Holy Moly de er gode disse raw barer, og så er de dælme også nemme at producere.
Til 12 styks (nok til 6 personer) skal du bruge:
100 g mørk chokolade (jeg har både lavet den med en mørk chokolade på 85 % og en 100 % sukkerfri chokolade – begge dele hitter! )
1 spsk kokosolie
50 ml peanutbutter
100 g mandler
Hak chokolade og mandler og bland det sammen med resten af ingredienserne. Tilsæt evt. lidt kanel, lakridspulver, kardomme eller vanille (kan undlades og smager også himmelsk uden!).
Klip noget bagepapir ud i passende størrelse til en fryseegnet form (jeg brugte en tupperware) og hæld massen ned i, så den er ca 2-3 cm tyk. Sæt massen i fryseren i en time. Tag den ud og skær ‘klumpen’ i 12 barer med en skarp kniv – og de er klar til at blive indtaget i din savlende mund! 😉
34 kommentarer til “RAW CHOKOBAR – uden mel og sukker!”
Hvor ser det lækkert ud!! Hvor stor en form brugte du? Tupperware kommer jo i mange størrelser og former 😉
Det er rigtigt 🙂 Hmm, sådan en 10 x 15 cm måske… 🙂
Kan man bruge noget andet end peanut bitter?
En mandelsmør måske :)?
Er du vimmersvej, de ser gode ud 😀 Med masser af kaffe.
– A
Ved godt det er tæt på helligbrøde, men hvis man ikk kan lide peanutbutter, hvad tror du så man kunne bruge istedet ?? 🙄🙄 for lyder lækkert
Uh, ved jeg desværre ikke 🙁
hvad med at prøve med hassel- eller cashewnøddesmør?
Dem man ikke spiser skal de tilbage i fryseren? 😄😄
Køleskabet 🙂
Hvor lang tid udenfor køleskab før de “smelter” eller bliver for fedtede til fingrene?
Ikke længe, de skal spises når de tages ud 🙂
Hvilken sukkerfri chokolade brugte du ? 🙂
Super lækre! Jeg lavede dem uden kokos olie, og lavede dem i minde bidder. De er rigtig gode til den søde tand, og på samme tid sunde
Kan man mon bytte peanutbutter ud med noget andet? 🙈 jeg tåler ikke peanuts, men de ser møg lækre ud 😍
en anden nøddesmør? 🙂
Hej sydhavnsmor, sjovt at jeg lige skulle støde på dig. Det er længe siden vi sås sidst. Jeg vil lige prøve din chokolade bar. God jul.
Hej Sus! Hvor hyggeligt altså <3 Alt godt på Ønskeøen? Hils Syssan en million gange og hav en dejlig jul!
Tanja, du kan også bytte peanutbutteren ud med dadler i stedet for, ligesom når man laver dadelkugler 😉
Opbevares de i fryser eller på køl efter udskæring?
Køl 🙂
Skal chokoladen smeltes
nej 😉
Hvad for en slags peanutbutter bruger du? En klar anbefaling?
Alle mulige øko 🙂
Crunchy 🙂
Den vil ikke fryse 😳 har brugt det der står i opskriften
Nej? Hvor mærkeligt…. har du givet den længere tid? Min fryser, men den bløder hurtigt op igen… så den skal spises med det samme.
Hvor lang tid holder barerne sig – kan de ‘gemmes’ i fryseren?
Et par dage og jep til frys 🙂
Kanon lækker, men sikke noget griseri at spise som bar, vi endte med at putte dem i en dyb tallerken og smide en klat vanille og ovenpå?
Lyder også lækkert 🙂
Hvad vil du skyde på ift. kalorier pr. 100g?
(Btw elsker dem!)
Jeg har ikke udregnet det, men kender du Lifesum? Det er en gratis app hvor du kan udregne, virkelig nemt, hvor mange kcal forskellige ting indeholder ved at indtaste ingredienserne og dele det med det antal personer opskriften er lavet til 🙂