noget i opskriften eller er Fiberhusk (som jo ikke fås nogen steder lige pt. grundet salmonelle sagen) absolut essentielt? Nu har jeg quadruple-checket at alt andet stemmer og jeg står bare med en flydende masse 😀