May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sydhavns(HUS)MOR RÅD: Eddike – et vidundermiddel!

eddike

Det ligger egentlig ikke lige til mit højreben, at være husmodertypen, da det herhjemme er Martin der er den mest huslige af os. Jeg er i virkeligheden, overhoved ikke huslig – jeg ved nærmest ikke noget værre end at støvsuge, vaske gulve, rydde op og den slags – til gengæld kan jeg så godt lidt at lave mad, og det er også hovedsageligt mig der snupper lige netop dén tjans herhjemme. Alligevel er jeg på det seneste blevet mere OBS på forskellige smarte tricks og fiduser, der kan gøre hverdagen nemmere og mere miljøvenlig (for det kan jeg li’!) – som samtidigt giver en økonomisk besparelse (så jeg har flere penge til, at købe sjove ting for 😉 )…

Og eddike er altså én af vidundermidlerne, som kan bruges til forbavsende mange ting!

SKYLLEMIDDEL

Du skal ikke bruge mere end et shot-glas for at gøre en hel vask dejlig blød. Og nope, dit tøj kommer ikke til at stinke af eddike. Brug den hvide eddike, der også fås økologisk i 1 liters dunke til sølle 16 kroner i de store supermarkedskæder. Foruden at eddiken blødgør dit tøj, så holder den også bedre på farverne – og undgår at kalken sætter sig i tøjet og maskinen. Smart!

BALSAM

Bland 75 ml. hvid eddike med en liter vand (og hav den stående i badet til næste – og næste gang) og skyl håret efter med eddike-blandingen, så får du super blødt og lækkert (lugtfrit) hår. At jeg så smører denne geniale – og super velduftende olie i mit garn efterfølgende, er en anden sag 😉

MOD CIGARETRØG

Du kender sikkert tricket hjemmefra din moar (og far). Når der havde været storrygere på besøg (dengang man stadig røg indenfor), blev skålen med eddike altid sat frem hjemme i Hvidovre-villaen, og den tog altså cigaretlugten.

AFKALKNING
Herhjemme fylder vi lidt eddike i el-kogeren sammen med vand, og vupti – efter et par gennemkogninger er kalken væk. Og putter du lidt eddike i dit rengøringsvand så fjerner det også kalken på (badeværelses)fliserne  – og smider du en spand eddike-vand i toilettet over natten, vi kummen shine næste morgen, efter en lille gnubber 😉

MYGGE-SKRÆMMER
Ingen dyr skal dø. Kun myg! Dup dig med lidt hvid eddike og myggene holder sig væk.

TIL VINDUESPUDSNING
Bland 5 l lunken vand med 1 spsk. eddike og 1 spsk. opvaskemiddel – så får du knagme’ pæne vinduer!

Der er mange flere eddiketricks at hente hjem, men skulle jeg nævne dem alle, ville dette indlæg blive eddike-surt 😉 (Yes, jeg har arvet, min fars humor!)

Læs også TRE NATURLIGE VIDUNDERMIDLER TIL OS KVINDER/MØDREDIY – HJEMMELAVET ANSIGTS -OG BODYSCRUB PÅ UNDER ET MINUTSLUT MED MISFARVEDE RØDVINSTÆNDER – FÅ HVIDE BISSER HELT NATURLIGT – TIL BARE EN 50’ER  og SOS TIL TØRT OG ØDELAGT SOMMERGARN – NEM, HJEMMELAVET (SKIDEGOD!) HÅRKUR! 

 

Del på Facebook

3 kommentarer til “Sydhavns(HUS)MOR RÅD: Eddike – et vidundermiddel!”

  1. Fedt med tips! Hælder du eddiken ned i toiletkummen eller i cisternen? Når jeg afkalker elkedlen, hælder jeg ren eddike i den og lader den stå nogle timer – gerne natten over – hvorefter eddiken kan hældes tilbage i flasken og genbruges pænt mange gange. Så undgår man også den lidt kradse lugt af kogende eddike 🙂

      1. Skønt med tips😀 Her kommer endnu et til nem afkalkning af glasvægge i brusenichen.
        Fugt en svamp med eddike og nogle dråber opvaskemiddel. Smør glasvæggen ind og lad det virke imens du rengør resten af badeværelset. Derpå skyller du glasvæggen og svaber den og den er skinnende ren uden kalkpletter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top