De her super sunde broccoliboller er min nye craving. Jeg er helt tosset med en blød bolle med smør og ost, men jeg blir’ bare så farlig oppustet, træt og buttet af hvidt brød. Og det gider jeg ikke lige nu, når jeg snart skal flashe mavekød, appelsinhud og mormorarme på DENNE ferie. Disse boller kan man med virkelig god samvittighed guffe løs af, for hver bolle indeholder kun 60 kcal (i modsætning til de ca. 200 kcal en hvedebolle ‘koster’). De smager overdrevent godt, er super nemme at lave og er nu en fast spise for mig hver morgen (inkl. en fed skive +45 ost selvfølgelig), foruden DENNE smækre slambert af en sund smoothie og DENNE energibooster. Ork jo, vi har det skam godt her i Sydhavnen 😉
Måske tænker du, at bollerne minder en del om Oopsies, altså DENNE low-carb-dej, der også er helt genial, men de er meget anderledes i både smag og konsistens. Broccolibollerne her, er en super erstatning for min hang til aaaalt for meget (hvidt) brød.
Få også opskriften på gluten- og sukkerfri fedtebrød og pebernødder HER
Opskriften på 8 boller er:
1 stk. (øko) broccolihoved inkl. stilt
1 æg
2 æggehvider
1 tsk bagepulver
2 spsk HUSK
1 1/2 tsk salt
4 spsk kokosfibermel. Almindelig kokosmel kan også bruges.
Evt. chiafrø eller sasamfrø til topping.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 C og dæk en bageplade med bagepapir.
Kør den skyllede broccoli til ‘ris’ i en foodprocessor. Jeg bruger denne fra Kitchen Aid. Men du kan også rive broccolien på et almindeligt rivejern, med lidt god håndkraft.
Æg og æggehvider vendes med broccolien. Smid salt, bagepulver, HUSK og kokos(fiber)mel i blandingen og ælt dejen med hænderne. Lad dejen hvile i ca. et kvarter.
Form 8 boller af ‘dejen’ på bagepapiret, strø chia – eller sesamfrø på toppen og smid bollerne i ovnen 15-20 minutter til de er gyldne på toppen.
Lad bollerne køle lidt af efter bagning, fyr en klat smør og en fed skive lækker ost på og kast bollerne indenbords. De smager viiiildt godt. Kan sagtens holde i en lukket pose – i køleskabet et par dage.
Følg mig også på Instagram @sydhavnsmor.dk for mere (bage)inspiration 🙂
Indeholder affiliatelinks
244 kommentarer til “Grønne proteinboller uden mel. Kun 60 kcal. pr. bolle”
Hej. De lyder lækre og skal helt klart prøves-men kan man udskifte kokosmel med noget andet mon?
Hvis du ikke vil søde dem, kan du undlade det og måske i stedet tage lidt flere chiafrø i som suger lidt af ‘væsken’? 🙂
Hej.
Er det den gule fiber husk du har brugt??
Ja 🙂
Lyder lækre – r det grøn eller gul husk du har brugt/doseret?
Gul 🙂
Kan man undlade HUSK? hvis man vil bruge Chia frø i stedet for kokosmel; hvor meget frø skal man så bruge?
Et par spsk chia i stedet for kokosmel tænker jeg. De suger jo en del væske og de skal ikke blive alt for tørre:) Du kan undlade HUSK ja 🙂
Hvis nu man er æggeallergiker, har du så evt en idé til, hvad man kan erstatte det med? Altså en anden form for bindemiddel?
Hmm, banan? 🙂
Hvor køber jeg kokosfibermel?
På linket herover eller i flere supermarkeder som fx Irma eller Føtex 🙂
Jeg købte i SuperBrugsen:)
Aqua faba kan erstatte æg.
Aqua faba er den væske som konserveskikærter ligger i. Jeg har ikke prøvet at bage med det, men har set en masse veganske opskrifter, hvor folk bruger det i både det salte og søde køkken.
Lyder rigtigt 🙂
Hey sydhavnsmor
Jeg forstår ikke det m æggene. 1 æg og 2 hvider. … Skal hviderne piskes stive? Og er det 1 helt æg plus de 2 hvider?
Tak
Du skal bare hælde to hvider, og et æg i massen – ikke noget med at piske 🙂
Koger du broccolien først ??
Nej den er rå når den rives 🙂
Er det muligt at bruge mere husk frem for kokosfiber? Og i så fald hvor meget mon? Ser lækre ud!
Hmm er usikker – du kan lave den kolos eller tilføje lidt ekstra frø i stedet
Vedr : Grønne proteinboller. Kan jeg undlade HUSK og bare bruge kokosmel + sesamfrø for oven ?
Husk er vigtig For at holde bollen sammen 🙂
Lyder vildt lækre! 😋
Tåler dog desværre ikke kokos – kan man i stedet bruge noget andet, fx affedtet mandelmel?
Tak! Jeg har det præcis ligesom dig, jeg eeelsker også en blød bolle – men jeg ligner lynhurtigt en der er i 6. Måned, når jeg spiser den slags. De skal bages. Idag. Tak! 😊
Kan man bruge broccoli fra frost? Eller bliver det mon for vådt?
Og kan man bruge den grønne HUSK? Eller er der nogen almindelige butikker, der sælger gul HUSK?
Du kan godt bruge den grønne Husk og jeg har ikke lavet med broccoli fra frost men hørte om en anden der havde gjort det så det tror jeg 🙂
Hvor meget udgør broccolien ca. i gram? Lidt har nemlig færdig broccolien…
400 alm portion 🙂
Kan man bruge kikærterne i stedet for kokosmel?
Har lige prøvet at lave dem, og de smuldre fuldstændig? Hvad har jeg gjort forkert. Synes dejen var lidt tør, så puttede lidt ekstra æg i – men det hjalp ikke.
Var dit blomkål meget stort eller havde du undladet at putte Husk i?
Kan de fryses?
Har ikke prøvet men tror det:)
Hejsa.
Hvor mange grader skal de bages i? Det glemte du at skrive 😄
Det står øverst – men er 200 C 🙂
Smager de af kokos?
Det er det der søder, synes ikke det smager meget af kokos. Put evt bare 2 spsk i hvis du ikke bryder dig om det.
Grønne proteinboller. Jeg kan godt tåle mel. Kunne jeg bruge 2 spsk mel i stedet for HUSK ?
Husk er det der binder bollerne sammen. Jeg er usikker, men prøv dig frem 😉
hvor ser de boller gode og interessante ud. er bagepulver et must? Og kan man i teorien ikk bruge andre grøntsager end broccoli?
Jeg har ikke prøvet uden disse ting så er usikker, men jo du kan også bruge spinat eller gulerødder, men har ikke prøvet det helt uden broccoli 🙂
Skal man bruge husk?
ja 🙂
Lyder spændende. Men hva dælan er HUSK for noget?
Det er glutenfri loppefrøskaller der gør at bagværk (uden gluten) bindes sammen. Du kan trykke på linket herover i opskriften, hvor der står HUSK og se hvordan det ser ud 🙂
Kan ikke tåle bagepulver. Får metalsmag i munden. Kan jeg bruge flere æg i stedet?
Hvad med natron? Ser lækre ud 😊
Brug natron 🙂
Visper du eggehvitene stive før de blandes i deigen?
nej jeg pisker ikke først 🙂
Hvad betyder HUSK
Det er loppefrøskaller der sørger for at binde massen sammen. Det er glutenfri og er vigtig for bollen 🙂 Du kan klikke på linket (HUSK) og se hvordan det ser ud i opskriften 🙂
Kan man erstatte HUSK med noget andet?
Nej, altså loppefrøskaller så 🙂
Kan man bruge en anden slags mel måske
Har bollerne i ovnen nu, men synes ikke de ligner dem på dit billede… Skulle hviderne have været pisket stive??
Hmm, nej de er ikke pisket stive. Er de ikke runde og nemme at forme?
Jeg har noget man kan bruge i stedet for Husk det hedder Pofibo og firmaet hedder Semper jeg købte det i Spar
Hvis man kun bruger gulerødder hvor meget skal man ca bruge så ?
Ca 100 g. og resten broccoli 🙂
Er det den Grønne husk eller Fiber Husk til bagning? Linket der er i opskriften sender bare en til forsiden af Helseplus’s startside 🙂
Gør det? Tak for info, links driller ofte – øv 🙂 Det er den gule :)Men andre har brugt den grønne uden problemer.
Jeg synes mine falder sammen og bliver flade når de kommer ud af ovnen, er det sket for dig?
Nej det er ikke sket for mig. Har du taget alle ingredienser i?
Hejsa. Har nu prøvet flere af dine boller men de bliver som frikadelle fars inden i efter de 20 min i ovnen. De klasker helt sammen, inden de er kolde
HJÆLP
Kære Jytte hvilke har du forsøgt dig med? Lyder mystisk – har du puttet Fiber HUSK i? 🙂
Kan man bruge noget andet i stedet for husk, eller helt undlade at bruge det
Du skal bruge HUSK (den gule), for det er den der gør bollerne hænger sammen 🙂 Det er super til al muligt bagværk også kager 🙂 – Prøv at tjek andre af mine opskrifter ud for inspiration 🙂
Mine hævede slet ikke – hvad har jeg mon gjort forkert?
De hæver ikke meget, men var bløde og gode?
Jeg har bagt bollerne i formiddag, og de blev fantastiske.
hilsen Annette
Jeg har lige prøvet at lave dem. De smager dejligt, men jeg synes ikke de hævede. Er det meningen at de skulle hæve?
Ikke meget, men de er bløde i konsistensen ikke?:)
Jo de er meget bløde, men meget små synes jeg. Min søn lavede endda kun 7 istedet for 8
Ja de bliver ikke såååå store 🙂
Hvis man ik ka få HUSK
Så ka man også bruge majsmel det har jeg gjort og de smagte okay og fald ik sammen
Du har jo en tålmodighed af en anden verden… Pænt af dig at svare på de samme spørgsmål igen, igen igen og igen 🙂
Kan man udskifte kokosmel med noget andet – jeg HADER smagen af kokos, men ellers lyder opskriften helt sikkert som noget jeg vil prøve 🙂
Måske du kan undlade eller tage lidt chiafrø eller noget sødt i – kokos søder bollen lidt 🙂
Hvad er HUSK?
Loppefrøskaller 🙂
hvilken slags husk er det.
FIBER – DEN GULE 🙂
Jeg har lige taget dem ud af ovnen. jeg tror godt jeg kunne tænke mig at få vægt på mængden af broccoli, da jeg synes mine ser ret uspiselige ud. jeg har lavet dobbelt portion. Og taget to pakker broccoli.
Åh nej dog. Ca. 300 g broccoli tænker jeg til en enkelt. Har faktisk aldrig målt når jeg har lavet dem, men bare brugt øko-broccoli som som regel ikke er lige så store som de ikke-økologiske 🙂 Vil prøve at måle næste gang jeg bager, som bliver her i ugen.
Måske et dumt spørgsmål. Men hvad er HUSK ?
Det samme som loppefrøskaller 🙂
Har lige lavet disse og de smager fantastisk.
Jeg erstattede kokosmel med en gulerod og en extra skefuld husk samt en skefuld chiafrø.
De blev rigtig gode og faste som en bolle 🙂
Tak for tippet sådan vil jeg lave dem senere i dag 🙂
Øv har lige forsøgt mig men desværre havde jeg ikke set kommentarerne igennem først, så jeg piskede hvidternede. Det blev derfor slet ikke en dej, men bare en gang grønt smuldrer…. Må prøve igen en anden dag
Åh nej hvor ærgerligt, håber de bliver gode næste gang 🙂
NØJ de smager bar’ godt!
Eeelsker broccoli, og er glutenintolerant, så det er bare en perfekt og nem spise.
Tak tak fra jydeland 😀
🙂
Mine blev meget våde.. Er det meningen?
De smagte ikke som boller på nogen måde, men mere som en broccoli omelet..
