May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Onsdags-brevkasse: Hvorfor taler kvinder dårligt om andre kvinder?

blabla

I denne uge har jeg modtaget 12 mails til brevkassen. Tak for dem 🙏 – det er så fedt, I er med 🙂 Jeg har plukket følgende mail ud, da jeg synes det var på sin plads, at lade hankønnet få noget at sige på mamma-bloggen 😉 Christoffer har skrevet følgende – håber I kan svare ham?:

Hej allesammen!

Jeg blev simpelthen nødt til at skrive, da jeg læste brevkassen fra sidste uge. Jeg er som mit navn antyder, en mand med et spørgsmål, jeg meget gerne vil have svar på – og hvilken anledning er bedre, at stille dette i, end her? Hvorfor sladrer kvinder så forbandet meget? Når min kæreste har sine veninder på besøg, bliver hele verdenssituationen vendt, drejet og bøjet i alle led, kanter og retninger. Fred være med det, jeg synes somme tider selv, at det er sjovt at lytte til, men én ting jeg ikke altid er helt med på, er hvorfor der altid skal sladres så meget – om andre? Måske er det bare de kvinder jeg har kendt før min kæreste, og nu hende og hendes veninder der gør det, men jeg undrer mig over behovet for at snakke så meget om andres utallige problemer, manglende sexliv, hvad som helst! Hvorfor kan I ikke glæde jer over andres succeser, i stedet for at bruge så meget krudt på at tale (dårligt) om andre? 

Peace out, Christoffer

Shit, gør vi det???

Husk, at du er meget velkommen til at smide en mail min vej (maysilja@gmail.com), hvis du har et emne du gerne vil have taget op! Du kan sagtens være anonym. Også hvis du kommenterer herunder.

Må I alle ha’ en yderst behagelig dag ✌🏼️😘

Læs også Onsdags-brevkasse: Overvægtig og kan ikke tabe mig og Onsdags-brevkasse: Jeg er 38, vil gerne have børn, men har ingen mand!

Del på Facebook

4 kommentarer til “Onsdags-brevkasse: Hvorfor taler kvinder dårligt om andre kvinder?”

  1. Jeg synes det er urimeligt at slå alle kvinder over en kam, men jeg vil give dig ret i at vi nogle gange er dårlige til at glæde os over andre, og i stedet finde fejl og mangler hos hinanden. Jeg tror det handler om at vi faktisk er rigtig usikre, og selv trænger til bekræftelse.

  2. Det er da egentlig meget simpelt set fra mit synspunkt… Det handler om usikkerhed og om selv at føle sig utilstrækkelig, når man taler dårligt om andre – medmindre de “andre”, man taler om, altså selv har gjort én noget; så er man nok bare sur og ked af det og skal have lidt bekræftelse fra veninderne i, at det er OK at føle sådan. Jeg blev gjort opmærksom på fænomenet at min egen kæreste, og da han påpegede det, kunne jeg sagtens se, hvor meget tid og energi, vi bruger på det. Efter jeg er begyndt at være opmærksom på det og forsøger at lade være, er det blevet meget tydeligt for mig, hvor svært det er at dreje samtalen i en positiv retning, hvis den/de veninder, man taler med, bare er i humør til at bitche. Det er et reelt problem set fra min side – for vi burde lade være med at bruge krudt på dem, der gør os dårligt tilpas, og i stedet glæde os over de gode ting, der sker for vores venner og folk omkring os. Men jeg har også gentagne gange oplevet veninder i flokken bitche over andre veninders kæresteforhold/nye jobs/graviditeter/andre gode ting, og det tilskriver jeg simpelthen, at man er misundelig over det pågældende eller nervøs for, om man måske ikke selv kan opnå lignende. Hermed en opfordring til alle om at kigge indad i stedet for at blame “de andre veninder”, der sladrer – for du gør det helt sikkert også selv, det gjorde jeg i hvert fald 🙂

  3. Ja, det lyder som dårligt selvværd, det er ikke usædvanligt blandt os piger, men det er trist at det skal være sådan.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top