Tro om igen, hvis du tænker at denne kage er tør og kedelig. Den er en DRØM og så er den endda lavet af (pardon my french) skide sunde ingredienser, der er gode for din krop.
Her er hvad du skal bruge til 12-14 stykker kage:
2 dl kokosmel + noget til at drysse over kagerne efterfølgende
2 1/2 dl nødder (du kan bruge alle former for nødder og kerner, selv bruger jeg oftest mandler og cashewnødder, men solsikkekerner virker også fint).
2 spsk stærk kaffe (kold)
2 spsk nøddesmør (fx peanutbutter)
4 spsk kokosolie (er absolut kun en fordel, hvis varmen har smeltet den til en tynd masse)
2 spsk kokosfibermel (kan erstattes af alm. kokosmel, hvis du ikke ligger inde med det)
6 dadler uden sten
5 spsk kakao
1 tsk ren vanille
Sådan gør du:
Bland alle ingredienser minus kokosmel og nødderne. Kør det hele sammen i en foodprocessor til en masse. Tilsæt derefter kokosmel og nødderne og kør videre til massen er fast. Rul dejen ud mellem et par stykker bagepapir indtil kagen er 1 -2 cm tyk og stil på køl i et par timer. Skær derefter 12-14 stykker kage ud og pynt med kokosmel eller kokoschips, hvis du ligger inde med det. Rigtigt lækkert er det også at smide nogle friske bær ovenpå, eller en klat af denne super sunde is, som er sukker – og laktosefri, lavet af bare TO ingredienser.
3 kommentarer til “RAW CHOCO COCO COFFEE KAGE uden mel, sukker, æg og mælk”
Had hvis man ikke er vild med dadler kan man gøre noget andet så? Også for at holde kulhydrat ned?
Man kan bruge kogt, kold kartoffel i stedet for 🙂
Som erstatning for banan i bageopskrifter kan man bruge aubergine.
Jeg har fruktosemalabsorbtion, så jeg tåler slet ikke frugt, og min fru Ulla eksperimenterer med en masse spændende erstatning til frugt i madlavningen!
JC
Du er da en knag – mange tak for de gode tips.