Tidligere på sommeren besøgte vi min søde svigerinde i Skælskør. Hun er total mester-bager, og serverede de mest fråderen Kajkager jeg (og mine unger, der spurgte efter fler’) i mit liv har smagt! Jeg skyndte mig at tage et billede af dem, for dem skulle I dælme ikke snydes for, selvom I ikke sad rundt kagebordet i Vest-Sjælland, da! Hun stak mig opskriften på de måmse-lækre kager, og selvom jeg normalt ikke spammer opskrifter der indeholder sukker, behøver man jo ikke at være så ‘ordentlig’ hele tiden vel? 😉 :
Bunden:
4 æg
400 g. mørk chokolade
Smelt chokoladen og pisk æggene i. Fordel massen på en bradepande og bag i ca 1/2 time på 170 C (uden forvarme – yes, vi er nogle spar på energi-monstre 😉 ).
Stik 6-7 runde kagebunde ud med en kop.
Fyldet:
1/4 l. piskefløde
500 g frosne jordbær
1-2 tsk sukker
Pisk fløden til flødeskum. Kog de frosne jordbær, så de optøs, og vend sukkeret i.
Vend det hele sammen til en masse og læg det ovenpå kagebundene.
Toppen:
300 g. marcipan (evt. sukkerfrit fra Easis)
Grøn frugtfarve
Ælt frugtfarven ind i marcipanen. Rul (den grønne) marcipan ud med en kagerulle og læg dem ovenpå kagen. Skær et lille hul til munden.
Øjne:
Min svigerinde brugte hvid chokolade, men har du noget andet du kan lave øjne af, så gør det 🙂
11 kommentarer til “Verdens bedste Kajkager – uden mel!”
Hvor stor er den bradepande, du bruger?
Sådan en 30×20 mener jeg det er 🙂
Tusind tak for hurtigt svar 😀
Kan man lave dem dagen før de skal spises?
Det kan du godt ja 🙂 Men de holder sig nok ikke godt i mange dage, men aftenen før de skal spises kan du godt lave dem og stille dem i en lufttæt beholder på køl 🙂
Super 😊 Så bliver det fødselsdags-kagen til i morgen 😀
Tillykke 🙂
De blev meget lækre, men hvordan får man jordbærflødeskummet stift nok til at få højde på kagerne?
Jeg pisker det bare godt stift 🙂
Ok. Tak 😊 Det må prøves 😊
Skal man bare piske æggene først og så tilsætte chokoladen ?? Og hvor lang tid skal æggene piskes ??
Bare pisk løs og tilsæt 😉