May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

T R A V E L G U I D E: I O S – Partyøen der byder på meget mere end billige shots og strandløver

ios

Jeg har lavet endnu en rejseguide til en af Kykladeøerne. Denne gang fra en lidt mere sprælsk ø – Ios, der ligger en halv times sejlads fra mit græske favorit feriested Sikinos (læs min budgetvenlige guide HER) og ca halvanden time med færge fra Santorini, hvortil du kan flyve direkte, med bl.a. Norwegian (søg her).

Mange forbinder muligvis Ios med fest og unge mennesker, og ja, både først – og sidstnævnte er der flere af (helt ned til 1 år (min søn) 😉 ), men vi havde dog valgt at bo et mere fredeligt sted end der hvor partybomben sprang hver aften, og det var fedt! 🙂 Stedet hvor vi hver nat hev torsk i land, og hvor vi hver (for tidlig) morgen vækkede hele pensionatet med børnelatter – og somme tider gråd, hedder Hotel Helena og ligger i havnebugten ca. 100 meter fra sandstranden.

Ios har ry for at være temmelig hidsig ift natteliv og unge turister og allerede ved indsejlingen med færgen opdager du alle de unge og smukke 17-årige der flokkes i kødorgier, og venter spændt på at indtage “Skooter” og andre festlige klubber med 1 £ shots og (andre) næsten topløse teenagere. I kid you not – jeg har selv været én af dem engang 😉

MÉN nede ved stranden, ved havnen er der temmeligt fredeligt, til trods for flere cocktailbarer og (efter min mening, lidt for) mange parasoller og liggestole, så dér ville jeg kigge efter et sted at placere min trætte krop i de sene natte – (eller morgen – hvis man er dén (friske) type) timer. Det er ikke syyygt billigt, men det er absolut heller ikke dyrt. Vi gav 2600 kr for tre nætter; et dobbeltværelse med balkon med havudsigt og en lille ‘lejlighed’ med to værelser og med dobbeltsenge i hver, inkl. et lille tekøkken. Et dobbeltværelse til to kostede ca. 300 kr pr nat. Ikke galt.

Hvis man kommer rejsende fra en mindre, fredelig ø som Sikinos til en mere turistet ø som Ios, får man enten et chok over hvor dejligt hjemmeligt det er, at man konstant møder andre skandinavere (primært svenskere) eller man bliver lidt skræmt over, hvor ligeglade (nogle af) vi turister nogle gange opfører os, når vi rejser udenfor vores eget lands grænser. Øen er mere beskidt og slidt end fx Sikinos (som er super poleret og velbevaret). Øens Chora (by) ligger op af ustyrlig mange trapper – men er du med barnevogn, dårligt gående eller lign. kan du enten GÅ op (med barnevogn) af hovedvejen som er ca . 1,5-2 km fra havnen eller tage bussen som kører hvert 20. minut fra havnen til byen og retur.

ios6

I byen kan du shoppe både fashion og græsk style. Selv shoppede jeg de smukkeste badelagener, håndlavet i Grækenland til 25 £ og min mand og datter fik hvert deres T-shirt med særligt print i en mindre sej modebutik. Så husk nogle cash, for du får nok brug for dem – også til andet end at spise på restauranten på ovenstående billede som klart er en af Choraens hyggeligste restauranter, men husk at mød op i god tid før kl. 20, når restauranten åbner for den er populær og der er ofte kø! Jeg kan desværre ikke græsk så kan ikke oversætte navnet til dansk, men hopper du op i Choraen kan du ikke undgå at støde ind i stedet (se billede ovenfor)!

ios2

ios3

Ovenfor Koumpara Beach

ios4

Ovenfor Tzamaria Beach 

Hvis du vil lidt væk fra turismen og prøve øens måske bedste restaurant skal du tage hovedvejen fra stranden i havnen til Koumpara Beach, som er en flot strand med egen strandbar. Her kan du leje liggestole inkl en parasol for 3 £ stykket for en hel dag, hvor du ca. 300 meter før stranden, på din højre hånd rammer restauranten Polydores som overgik al mad vi indtog på vores Grækenlands ferie – også inkl. det vi oralt indtog på Sikinos – (SAMMEN med Thai Me Up, som ligger i havnen på Ios som laver det mest delikate thaimad jeg nogen sinde har smagt – yes, det er på niveau med det bedste du har smagt i Thailand!) – HOLY CRAP, dét var lækkerier! Traditionelt græsk mad, men ALT var bare mere gennemført og kredset om, end vi tidligere havde smagt! Vi ÅD og BÆLLEDE – 4 voksne og 2 børn – for 70 £.

ios9

Min daddy på Polyros Taverna

Den fineste strand vi fandt under vores Ios besøg var Tzamaria Beach på vej mod Koumpara Beach. En lille, meget lidt besøgt strand i en lille bugt, en lille idyllisk oase med klart vand og i læ for den stærkere vind der var imens vi legede turister på partyøen.

Hvis du ønsker action under dit ophold på Ios lejer en rar og snaksalig mand cykelbåde og andre både/bræt mm. ud på stranden ved havnen. En cykelbåd koster 14 £ for en time og så kan du både træne og have det sjovt samtidigt 😉

Der er også flere særlige både der tager dig med på endagsture, både for at explore øen, men også for at bælle drinks med andre (unge) mennesker – så det er frit for, hvad man er mest til 😉

Selvom det nu er 13 år siden jeg sidst slog mine folder på partyøen foruden denne omgang, vil jeg sige at Ios er for alle. Børn, unge som gamle. Choraen er hyggelig at tulle (og tylle;) ) rundt i – strandene er fine og har du ikke børn med er der oplagt at leje en scooter og køre øen rundt, som byder på mange flotte strande!

Prisniveauet er temmeligt højt (i Grækenland generelt) og regner du med at du skal på ‘billig’ ferie til Ios,  bliver du svært overrasket og føler dig nok lidt snydt. På de turistede øer som Ios , er priserne skruet godt op og selvom det stadig er en smule billigere at spise og drikke (et kilo – man regner ikke ud i litre i Grækenland) lokal vin koster oftest omkring 7-8 £ og en græsk salat omkring 6-7 £, ender man alligevel hurtigt med at bruge ALT for mange penge. Hver dag. Men hva hølvede; man er vel på ferie?!

G O D T U R T I L I O S!!! : – )

ios5

Oven – og nedenfor stranden ved havnen hvor Hotel Helena ligger 

ios7

ios8

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Rejser
Sydhavnsmor

Jeg er så stolt at jeg revner!

Jeg er pavestolt! For på netop denne højhellige, solskinsberigede og champagneværdige mandag udgiver min søster og hendes bandmakker Nana, der tilsammen går under navnet The Bowdashes,

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top