May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

BUDGET TRAVEL GUIDE: Sikinos – et græsk paradis

imageSikinos er en lille græsk ø med 270 fastboende, der ligger to timer fra øen Santorini med færge. Det er mit første besøg på denne perle af en ø, men jeg kan love jer for, at det ikke bliver min sidste! Her er edderspritme lækkert, så det basker! Billederne siger, hvorfor I skal tage hertil 😉

image

Pladsen i Chora foran kirken. Øens præst står foran. 

Øen byder ikke på det store turistattraktioner – eller i det hele taget særligt mange turister, hvilket jeg synes er herligt, når nu man på mange andre græske større øer nærmest skal være heldig for at møde en græker 😉

 

Sikinos har en havn(e by Alopronoia) og en lille bitte (meget charmerende) bjerglandsby – Chora, hvortil bussen fra havnen går for 1.80 euro. Små børn er gratis. Tæt på Choraen ligger en flot og frodig vingård som inkluderer en luksusview, og for at sige det lige ud: pisse god vin! De har også en udendørs restaurant med mange forskellige retter, så er du på Sikinos – og det er du snart 😉, skal du sørme dertil! Bussen fra havnen går derop flere gange i løbet af dagen (find bustabellen foran havnens eneste købmand – Flora), og ellers koster en taxa – som den lokale buschauffør – og biludlejer kører – ikke spidsen af en jetjager; 10 euro fra Choraen og ned til havnen (hvor du skal bo hos Maria – læs senere). Og taxaen kan nemt proppes til randen af fulde korpus’er 😉

 

Stranden i havnebyen Alopronoia er fyldt med blødt sand og er ikke stenet.  Til gengæld brænder du dine fusser gevaldigt på det hotte sand, fordi temperaturen i slut juni/juli nemt kan snige sig op over 30 grader. Ahhhh (på den fede måde)! Men så er det jo dejligt, at vandet er lige præcis perfekt at hoppe i – både for de helt små (min søn på 20 mdr og min datter på 4 har stået alene i vandkanten og badet alene fordi man skal lidt ud i vandet før det bliver dybt) og os voksne! Ja livet på Sikinos er sørme spændstig! Bortset fra, når strømmen går, og hele øen ligger mørklagt, og uden el, som det skete for os mens vi var her på øen. Den lille (eneste) købmand i havnen fik efter halvandet døgn sat deres (møg larmende) generator til, så ikke alle varerne på nærmest hele øen, gik til spilde. Alle (eller de få – to i havnen og et par i Choraen) tavernaerne på øen kunne ikke lave andet end græsk salat, men hvad gør der når det er ens livret? 😉 Alt var hurtigt tilbage til sit DEJLIGE og normale.

image

SPIS:
Siden der ikke er overloaded med restauranter, som på græsk kaldes tavernaer vil jeg anbefale jer at prøve jer frem, og hoppe ind dér, hvor I synes der ser hyggeligst ud. På havnen ligger Lucas, hvor de serverer den græske specialitet Pita Souvlaki for knap 2,5 euro og de er hamrende gode, og et super alternativ til et hurigt og billigt måltid. Men går du efter en traditionel lækker – og sundere græsk salat bør du i steder snuppe tavernaen Meltemi som ligger lige ved siden af, som også har borde ud til vandkanten. Priserne ligger typisk på 6 euro for en græsk salat, men tager du en tzatziki (og et halvt/helt kilo vin 😉) til kan det sagtens gå for et helt måltid.

I Choraen ligger der to hyggelige tavernaer lige ved siden af hinanden, som du ikke kan udgå at se, og som begge serverer alt fra græsk salat til kylling i lemonsauce, med græske fritter. Jeg har spist det (alt for) mange gange (hilsen tyksakken), og det smager rigtig godt!

image

SVØM OG SOL:
Øens bedste strand er sandstranden i havnen. Havnen er ikke larmende og stor, og at begge tavernaer i havnen inkl. købmanden ligger lige ved siden af, gør at det er nemt at sætte sig op, lige efter en dukkert, på tavernaen og få sig en iskold frappé – grækernes svar på en iskaffe!

image

 

BO:
I Alopronia, havnen. Her har Maria (The Rock/Vrahos) det mest hyggelige og rene pensionat med 11 fine værelser med havudsigt og altaner eller balkoner. Prisen er nok øens billigste (og jeg trækker ikke en mine, når jeg også vil påstå, at det er øens bedste sted!) og koster kun mellem 30-40 euro pr nat for et dobbelt/tripleværelse. Vi fik en ekstra babyseng ind til Sofus og fik dermed plads til to voksne og vores unger på 1 og 4. Se mere på hjemmesiden Vrahos!

 

UDFLUGTER/OPLEV:
Du SKAL besøge vingården hvis du havner på Sikinos, også selvom du mere er øltypen eller ikke drikker alkohol. Det er et smukt sted, med den flotteste udsigt og manden der ejer gården, er en sød græsk mand der gerne fortæller om alle sine produkter (og nuttede barnebarn) 😉

Hvis du vil opleve en anden strand end den i havnen, kan du tage med Dimitri på bådtur (7 euro retur) til Agios Giorgios  – der er også parasoller og en hyggelig taverna som ofte serverer friskfanget fisk og skaldyr, men husk badssko for der ligger mange sten i vandet. Eller læs her.

Beboerne på Sikinos er ikke blege for at holde fester og derfor finder de hurtigt en god undskyldning for at samles og drikke en masse vin og spise god mad. Du hører om det, når du rammer øen, ellers spørg Flora i købmanden, hun har styr på øens festligheder.

Der ligger 50 kirker på Sikinos, hvilket svarer til at at hver femte fastboende har deres egen kirke. Der er flere stier på øen, og er du glad for at spadsere, kan du jo gøre det for mål, at besøge alle øens kirker, ligesom to seje norske kvinder vi har mødt på vores tur hertil!
For dem der vil have ro, ikke er til store hoteller og diskoteker er øen bestemt et besøg værd!
FAKTA:

Færgen koster ca 100 kr pr voksen, og turen med direkte fly fra Kastrup til Santorini retur (som også er mega smuk – særligt i byen Oia) kan gøres for ca 1800 kr pr mand i slut juni.

Hvis du er god til at spare og ikke behøver at spise ude til hvert måltid, men ligesom os, spiser græsk yoghurt med honning til morgenmad og somme tider køber et friskbagt brød, ost og nogle tomater og agurker til frokost vil jeg mene, at to voksne kan leve for 500  kr pr dag inkl. overnatning hos Maria.

Del på Facebook

1 kommentar til “BUDGET TRAVEL GUIDE: Sikinos – et græsk paradis”

  1. Dejlig rejsebeskrivelse. Og herligt at jeg ikke er den eneste der er vild med Sikinos. Øen fortjener lidt mere opmærksomhed. Jeg kan i øvrigt anbefale øen Donousa, der ligger ikke så langt fra Sikinos, hvis du er til de små græske øer, hvor man bare kan nyde livet. Den er omend endnu mindre besøgt.

    Jeg kan se at du linker til Greeka, som også er en fremragende side. Hvis man hellere vil læse om øen fra et dansk perspektiv, tillader jeg mig at linke til min egen rejseguid til Sikinos: https://gogreece.dk/rejsemaal/kykladerne/sikinos/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Livsstil
Sydhavnsmor

Ses på den anden side!

Jeg stikker af. Helt og aldeles. Fra familien. Fra København. Jeg er nemlig på vej til Sverige! Hende her og jeg skal på venindetur i det

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top