Focacciabrød af jordskokker uden mel

foccacia

foccacia1

Her er opskriften på noget af det mest snacky brød uden mel, jeg længe har smagt! Og at det er lynhurtigt, og hamrende nemt at lave, gør det jo ikke værre vel? Opskriften er til et helt focacciabrød lavet af jordskokker og andre gode – og sunde ingredienser:

400 g. jordskokker uden skræl (jeg har brugt en pose jordskokker på frost fra Irma)

4 æg

4 spsk skyr

1 1/2 tsk (flage)salt

1 1/2 tsk bagepulver

70 g. mandler (lavet til mel)

3 spsk Fiber Husk

rosmarin

olie

Sådan gør du:

Kog jordskokkerne kort, i en gryde til de kan blendes. Køles derefter af. Æg og skyr kommes i, og blendes kort. Bagepulver, mandler, 1 tsk salt og Fiber Husk hældes i og blendes til en flydende, jævn masse.

Dæk en bageplade med bagepapir og hæld den flydende masse ud i en ca. 1 1/2 cm tyk rund ring. Drys flagesalt og rosmarin ovenpå brødet og lad det bage midt i ovnen i ca. 20 min. på 200 C.

Kommentarer (11)

 • Marianne Bollhorn

  Jeg kan hverken på nu Coop.dk eller fysiske irmabutikker på frosne jordskokker. Er det jordskokkesuppe, du har brugt?. Jeg vil så gerne prøve denne opskrift (uden at skulle stå og skrælle først).

  • Åh nej, hvor irriterende. Jeg købte sidst mine poser for to uger siden her i Sydhavnens Irma. Hmm… nej alm jordskokker skåret op og skrællet 🙂

   • Marianne Bollhorn

    Hej igen. mærkeligt, at jeg ikke kan få dem de nævnte steder. Så lige nu må jeg opgive – kom dog til at tænke på, om man kan bruge kartofler, rodfrugter eller andet i stedet for???

 • Ser lækkert ud 😊
  Skal det være mandelmel?
  Eller kan alm. hvedemel mon bruges?
  Jeg har også læst et sted, at fint kokosmel kan erstatte mandelmel, men det giver nok en for sød smag i dette brød..?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *