May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

GUIDE: 48 TIMER I KØBENHAVN

guide

sponsoreret

For nyligt lavede jeg en glutenfri guide til København, og efter en fantastisk aktiv dag rundt i København i søndags, hvor min søster og jeg hev min mor rundt på en fødselsdags-oplever, har jeg kreeret en Københavnerguide (læs også min guide til Århus her) – til alle der besøger byen, men også for os, der bor her i forvejen, men måske mangler inspiration til nye hæng ud – og spisesteder!

Dag 1: 

Start med at anskaffe dig en bycykel, som er til at finde rigtig mange steder i byen.

guide21

guide20

Social

Morgenmaden bør du indtage på det hyggelige glutenfri spisested Social, med adressen Peblinge Dossering 4 (Nørrebro), som har direkte udsyn til søerne. Priserne er gode; 69 for et morgenkomplet eller 79 for en stor sandwich eller salat. Stemningen er særlig og maden er sund og mættende.

Kør nu væk fra byen mod Nørrebro Station, og drej til venstre af Stefansgade. Femte gade på venstre hånd hedder Jægersborggade, og er en hyggelig og ægte “bro-gade”, fyldt med gode shopping muligheder og hyggelige caféer, der laver god kaffe! Når du har shoppet løs dér, og føler du må svinge Visakortet endnu mer’, cykler du mod Vesterbro, hvor du ender på Værnedamsvej, som er Københavns parisiske gade. Her ligger butikker som SHOP, en gourmet ostehandler og flere hyggelige cafeer, som er værd at besøge, fx Granola.

guide19

Kødbyen

Derefter svinger du dig igen op på din cykel og jerner mod Kødbyen, som hver lørdag over sommeren byder på Kødbyens Mad og Marked, hvor du kan guffe alle mulige lækkerier i dig – også bare med øjnene, hvis du lige har kastet en stor bowle salat i dig på Social, og ikke er klar til at spise endnu. Stemningen er urban og bør opleves. Kødbyen byder på mange af Københavns gode spisesteder – også når markedet ikke er oppe at køre.

sydny22

sydny16

Sluseholmen og Metropolis

Kør derefter til Den Sorte Diamant aka Det Kongelige Bibliotek, hvor du kan komme af med din bycykel og evt. indtage kage i caféen, inden du hopper på Havnebussen 991 mod Teglholmen. For selvfølgelig guider en Sydhavnsmor dig til Sydhavnen! 😉 Sluseholmen er nemlig et særligt område, med en Venedig inspireret arkitektur – en kanalby i Københavns Havn. Havnebussen koster 24 kroner at hoppe på (ligesom en almindelig bus/togbillet i byen koster) og her får du samtidigt et kig til både Fisketorvet, Islands Brygge og alt det nye byggeri der opføres i Syd-Havnen. Skinner solen, bør du tage badebukserne frem og hoppe i Havnebadet på Sluseholmen, som ligger lige ud for Metropolis. Er det istid, bør du skynde dig mod Sluseholmen 38 og købe en Hansen-is i Isbaren.

guide8guide9

Bådudlejningen

Tag Havnebussen 992 tilbage til Knippelsbro, og spadser til Christianshavns Kanal, hvor du hopper ned af nogle få trapper og spiser din aftensmad på Bådudlejningen, der ligger nede i selve kanalen. Et must! Når du er mæt og har nydt den gode stemning på den hyggelige café, daffer du til Prinsessegade og går på opdagelse på Christiania. Er du her i sommer, – og er det en søndag du besøger Staden, skal du (selvfølgelig) ikke gå glip af søndagskoncerterne på Nemoland, som starter ved seks-tiden og koster gratis!

guide1

Christiania

Smut defter forbi den klassiske Eiffelbar på vejen hjem og få en iskold pils, og skål med de lokale!

Dag 2:

Start dagen med en storslået brunch på Restaurant Julian på NationalmuseetFor 225 kroner pr mand, får du en eksklusiv brunch inkl. kolde – og varme drikkevarer. Det er billigt i København, og særligt når man tænker på kvaliteten! Hvis du har børn med er der desuden gratis adgang til Børnenes Museum.

guide17

guide16

guide15

Ruinerne under Christiansborg Slot 

Tril derefter mod Christiansborg Slot, som har den hyggeligste slotshave (som er en af Sys Bjerres favoritspots i København 😉 ). Hvis solen skinner kan du slænge dig på græsset og nyde den rolige og hyggelige stemning, eller du kan betale en flad 50’er og besøge ruinerne under Christiansborg, som fortæller historien om Københavns grundlæggelse og områdets udvikling gennem mere end 800 år. Virkelig et besøg værd, selv for en ikke særligt historie-interesseret type 😉 Jeg elskede det!

guide6

guide7

Udsigten fra Tårnet

Når du alligevel er i hood’et, skal du helt sikkert skynde dig op i Tårnetsom er gratis at besøge, og se den fantastiske udsigt over hele København.

guide13

guide12

guide11

Med Nettobåden

Kør til Nyhavn og spis en kæmpe is i Vaffelbageren, som er verdenskendt i Nyhavn. Hop på en af Netto-bådene til sølle 40 kroner, og oplev København fra kanalerne. Spadser efterfølgende gennem Bredgade for at udforske alle gallerierne.

guide10

guide4

guide3

Papirøen

Hent cyklen og kør over inderhavnsbroen, som forbinder Nyhavn med Christianshavn – og som fører til Papirøen, der byder på et kæmpe, fantastisk madmarked!

Efter en lang, aktiv dag på cyklen bør du køre tilbage mod Indre By og Cava Bar, som ligger Ved Stranden og snuppe dig rigelige mængder af cava og andre gode sager.

TIP os endelig, hvis du sidder og brænder inde med en perle, man bare SKAL se/opleve. Så er du dælme sød <3

Her finder du flere gode hoteller i København.

Del på Facebook

3 kommentarer til “GUIDE: 48 TIMER I KØBENHAVN”

  1. Besøg den nye veganske/vegetariske KAF på Birkegade lige bag Sct hans Torv. Både indendørs og udendørs betjening. Super Brunch og god kaffe i hele sortimentet plus alle slags te. Holder hele vejen også god frokost. 🙂

  2. Altså, når nu man er i Kødbyen bør man da svinge forbi Istedgade – især hvis man er i shoppinghumør!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Asien
Sydhavnsmor

REJSEGUIDE | Maden i Malaysia

Annonce for Jysk Rejsebureau Efter to yderst behagelige flyvninger med Thai Airways, Kbh-Bangkok, Bangkok-Kuala Lumpur, var vi fremme i Malaysia. Turen gik smooth med ungerne,

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top