Her er opskriften på noget af det mest snacky brød uden mel, jeg længe har smagt! Og at det er lynhurtigt, og hamrende nemt at lave, gør det jo ikke værre vel? Opskriften er til et helt focacciabrød lavet af jordskokker og andre gode – og sunde ingredienser:
400 g. jordskokker uden skræl (jeg har brugt en pose jordskokker på frost fra Irma)
4 æg
4 spsk skyr
1 1/2 tsk (flage)salt
1 1/2 tsk bagepulver
70 g. mandler (lavet til mel)
3 spsk Fiber Husk
rosmarin
olie
Sådan gør du:
Kog jordskokkerne kort, i en gryde til de kan blendes. Køles derefter af. Æg og skyr kommes i, og blendes kort. Bagepulver, mandler, 1 tsk salt og Fiber Husk hældes i og blendes til en flydende, jævn masse.
Dæk en bageplade med bagepapir og hæld den flydende masse ud i en ca. 1 1/2 cm tyk rund ring. Drys flagesalt og rosmarin ovenpå brødet og lad det bage midt i ovnen i ca. 20 min. på 200 C.
18 kommentarer til “Focacciabrød af jordskokker uden mel”
Ser fantastisk ud! Hvad med olien, skal den i dejen eller ovenpå brødet når det er bagt?
Jeg har været for hurig – sorry, den skal dryppes ovenpå 🙂
Hvor bliver olien brugt? Måske jeg bare har stirret mig blind på opskriften 🙂
Du har ret – sorry den skal dryppes ovenpå
Jeg kan hverken på nu Coop.dk eller fysiske irmabutikker på frosne jordskokker. Er det jordskokkesuppe, du har brugt?. Jeg vil så gerne prøve denne opskrift (uden at skulle stå og skrælle først).
Åh nej, hvor irriterende. Jeg købte sidst mine poser for to uger siden her i Sydhavnens Irma. Hmm… nej alm jordskokker skåret op og skrællet 🙂
Hej igen. mærkeligt, at jeg ikke kan få dem de nævnte steder. Så lige nu må jeg opgive – kom dog til at tænke på, om man kan bruge kartofler, rodfrugter eller andet i stedet for???
Jeg har ikke prøvet med andet end jordskokker og ja meget mærkeligt, men kunne måske godt være lækkert med kartoffel ja 🙂
Ser lækkert ud 😊
Skal det være mandelmel?
Eller kan alm. hvedemel mon bruges?
Jeg har også læst et sted, at fint kokosmel kan erstatte mandelmel, men det giver nok en for sød smag i dette brød..?
Du kan helt sikkert bruge hvedemel også tænker jeg:) Mandelmel giver selvfølgelig en lidt sødere smag, men så kan du måske putte lidt kokos i også? 🙂
Det skal prøves 😊
Hvad kan jeg bruge i stedet for Fiber Husk
Hilsen Aase
Loppefrøskaller der er knust 🙂
Kan jeg bruge andet i stedet for Fiber Husk
Hilsen Aase
Fiber HUSK der det der binder massen så … loppefrøskaller? 🙂
Hej
Det dufter fantastisk men konsistensen ligner slet ikke som dit billede.
Det er nærmest blødt og blævret i det. Har fulgt din opskrift til punkt og prikke.
Tror der er for lidt mandelmel i det.
Kan du have skrevet forkert ?
Mvh Gitte
Jeg har bagt det mange gange. Det forstår jeg desværre ikke, håber du fik puttet noget i så det blev bedre konsistens. Eller måske for store æg?
Det ser virkelig lækkert ud og skal helt sikkert prøves. Jeg vil dog bruge jordskokker med skræl da det er i skrællen meget af det gode inulin sidder som er så godt for vores tarmflora 😊