May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

GLUTENFRI GUIDE TIL KØBENHAVN – Sydhavnsmor

glutenfriguide

 

Gennem flere måneder har jeg spist mig gennem flere af Københavns glutenfri spisesteder. Herunder har jeg samlet nogle af mine favoritter:

Sandwichen

k962

k963

k961

k96

I kælderen i Valkendorfsgade 5, mellem Købmagergade og Niels Hemmingsensgade ligger den lille skøn sandwichshop K96. Her kan man fra 60 kr få sprøde, store glutenfri sandwiches (lavet på majsmel med californiske krydderier, frisk rosmarin og havsalt), med det lækreste indhold af fx pulled chicken (som i øvrigt også er laktosefri) eller grillet aubergine, mozzarella og parmesan. Et super lækkert og sundt alternativ, hvis man lige er på shoppingtur og skal have en lækker, budgetvenlig frokost og en rå-lækker mexikansk sodavand (prøv den med guava eller mandarin, som er mine favoritter) med på vejen. Betjeningen er i top, og atmosfæren super hyggelig.

Hotdog’en

døp4

døp1

døp3

døp2

Tæt på K96 ligger DØP – den økologiske pølsemand der også serverer svinelækre glutenfrie hotdogs. Jeg har prøvet dem flere gange, og jeg vil anbefale alle der elsker en god ristet, at slå et smut forbi DØP på enten Strøget – ved Helligåndskirken, eller ved Rundetårn. Den økologiske oksekrydderpølse med rodfrugtmos, rødløg, rødbeder, ketchup og sennep hitter i min mave! Og så elsker jeg, at man faktisk ikke får den dér pølseånde bagefter, at man har kværnet en af disse glutenfri-pøllebanditter.

Brunchen

sult

sult2

sult3

sult4

Restaurant SULT i Cinemateket på Gothersgade 55 serverer hver weekend en fuldstændig overdådig brunch buffet, af den lækreste slags! Jeg er normalt ikke er så glad for buffeter, men denne er i topklasse og sygt lækker! For 225 kr får du et kæmpe udvalg af glutenfri madvarer inkl. brød og desserter (kager). Drikkevarer som smoothie og kaffe er også inkluderet i prisen, så jeg synes bestemt ikke at det er dyrt! Til gengæld er det top smækkert! 🙂

Den delikate franske

voulezvous

voulezvous1

voulezvous2

voulezvous3

Midt i latinerkvarteret i Indre København ligger en fuldstændig fantastisk perle – nemlig den franske bistro Voulez Vous. Har du endnu ikke været der, så vil jeg kraftigt anbefale dig at besøge stedet. Om du er til gluten eller ej. De har nemlig noget for os alle 🙂 Det er franskmanden Paul, der driver stedet og laver guddommelig franske glutenfri quiches (tærter), de lækreste salater og en masse andet, for få penge. Jeg er tosset med det her sted, og glæder mig allerede til at gen-visitte Pauls hyggelige og stemningsfulde spisested!

Burgeren

halifax1

halifax2

halifax3

halifax

Jeg bliver ofte helt oppustet og træt, når jeg spiser junk. Men på Halifax kan man få den LÆKRESTE og mest smagfulde burger i mange variationer (græsk, mexicansk, amerikansk… både med kød  – og i vegansk udgave). I stedet for at toppe burgeren med en bolle, har de valgt at tilbyde et glutenfrit alternativ, i form af en burger med en röstitop -og bund, og jeg synes, at det er genialt. Jeg har selv adopteret ideen og prøvet det privat, og det hitter i den grad også i mit Sydhavnshjem! De har også et større udvalg af tilbehør, fx vinegar fritter (OMG!) og fritter lavet af søde kartofler… Virkelig anbefalelsesværdigt. Halifax ligger i mit gamle hood – Pisserenden, men de har også restauranter på Frederiksberg, Østerbro, Vesterbro, Valby, Amager og tæt ved Nørreport.

