Det her er stensikkert min favoritsalat! Jeg laver den igen og igen, og alle jeg har serveret den for, har elsket den! Den er hurtig at lave, smager voldsomt godt, og så er den skide sund!
Det skal du bruge (til 2 personer):
1 rulle gedeost
1 bakke rucola
1 aubergine
1-2 avocadoer
1 bakke cherrytomater (250 g)
1 lille løg
Evt. 1 mango/1 æble/1 nektarin eller anden frisk frugt – og lidt (ristede) nødder
Lav salaten af de grøntsager du har i køleskabet, men rucola, aubergine og gedeosten er et must!
Dressing: Olie, balsamico/eddike, lidt Dijon sennep, lidt honning, evt. et knust hvidløg, salt og peber. MIX!
Sådan gør du:
Skær auberginen i ca 1 cm tykke skiver, og skær gedeosten i ligeså mange skiver, som du har fået ud af auberginen.
Har du en grill, pensl da auberginen med olie på begge sider og steg til de er gyldne. Læg en skive gedeost på toppen af hver skive, og lad det smelte til osten en gylden.
Bruger du en pande skal du stege skiverne på begge sider i lidt olie. Tænd ovnen på 200 C og læg skiverne på en bageplade og læg en skive ost på hver auberginskive. Lad dem bage i ca 10-12 min, til osten er smeltet.
Imens aubergine-gedeosten griller/bager, skyller du rucolaen og skærer cherytomaterne i halve. Avocadoen skæres i skiver og på to tallerkener anretter du det alt det grønne. Evt. med skåren frugt og nødder.
Når aubergine-gedeosten er færdig lægges de ovenpå den grønne bund af salat og serveres med en dressing, som man selv fylder (rigelige) mængder på af 😉
SPIS VERDENS BEDSTE SOMMERSALAT! 🙂