De smager selvfølgelig af broccoli, men jeg synes at konsistensen er med bid i – men det kan ikke blive helt den samme bollekonsistens når der ikke er mel i 🙂 Jeg synes dog ikke de er meget våde eller omelet agtige, nej. Huskede du HUSK? Og at lde den stå i femten minutter for at samle sig? 🙂
De ser super lækre ud, dem må jeg prøve! Jeg har en lille søn, som har problemer med maven. Jeg forsøger ihærdigt at proppe Husk (og andre sunde madvarer) i ham og han elsker boller, så det er godt med nogle forskellige opskrifter på sunde boller :). Jeg har dog lige et spørgsmål: hvorfor 1 æg og 2 hvider? Hvorfor ikke bare 2 hele æg? Hvad er der galt med noget mere æggeblomme? Er det pga. kolesterol, eller noget med dejens egenskaber? På forhånd tak! Mvh. Kathe
Æggehvider pga konsistensen og for at det ikke blir for ‘blommet’ 🙂 De er super gode – put evt. en revet gulerod i og en spsk chiafrø i stedet for kokos, – det er også super lækkert!
Hejsa 😊
Kan man mon bruge andet end broccoli..? Evt blomkål istedet og måske tilsætte squash…?
Mvh Mette
Hmm, jeg tror godt du kan prøve dig frem, men med blomkål bliver de nok lidt tungere tænker jeg 🙂
Skal der 1 1/2 tsk salt i? Brugte fint salt og de smager meget af salt?
Bagte dem her i dag, og de blev ok lidt våde, nok for meget broccoli, der var 500g, og havde ikke gul husk men brugte loppe skalder…og måske man skal ta noget af væden fra broccoli unden .aaam blander det med de resterende ingredienser?
Hej, de ser vildt gode ud! Mon man kan bruge profiber i stedet for HUSK, og havregryn i stedet for kokosmel? Eller kender du andre bedre alternativer og mængderne af ovenstående? 🙂
Uh, jeg har ikke prøvet, men det lyder ikke dumt, så jeg tror du kan 🙂
De ser virkeligt lækre ud. MEn hvad er HUSK for noget?
Mvh Lene
Loppefrøskaller 🙂
Jeg har lige, for første gang, forsøgt mig med glutenfrit bageri, disse boller og pølsehorn. Jeg har brugt den gule husk i begge dele, i bollerne brugte jeg lidt chia i stedet for kokos. Begge dele så rigtig godt ud inde i ovnen (bagt hver for sig) men det faldt sammen da det kom ud?? Hvad skal jeg gøre anderledes??
Åh nej, hvor irriterende. Det bør ikke falde sammen, men de hæver heller ikke noget særligt, så måske er de som de skal være? Smager de godt?
Smager de af kokos? Hvis ja – findes der så et alternativ til kokosmelet? 🙂
Brug en revet gulerod i stedet 🙂
Er det på varmluft? Mine bliver ikke rigtigt gyldne
Almindelig – gør de ikke?
Kan de laves på vegansk vis?
Jeg har desværre ikke prøvet 🙂
Kan man bruge andet end kokosmel, da jeg ikke er så vild med smagen af kokos ?
Du kan bare undlade det eller putte en revet gulerod i i stedet.
Hej Tålmodige sydhavnsmor. Står med et(synes jeg) stort broccoli og er bange for, det bli’r for meget. Har du ca vægt på ?
Uh, jeg er usikker men måske 400 g
Tak for hurtig svar, der er godt 400 g uden stilken, så nu går jeg i gang. God weekend 🙂
Hejsa! 😊 Kan det passe at de er het bløde (men brune), når jeg mærker på dem. Det føles ikke som om de er ordentlige bagt? Bliver de bare sådan pga dejen?
Jo, tror de er gode nok. De er ok bløde 🙂
Jeg ligger inde med den grønne husk så tænkte det var nemmest i første omgang. Er det samme mængde så som med den gule?
Kan man erstatte kokosmelet med anden mel? F.eks spelt eller rismel?
Sagtens 🙂
Øhm… skal der slet ingen væske i? Jeg kan altså ik forme det her til boller? 🙁
Ingen væske? Har du glemt æg og har du taget mere broccoli i end der skulle? 🙂 De plejer bestemt ikke at være tørre. Blev de OK?
