May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Bryllupsdag, bar røv og badeland

image

Jeg er en strandet hval her på Sikinos, som er en lille græsk kykladeø, udenfor Santorini. I dag er det min bryllupsdag, det er altså i dag FIRE år siden, at jeg giftede mig med en mand, der hernede i heden, kunne gå for at være græker. De sidste tre år har vi glemt alt om dagen og har derfor ingenting fejret, men det hænger sammen med vores utjekkethed, samt at vores holdning til det dér med at fejre særlige dage i stedet bare bør fejres hver dag. I kender sikkert mottoet: Lev livet hver dag, som om det var det sidste – det ka’ jeg li’! Dog satser jeg kraftigt på, at leve sådan her i rigtigt mange år endnu 😉

 

Når man er hjemme, og hele ens hverdag mere eller mindre bare handler om at holde hovedet ovenvande, fordi ens (dog fede job) stjæler det meste af dagens timer, og de timer man har med ungerne efter endt institutions – og arbejdsdag er (alt for) hurtigt overstået, glæder man sig edderløgme’ til FERIE! Sammen med ens (til tider kropumulige 😉 ) baryler! Mens jeg sad og kiggede på mine nougatbrune unger legede i strandkanten, kom jeg til at tænke på, at nogle forældre fravælger at holde ferie med deres børn. Og her taler jeg ikke om dem, der ikke har økonomisk overskud til at komme udenlands, for det kan selvfølgelig være en afgørende barriere, men dem som vælger at smide ungerne i institution i deres egen ferie. Fordi “det ikke er ferie, når man holder den sammen med ens børn”. Jeg har selv været ret kvæstet efter en ferie, fordi den stod på de store power-shows hver dag. Så jeg ved godt, at det rent faktisk , (somme tider) er hårdt, at feriere med minierne. Men…

Nogle siger, at børn har godt af at være hjemme, og slappe af i vante rammer. Og det vil jeg give dem fuldstændig ret i. Men sådan er virkeligheden bare ikke altid. Mine unger står hver morgen, før ham der Fanden får sko på, og råber “TUR!”, “SKO!”, “LEEEEEEGEPLADS”… Så rend og hop med jeres hjemmedag 😉 It’s not happening. Alligevel har jeg meget svært ved at sætte mig ind i, at når man har få ugers ferie igennem hele året, ikke vælger at bruge den sammen med ens børn. For er der nogle der trænger til ferie – SAMMEN med deres forældre, er det da netop de små elskede skiderikker. Og omvendt sgu da!

Jeg er meget tilfreds med mine børns institution. Men hold nu k…, hvor er der meget larm dernede. Jeg har tidligere arbejdet som pædagog i daginstitutioner og ved hvad jeg snakker om, når jeg siger, at der er et højtrystende lydniveau hele dagen igennem, særligt i børnehaven. Vores børn har ingen steder at trække sig hen, hvis de gerne vil have en pause. Det er lige her, at vi voksne, (begynder at) ryge(r), går laaaang tid på kummen, eller går en tur i Brugsen for at købe (en ekstra) madpakke, eller den første pakke cigaretter af mange (for at få endnu flere pauser). Vi vælger som regel selv, hvornår vi vil have en pause. Dén mulighed får vores unger bare aldrig.

Nok brægen om dét, for nu. You’ll get my point 🙂 Jeg nyder, at se mine unger piske rundt i Duracell-tempo hernede, på en dødlækker og brandvarm strand hele dagen – i bar røv og oversmurt solcreme-krop. Og jep, jeg ved det – vi er mega priviligerede, at vi ‘bare’ lige kan smutte afsted på sådan en ferie her (INKL. babysittere: mine forældre 😉 ), for det er absolut ikke alle der kan. Så nu lukker jeg arret her i badeland, tager en iskold, puuuu… nå nej, lige tilpas lunken-lækker skyller ude i det krystalblå hav. Slænger mig på en græsk Taverna om lidt, med et iskoldt glas Retsina og overload af fetaost på min græske salat… og smækkysser de fire børneballer “ham grækeren”.

PS: Jeg drikker ikke alkohol fra morgenstunden, indlægget er skrevet på forhånd 😉

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top