Den Mexicanske – Tacoen 

bluetaco1

bluetaco2

bluetaco4

bluetaco3

Centralt på Nørrebro, i Blågårdsgade, ligger BlueTaco. Et mexikansk spisested, med udendørs servering. Og glutenfri tacos! Jeg elsker spicy mexi-mad og på BlueTaco gør de det bare ekstra godt! Priserne gør, at alle kan være med – for 40 kr. kan du guffe løs i en taco, og for en hundremand kan du få hele tre styks (som jeg anbefaler alle at nappe, hvis de er sultne)! De har både mad til vegetaren, veganeren og kød-spiseren og bare tanken om deres gode mad, får mig til at savle… jeg skal snart derind igen! Mine taco-favoritter er ‘Cactus’ og ‘Pollo’, men jeg har endnu ikke smagt noget derinde jeg ikke kunne li’, så prøv hvad du synes lyder lækkert!

Den grønne frokost

vitaboost

vitaboost1

vitaboost2

vitaboost3

Hvis man som jeg, lige har forsøgt at gøre noget, for at mase mavsen og dertilhørende ned i dem her, i mit eksperiment frabuttettilbabe, er det hér stedet du skal spise og drikke: Vita Boost! De laver simpelthen de mest nærende og mættende smoothies og juices, jeg har smagt – og nogle vildt gode, proteinrige – og grønne glutenfri sandwiches (prøv dén med hummus!)! Jeg spiste frokost der for nogle måneder siden, med min far og vi trillede efterfølgende hjem (på den gode måde) fra én af Vita Boosts cafeer i DGI-byen, til Sydhavnen og jeg var stopmæt resten af dagen. Jeg fik en Iron-Bomb Smoothie bestående af spinat, selleri, avocado og lime og kunne næsten ikke spise den sandwich jeg også havde bestilt. Men jeg klemte den da ned, fordi fordi den smagte så godt at jeg ikke kunne la’ vær! 😉

Det eksotiske

katesjoint

kate1

kate3

kate2

Da jeg for nyligt var en tur ude med min mamma, spiste vi på stemningsfulde Kate’s JointEt lille New Yorker-like, stemningsfuldt spisested, midt på summende Nørrebro. Wow! Jeg har spist her mange gange, men det var noget tid siden jeg sidst havde sat mine små fede stænger lige dér, på hyggelige Blågårdsgade. Vi fik begge serveret en ordentlig bowle lam – min mor med kartofler og jeg med kokos og lime, og vi var begge ved at falde på røven over, hvor godt det smagte, og hvor meget mad der var! Vi delte også en skål salat med feta og oliven (for at øve os til vores kommende ædegilde i Grækenland), og bællede hvert et glas Riesling, imens vi knævrede løs over den åndssvagt gode mad! Priserne var også gode – et (stort) måltid mad inkl. kød koster ca. 120 kroner og jeg er stensikker på, at uanset hvor sulten du er, er du det ikke, når du letter dig fra sædet og forlader Kates hyggelige Nørrebro-spot! Kate serverer godt krydret mad, fra de mere eksotiske kontinenter, og hun serverer også mad uden kød. Så er du til store portioner, en intim New-Yorker-stemning, så drøn forbi Kates gode gryder!

Efterhånden findes der en del gode glutenfri spisesteder i København, men jeg har ikke fået luret på dem alle endnu. Men jeg ser frem til at spise mig gennem endnu flere glutenfri Københavnersteder i fremtiden.

Hvilke er jeres (glutenfri) favorit spisesteder? 🙂

 

Del på Facebook

3 kommentarer til “GLUTENFRI GUIDE TIL KØBENHAVN – Sydhavnsmor”

  1. SimpleRAW på Vesterbro er også god. Raw42 er også altid god, men lidt for hypet og med for mange mennesker til min smag.

  2. Har cøliaki og har spist fantastisk dejlig brunch på restaurant SULT.
    Jeg kan anbefale restaurant CHES LAURANT på Godthåbsvej, der serverer de lækreste glutenfri boghvedepandekager. Der er mange varianter både som frokost/middag og som dessertpandekager.

  3. The South Indian. Elsker deres glutenfri dosas og deres mange glutenfri currys. Det er rigtig god mad og de mange indiske gæster borger også for den høje kvalitet. Et besøg værd. Tak for dine gode anbefalinger. Glæder mig til at prøve dem. Hov glemte at skrive at den ligger på Vesterbrogade

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top