Ville du måske veje broccolien næste gang. Der er stor forskel på de “broccolier” jeg kan finde. (Jeg bruger ikke nødvendigvis øko 🙈
400 g ca – jeg bruger altid øko og de er som regel ikke så store 😉 Håber det lykkedes dig, de er super gode <3
Hejsa
Hvad hvis man ikke er så glad for kokos? Er der andet man kan bruge?
Du kan undlade 🙂 eller erstatte med en gulerod der er revet.
Jeg har lavet dem her til aften, og de er blevet let flade i ovnen og virker som en omelet i konsistens istedet for 😔
Åh nej, altså de er klart mere ‘våde’ end almindelige boller, men jeg synes ikke de er omelet-agtige dog… Ærgerligt det ikke var en succes, håber det lykkes en anden gang (hvis du prøver igen) 🙂
Er husk ikke bare fibre, har nemlig på brev fra Forever.
Husk er det samme som loppefrøskaller 🙂
Selvfølgelig🙈
Kan de fryses?
Det kan de, men de bliver lidt blødere i konsistensen 🙂
Er det alm ovn eller varmluft? De ser super lækre ud – skal prøves! 😊
Almindelig 🙂
Jeg har lige lavet dine boller, og de smagte rigtig godt og god konsistens. Men, de er meget små, og der blev kun 7.. de er måske 3 cm i diameter 😄 Hvor store er dine boller, når du laver dem?
Hmm, det lyder MEGET småt, men nej de bliver ikke normalt kæmpe store. Mine bliver vel det dobbelte af dine – måske 5-6 i diameter tror jeg 😊 Jeg bruger 400 g broccoli ca 🙂
Kan man bruge andet end kokosmel? Kan ikke fordrage kokos :-/
Brug en gulerod i stedet eller drop bare kokos 🙂
Jeg synes ikke at bollerne hævede. Er det meningen??
De hæver ikke meget nej 🙂
Hej. Du skriver HUSK – er det så den grønne ?
Ved du om børn så må spise bollerne ?
Vh Jennifer
Gule til bagværk 🙂
Jeg køber den gule 😉
Det er den bedste opskrift på boller med broccoli, som jeg nogensinde har prøvet. Ved ikke, om det er kokos, der lidt fjerner smagen af broccoli. Men TAK for opskrift 🙂
Sikke dejligt at høre – hold øje med bloggen for der kommer også en killer-opskrift på broccoli toast i morgen 👌🏽😊
Super god og nem opskrift! Og lækkert med et lavt kalorieindhold. 🙂
Dog er mine meget våde indeni, trods de godt og vel fik 30 min i ovnen. Og ‘dejen’ fik både bagepulver og stod i 15 min. men de var samme størrelse da de kom ud, som da jeg formede dem. Jeg må gøre et eller andet galt? 🙂
Mine fik 40 min. Og var stadig fugtige inden i. Men jeg tror det skyldes mængden af broccoli. Og så at jeg tilføjede et æg for at få dem til at hænge sammen. Spinatbollerne skal testes i dag.
Håber de bliver gode – prøv også min opskrift på fastelavnsboller jeg netop har lagt op 🙂
Mine blev rigtig gode, fik 4 boller ud af opskriften.
Puttede også solsikkekerner i blandingen.
Syntes dog det smager mere af broccoli end jeg forventede, efter at have læst kommentarene, men gode er de blevet.
De smagte godt og de mætter ufattelig meget! Jeg brugte dem til kyllingburger i stedet for alm brød. Dog synes jeg også de er meget fugtige indvendigt, men ellers gode og meget mættende!
Tanken er god, lavede dem i dag 8 stk, men hvad skal jeg gøre for de ikke er slimede inden i? glæder mig til dit svar!
