May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

August måneds seje far – Søren Konstante Nissen

Denne seje mand og far, er en af min mands gode venner og gamle sejlmager-kollegaer. Han er vanvittig god til at holde fester, han er sjov, har en stor passion for (skide dyre) ure og cykler – og så misunder jeg ham, for at bo i den mest svedige hytte i Vanløse (selvom 2450 Happiness ROOOCKS! 😉 )

søren4

Søren Konstante Nissen, 41, far til Molly på 12 og Columbus på 10

 Store Captain hos Hansen Garments, gift med smukke Berit og bor i hus i Vanløse

Hvornår ser du dig selv som den bedste far?

Mine unger er efterhånden store – 10 og 12 år. Så jeg er ikke som tidligere deres første prioritet i weekenden. Men det bedste er når turen går til Sluseholmen og vi sejler rundt i Københavns kanaler i vores lille damjolle. Vi køber pizza på Christianshavn og anker op ved Christiania og spiser i solen, bader og tøffer hjemad lidt for sent om aftenen, godt solbrændte og med vind i håret. Eller når turen går op til svigerforældrene ved Rødhus i Nordjylland, og vi går på jagt efter kantareller i skovbunden, og vi alle ender med, at gå rundt og vælte gamle træstubbe og synge sange. Der får man de fedeste snakke.

Beskriv dig selv med tre ord?

Humoristisk, Social og nok noget Nørdet… men på den cool måde 😉

Hvad er det bedste ved at have børn?

Det er, at man ikke altid selv behøver, at være så seriøs og voksen.

Man får lov til at anskue tingene fra en anden side og at have sine bedste venner helt tæt på, 24 timer i døgnet.

Og så varmer det ens hjerte, når gode venner, eller bedsteforældrene kommer og fortæller, at de lige har haft den mest fantastiske snak med en af ungerne, eller man ser hvor kreative de kan være i skolen, til spejder, eller har lavet noget helt vildt sejt på Instagram.

Må man opdrage andres børn?

Jeg har det personligt helt ok med at der bliver løftet en finger, hvis mine børn i et øjebliks kådskab helt glemmer hvordan de skal opføre sig, bare det bliver sagt på en ordentlig måde. Dog har jeg selv svært ved, at skulle være efter andres unger, men det er jo en balancegang.

Vi har gjort vores bedste for at opdrage vores børn, til at være ordentlige og høflige. Det har været vigtigt for os, at kunne tage dem med ud på restaurant, en fredag aften, uden de ligger på gulvet og laver flitsbuen, fordi de misser Disneysjov eller er trætte.

Hvordan ser du udviklingen i børnefamilierne fra du selv var lille til i dag?

Jeg er selv vokset op i Jylland med bedsteforældre, onkler, tanter, fætre og kusiner helt tæt på. Vi vælger ofte, at bosætte os langt fra familien i dag, for at få det helt rigtige job, og må derfor tit give afkald på den nære familie.

Det at vokse op tæt på bedsteforældre, og resten af en større familie, er noget jeg godt ville have undet mine børn. Jeg tror, at det at have familie, og at have familien tæt på, betyder noget for børn – mere end vi voksne nok tænker over.

søren3

søren7

søren5

Hvad gør en kvinde til en god mor?

Ubetinget kærlighed, nærvær og humor

  Hvad overraskede dig mest ved at blive far?

At 9 måneders spekulation på få timer kulminerede i total ubetinget kærlighed.

Jeg tror det at blive far for første gang, har været mere naturligt, end jeg kunne have håbet. At man helt igennem kan forelske sig, i en så lille skabning, og give sin uforbeholdne kærlighed, til en man lige har mødt. Jo, selvfølgelig kunne nætterne være lange, men alt var hurtig glemt, når man fik det første smil om morgenen, eller det lidt for våde kyssekram, som kun små børn kan give.

Hvad er kvinder bedre til end mænd?

Meget…. Til at få ting fra hånden, al praktikken, have overblikket over de små ting i hverdagen – få tjekket skoleintra, for eksempel!

Hvad er mænd bedre til end kvinder?

Nok de spontane ting 🙂 Som frokost på Harrys… uden at have dårlig samvittighed, over manglen på frisk grønt.

Hvis jeg giver dig en tudse til en gave til dig selv, hvad vil du så bruge dem på?

Så ville jeg højst sandsynligt købe en gammel cykel. Jeg har en stor passion for cykler – pt. er det vintage racercykler, fra 70-80’er tiden. Favorit-mærket har i nogle år været Japansk/Hollanske Koga Miyata. Jeg støver dem op alle mulige steder, og sætter dem i stand. Meningen er så, at jeg nok skulle sælge dem videre igen, men det kan godt være svært. Og pludselig er der både Pinarello, Olmo, Banani, og Pedersen cykler stående, rundt omkring i huset. Det er irrationelt, men er man samler tænker man jo ikke på, at man kun kan cykle på én cykel af gangen. På den anden side, har man jo også en opsparing kørende sammentidlig med en hobby, og går turen til Afrika, Thailand eller Australien, så sælger jeg lidt ud, og så er lommepengene hjemme til rejsen.

Har du nogle gode råd eller tips til kommende fædre?

Ja, det skal nok gå…, med alle de problemstillinger du har gennemspillet, og tanker du har gjort dig de sidste 9 måneder, så kommer du ikke til at gøre noget forkert. Lad være med, at tænke at dit liv stopper, når du ikke kan mødes med drengene på Mc. Kluud, hver fredag eftermiddag kl 17. Der er ikke noget bedre og mere givende i livet, end det at blive far, og få lov til at se verden gennem dit barns øjne, opleve at de små bagateller du før gik og bøvlede med, pludselig var irrelevante.

Læs også juli (Jan Grube Christiansen), juni (Magnus Bruun), maj (Reimer Bo), april (Rasmus Sander Kock), marts (Erling Groth) måneds seje far… 

søren8

søren6

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Daddy (G)
Sydhavnsmor

Lav din egen snaps

Sponsoreret af Aalborg Basis Snaps – Lav din egen snaps For et par år siden fik min mand Martin foræret, måske én af de bedste

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top