May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Focacciabrød af jordskokker uden mel

foccacia

foccacia1

Her er opskriften på noget af det mest snacky brød uden mel, jeg længe har smagt! Og at det er lynhurtigt, og hamrende nemt at lave, gør det jo ikke værre vel? Opskriften er til et helt focacciabrød lavet af jordskokker og andre gode – og sunde ingredienser:

400 g. jordskokker uden skræl (jeg har brugt en pose jordskokker på frost fra Irma)

4 æg

4 spsk skyr

1 1/2 tsk (flage)salt

1 1/2 tsk bagepulver

70 g. mandler (lavet til mel)

3 spsk Fiber Husk

rosmarin

olie

Sådan gør du:

Kog jordskokkerne kort, i en gryde til de kan blendes. Køles derefter af. Æg og skyr kommes i, og blendes kort. Bagepulver, mandler, 1 tsk salt og Fiber Husk hældes i og blendes til en flydende, jævn masse.

Dæk en bageplade med bagepapir og hæld den flydende masse ud i en ca. 1 1/2 cm tyk rund ring. Drys flagesalt og rosmarin ovenpå brødet og lad det bage midt i ovnen i ca. 20 min. på 200 C.

Del på Facebook

18 kommentarer til “Focacciabrød af jordskokker uden mel”

 1. Ser fantastisk ud! Hvad med olien, skal den i dejen eller ovenpå brødet når det er bagt?

 2. Marianne Bollhorn

  Jeg kan hverken på nu Coop.dk eller fysiske irmabutikker på frosne jordskokker. Er det jordskokkesuppe, du har brugt?. Jeg vil så gerne prøve denne opskrift (uden at skulle stå og skrælle først).

  1. Åh nej, hvor irriterende. Jeg købte sidst mine poser for to uger siden her i Sydhavnens Irma. Hmm… nej alm jordskokker skåret op og skrællet 🙂

   1. Marianne Bollhorn

    Hej igen. mærkeligt, at jeg ikke kan få dem de nævnte steder. Så lige nu må jeg opgive – kom dog til at tænke på, om man kan bruge kartofler, rodfrugter eller andet i stedet for???

 3. Ser lækkert ud 😊
  Skal det være mandelmel?
  Eller kan alm. hvedemel mon bruges?
  Jeg har også læst et sted, at fint kokosmel kan erstatte mandelmel, men det giver nok en for sød smag i dette brød..?

  1. Du kan helt sikkert bruge hvedemel også tænker jeg:) Mandelmel giver selvfølgelig en lidt sødere smag, men så kan du måske putte lidt kokos i også? 🙂

 4. Hej
  Det dufter fantastisk men konsistensen ligner slet ikke som dit billede.
  Det er nærmest blødt og blævret i det. Har fulgt din opskrift til punkt og prikke.
  Tror der er for lidt mandelmel i det.
  Kan du have skrevet forkert ?

  Mvh Gitte

  1. Jeg har bagt det mange gange. Det forstår jeg desværre ikke, håber du fik puttet noget i så det blev bedre konsistens. Eller måske for store æg?

 5. Det ser virkelig lækkert ud og skal helt sikkert prøves. Jeg vil dog bruge jordskokker med skræl da det er i skrællen meget af det gode inulin sidder som er så godt for vores tarmflora 😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top