Jeg hører det fra flere. De skal ikke være slimede indeni, men de er heller ikke helt tørre som alm mel-boller, men måske skrue ned for varmen og gi dem lidt længere næste gang? 🙂
Jeg er ved at lave bollerne for første gang 😊 håber jeg undgår slimede boller ved at tage højde for vægtforskellen på et øko broccoli og et alm.. et øko broccoli er ofte på 350 gram og et alm på 500 gram 😊
Glæder mig til at smage! 😄
Håber de blir gode 🙂
Hej – uhhhh de skal prøves – har bare lige et problem der går igen og igen i næsten alle de glutenfri opskrifter jeg finder : nemlig kokos – enten som olie, mel eller lign – jeg er allergisk og det gør det absolut ikke nemmere at være det oveni glutenallergi – har du et forslag til et produkt jeg kan erstatte kokos med ?
Ha en dejlig dag 😊- Bettina
Hej Betina
Det kan du tro jeg har! 🙂 Du kan undlade det og erstatte med en revet gulerod i stedet 🙂
De ser skide lækre ud! og OMG du er tålmodig og svare på de samme spørgsmål mindst tusind gange! Håber ikke du mister modet, men fortsætter det gode arbejde 🙂
😉
Vi herhjemme har besluttet at droppe kulhydraterne og derfor leder jeg efter alternativer da vi jo bare elsker brød 😐 Jeg faldt over din blogspot via søgning på grønne boller. Mit spørgsmål er relateret til Betinges… Du skriver man kan undlade kokos og putte gulerod i i stedet men hvorledes skal der så i ?
mvh Camilla
En gulerod revet 🙂
Hej. Er det den gule bage Husk der skal i de grønne boller eller den almindelige grønne Husk? Vh Thea
Det er den gule ja – men hvis du blender den grønne blir den til den gule (har jeg hørt?)
Hvad er husk
Fiber uden gluten
Kan man bruge noget andet alternativ til husk? Og stadig glutenfri?
Jeg kan ikke lige finde et bedre alternativ desværre 🙂
Jeg har lige lavet bollerne med 300 gram brocolli og valgte at bruge kokosmel. Derudover med en halv spiseske chia-frø oveni “dejen”. De er blevet så lækre, stadig lidt våde indeni, men ikke generende 👌 tak for en spændende opskrift😊
Super dejligt at høre 👌🏽😄
Ser spændende ud. jeg er pt på striks LCHF, er der for meget kulhydrat i sådan en bolle mon???
Uh ved ikke helt 🙂
Eller sorry, jeg ved det godt for jeg troede det var en anden bolle du havde spurgt til – du kan sagtens spise denne på striks LCHF det ved jeg at rigtigt mange gør 🙂
Prøvede at lave dem i går som burger boller. Smagen er vanvittig god! Men jeg kunne slet ikke få dem til at hænge sammen efter de havde været i ovnen, de blev ved med at være dejet og smattet, selvom jeg endda gav dem meget mere ekstra tid. Hvad kan det skyldes?
Det er meget mærkeligt, havde du mon for meget broccoli i? Havde du fiber husk i?
Jeg tåler ikke Husk, eller kokosfibermel, hvad kan jeg så bruge ?
Måske Pofiber?
Ved du, om de kan fryses?
Ej, undskyld. Det har du jo svaret en på længere nede – havde ikke set det udvidede kommentarfelt😊 Bare glem mit spørgsmål. Jeg glæder mig til at prøve dem!
Gode og nemme boller – tilføjede 1,5 spsk chia mel.
Dog er jeg ikke sikker på, at 1,5 teskefuld salt er rigtig – bollerne blev ENORMT salte.
Hmm, blev de meget salte? Der er flere hundrede tusinde der har lavet dem og faktisk ikke hørt den før, men det lyder ikke rart med for salte boller 🙂 Husker ikke selv de er salte, men mega øv – så var de vel uspiselige? 🙁
Kan man bruge andet end eller undlade HUSK, hvis det er til børn?
Tænker du at HUSK er skidt for børn? Mine får dem som de er, men jeg vidste ikke at det var slemt? 🙂
Super. Var bekymret om det kunne gå, da jeg kun har brugt for at holde maven i gang i forb. med min graviditet.
