May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Benzin og brændte roser – Damernes drømmedufte

parfume1

mary1

Jeg har altid været lidt misundelig på dem, der har fødselsdag over sommeren, og derfor kan holde kæmpe sommerfester – så sidste år byttede jeg min egen dag i oktober ud med en august-dag, og drak alle mine venner ned, i stærk sprut og vin! Dén nat, efter for mange liter alkohol, besluttede jeg mig for at gøre noget drastisk – at smide ALLE mine (mange – og lidt halvgamle) parfumer ud! Jeg ville have nogle nye, lækre parfumer! Siden da, har jeg ikke haft én eneste, men det skal der laves om på NU!

Derfor har jeg spurgt fire dejlige damer – mine veninder til råds; hvilke parfumer er deres favoritter… Så nu er der ingen der skal komme i vejen, for at fylde badeværelseshylden op igen – det skulle da lige være Mr. Cash…

Mary

mary

– kvinden bag Mary Must Have – en ægte parfumeentusiast:

Benzin og brændte roser

Jeg har altid valgt de maskuline twistede dufte, og min allerførste var Issey Miyakes’ herre deo. I en ung alder kunne jeg lide at forvirre fjenden med en dyb maskulin duft, i kontrast til min umiddelbart lille skikkelse og lalleglade håbløst romantiske personlighed…. Vi mennesker har jo altid en usynlig bagvedliggende historie… lur mig, om det ikke er denne ”usynlige ven” som vælger parfumer for os.

mary3

Det startede sådan rigtigt med ARMANI white, en unisex parfume med en overdrevent anonym parfumeflakon. Jeg var 14 år og hørte minimalistisk elektro punk rock, og elskede at analysere og observere. Flakonens hyperminimalistiske design passede mig så udemærket, og jeg købte den uden at have duftet til den, men blev sidenhen tryllebundet af dens mystiske duft. Jeg brugte den skødesløst på puder, tæpper, alle løbebukser og femten sprøjt i håret, inden jeg tog ud til indie koncerter i rokokokjole.

Engang en nytårs aften var der en fremmed, ældre mand som pludselig på dansegulvet stoppede mig med ordene: ”Den parfume du bruger, vil knuse mange mande-hjerter”….. men det ved jeg nu ikke….

Til gengæld brast mit hjerte, da min hvide parfume-ven udgik!!! Jeg klagede til ARMANI og sprællede med arme og ben i utallige Matas forretninger. Men væk var den – verdensmarkedet var ikke klar.

mary4mary2

Som hævn og oprør gik jeg i modsat duftretning. AGENT PROVOCATEUR! Overdøvende kvindelighed og med glimmer i parfumevandet. Den var sjov! Den fyldte virkelig noget i rummet og den skriger som Nancy Sinatra BANG BANG. Men jeg følte ikke at den havde noget med mig at gøre, det var bare en sej duft … og skuffende var det, at alle kunne gætte hvilken parfume jeg brugte (i hvert fald to, men det er også to for meget).

I mangel af bedre, begyndte jeg at bruge simple blomsterparfumer, mest rose, men også geranium og liljenkonval.

Så opdagede jeg Comme des Garçons Avignon, den skønneske duft! Uh – den minder mig om røgelse i græske kirker, den er stærk, højtidelig og hemmelighedsfuld. Jeg fandt den i NY, hvor jeg var i praktik hos en tekstilkunstner, så den minder mig også om en ret speciel tid. Avignon har – og bruger jeg stadig, men den er blevet overhalet indenom af den for mig perfekte balance af benzin og brændte roser! KINSKI af den tyske duftskaber Geza Schön. Kinskidufter som en outreret spritbilist på vej til sin måske døde elsker. Den skjuler så flot min indre tryghedsnarkoman, den gør mig mere modig, og vidner om at vi dør for livets skyld!

Ja, det er nærmest krop-umuligt at slå Mary´s fantastiske parfume-forelskelse og entusiasme, men tre af mine andre gode veninder, har også afsløret deres yndlingsdufte:

Danielle

parfume4

chanelcoco

Chloe’s Love Story // Balmain’s Eau d’ivoire // Chanel’s Coco Mademoiselle

 

Sarah

parfume3

clean

Penthaligons Lily of the Valley // Clean’s Warm Cotton

 

Maria

parfume2

lovely

Clean Warm Cotton // Clean Fresh Laundry // Dior Escale á Portofino // Lovely af Sarah Jessica Parker

Hvilken er din drømmeduft?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top