Det tror jeg bestemt ikke at du skal bekymre dig om 🙂
Hvis supermarkedet ikke har det der Husk, kan man så bruge det der hedder Pofiber? Kender ikke lige nogle af dem, så jeg aner ikke om det er nogenlunde det samme 🙂
hmm så kan du bruge loppefrøskaller i stedet 🙂
Hvordan kan det være at mine boller blev flade? Det lignede grønne cookies??! ☺️
Åh jeg ved det ikke desværre – fyldte du opskriften fuldstændig? ☺️
Wauw, de er virkelig gode.
Jeg legede lidt med at erstatte lidt af kokosfibermelen med rismel og sår’n, men de landede akkurat på 60 kcal stk., og de er bare lækre.
Tak for opskrift
Jeg ELSKER dine proteinboller. De smager vidunderligt både med kyllingepålæg og ost
lyder lækkert, har ikke prøvet dem endnu
Jeg fulgte opskriften. De smager godt men konsistensen indeni er underlig gele/slimet? 🙁
Er den slimede konsistens ikke pga HUSK. Mener at huske kommer i forskellige farver. Er det den grønne der er bedst til bagning?
Den gule er bedst til bagning.
knald god side
❤️❤️❤️
Hej:) Spændende opskrift som jeg gerne vil prøve. Men vil gerne erstatte Husk med loppefrøskallee. Hvor meget skal jeg bruge af dem og skal de blødes ud først? På forhånd tak for svar😊
Samme mængde loppefrøskaller som du bare putter i som de er 🙂
Hej 🙂
Mums de skal prøves.
kan de fryses ? eller hvor længe holder de sig ude ?
Nogle dage i køleren holder de fint og de kan fryses, men de er bedst som ikke-frost 🙂
Hej er lige ved at bage dem men synes dejen er “løs” i det. Det er min første gang med sådanne boller 😊
Hej Søs! De skal helst ikke være løse i det, men du mener ikke tørre vel? 🙂
De er i ovnen nu og har fået 20 min men virker ikke bagte som alm boller? Jeg formede/ samlede bollerne i hånden og ‘dejen’ var løs som om der mangler bindemiddel.
Ej de har en lidt blødere konsistens end alm dej-boller, men de sætter sig lidt når de er ude og står og hviler synes jeg 🙂 Men de er gode!
Ja de bliver lidt mere faste. Men tror jeg jeg nøjes med 1/2 tsk salt, de er lige lidt for salte efter min smag og så tror jeg også jeg vil komme lidt mere æggehvide i da jeg brugte 500 g broccoli 😊
God idé 😉
Kan man juice broccolien og så bruge pulpen til dejen? Skal æggehviderne ikke piskes først inden de blandes i dejen? Uanset hvad, lyder de vildt sunde og vil prøve dem!!
Ikke piskes og jeg ved ikke om de er gode kun ved at bruge stilken 🙂 Men meld endelig tilbage og de duer sådan 😉
Jeg mente ikke STILKEN fra broccolien, men “kødet” af broccolien EFTER den har været kørt gennem en juice-maskine (Den tørre del kaldes pulp).
Jeg er i gang med bollerne nu, dejen er meget våd og vil ikke samle sig. Jeg har puttet mere kokos mel i, men jeg er bange for at de skal blive tørre. Er der meningen?
Hvor meget broccoli har du i? Og har du lade Fiberhusen sætte sig de 10 min som det skal have? 🙂 Jeg synes det er så forskelligt hvad folk skriver – enten for løs eller tør og jeg har lavet dem mange gange af ca 400-450 g broccoli og de bliver gode hver gang 🙂 Så lad lige fiberhusen hvile – og put evt en lille bitte smule mere kokos i, men er den MEGET våd nu? 🙂
Når der nu står 1 æg og 2 hvider, betyder det så i virkeligheden 3 hvider og en blomme, eller? 😉
Korrekt 🙂
Hej. Hvor køber man det der ‘husk’ henne? Har været i Føtex og Rema nu uden held med at finde det 🙂
Ikke Føtex heller? Jeg køber det både i Føtex (Vesterbrogade), Super Brugsen i Sydhavnen og mange andre steder. De fleste større supermarkeder har det…
Hej Hej.
Skal til at lave disse skønne broccoliboller nu, men blir i tvivl om det er den grønne el gule HUSK.
Har bare hørt der findes en gul?
Vh Maybritt
Gul til bagning grøn til andet 🙂 blend evt grøn så får du gul, siges det 🙂
Hej 😊
Tak for nogle super opskrifter.
Tak for du siger det <3
Hej.
Har nu lavet en portion og fulgt din opskrift slavisk. Men jeg har fået 8 små kanonkugler ud af det i stedet for boller. H ad kan jeg have gjort forkert mon? 😊
Uh, det kan jeg desværre ikke svare på ;/ hvor meget broccoli brugte du?
Hejsa! Mine boller er meget bløde selv efter 25-30 minutter i ovnen 😅 jeg synes slet ikke de virker færdigbagte – er det bare sådan de virker når man bruger broccoli? For alle opskrifter jeg finder er sådan 😅
Mine blev heller ikke gode, de bliver rå og slatne indeni
Åh nej dog ;(
Kan du eventuelt lægge et billed op af boller inden de kommer i ovnen ? ?
Mine blev ikke gode og ved ikke hvad jeg gjorde galt, synes jeg fuldte opskrift helt precis, men de ligner bestemt ikke dine lækre boller
Jeg har ikke nogle billeder af dem inden de kommer i ovnen desværre 🙂 Øv at de ikke blev gode, men de er helt runde inden de kommer i ovnen, håber de bliver gode hvis du tør prøve dem igen 🙂
Lækker opskrift!
Muligt at bruge andet end broccolien? For tåler det desværre ikke… 🙁
Har du andre alternativer? 🙂
Ja, prøv fx disse https://sydhavnsmor.dk/2016/09/18/de-bedste-gulerodsboller-uden-mel/
Det er de bedste brocolli boller ?
Tak for en fantastisk opskrift ??
Ih hvor er det mega fedt at høre, tak for du gider tage dig tid til en kommentar <3 🙂
Hejsa. Skal de bages på varm luft eller alm. ovn?
Kan man bruge mandelmel istedet for kokosmel? 🙂
Har ikke forsøgt men lyder ikke tosset;)
Hej
I forhold til sense modellen hvor ligger denne bolle så under??
Mvh
Linda
Uh jeg har ikke lige regnet det præcist ud men prøv at regne dig frem ift mængderne og hvor mange du kan spise i et fuldt måltid:)
Øv mine blev slet ikke bagte, men i stedet sorte. Ja de var lige til skraldespanden. Fulgte opskriften til punkt og prikke.
Gud hvor mærkeligt, der må være sket noget undervejs, tænker jeg. For det går jo så fint med alle andres boller 🙁 Håber det lykkes igen, hvis du tør prøve igen 🙂
Hej Idag fik jeg taget mig sammen til at prøve disse protein boller, de smagte godt , skal vænne mig til smagen , men igen en af de bedste brøderstatninger , må få taget mig sammen til at prøve dine andre opskrifter
fiberbollerne er klart favorit men de grønne boller er favorit i kcal tallet
jeg brugte chia frø istedet for kokosmel 🙂
Tak igen :-*
Ih hvor det glæder mig at høre, tak for at dele!
Hej
Jeg er gået i gang med ‘dejen’.
Altså, jeg har erstattet husk med profiber. Kan det passe at det ikke bliver en dej, sådan som man forstår dej. Min er stadig våd og ikke spor fast som en rigtig mel bolle dej. Er det meningen? Skal de formes som runde boller og så i ovnen?
Jeg har nu lavet disse boller et par gange, og er ret vild med dem. De mætter jo meget bedre end noget andet jeg nogensinde har spist. Og så med så få kalorier, er det jo en kæmpe bonus!
Virkelig god erstatning til brød, når man har glutenallergi! 😃
Jeg har prøvet at lave pizzabund af dejen. Det blev en kæmpe succes! 🤩
Bunden skal bare bages i 15-20 minutter først, den skal ikke være for tyk. Og ellers bare fylde tomatsauce, ost og topping på efterfølgende, og i ovnen til osten er smeltet. Nøj, hvor blev det lækkert! 😃😃
Tak for positiv feedback og godt tip. KH May