May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

10 ting I måske ikke vidste om Sydhavnsmor

10tingimåskeikkevidsteomsydhavnsmorTidligere har jeg afsløret 10 facts om mig, fordi jeg på opfordring fra jer læsere, blev spurgt om jeg ikke ville fortælle lidt om hvem jeg egentlig er. Nu har jeg så igen fået flere henvendelser om selvsamme, og derfor gir’ jeg jer igen 10 våde sandheder om Sydhavnsmor 😜 Jeg synes, at det ville være ret så fedt, hvis I ville gøre det samme – smide nogle facts op på væggen her, om hvem I er. For det er jeg da virkelig nysgerrig på 🙂 Hvor gamle er I, hvad laver I til hverdag, har I børn (hvor mange), er I gift, singler eller på udkig efter the one and only… ?

I folkeskolen var jeg en af ‘flipperpigerne’. Jeg gik med rød postjakke, Dr. Martens (of course!), shoppede alt mit tøj i ‘genneren’ og hørte en helvedes masse Doors. Sådan til daglig. I weekenderne skruede jeg helt op for Britney, som skød igennem i mit sidste år som folkeskoleelev.

Jeg er født i vægtens tegn. Og det ses vist tydeligt, i mange af de ting jeg gør. Fx ovenstående. En fod i hver lejr. Flipper vs. poptøs. Det der med Doors og Britney var vel egentlig nok i perioden, hvor jeg skiftede stil. Fra postpige til poptøs. Har I prøvet det?

I de første 13 år af mit liv, var jeg bedste venner med min farmor. Hun døde lige efter min 13 års fødselsdag, og det var det værste der er sket i mit liv. Det er nu mere end 20 år siden og jeg kan stadig huske hendes stemme og hendes høje latter. Hendes hoveddør, i hendes lille 2 v’er i Valby, stod altid åben, og jeg spurtede ofte derhjem, når jeg ikke ville i skole, fordi jeg blev mobbet ret heftigt, i de små klasser.

Jeg har arbejdet som radiovært i fem år, på lokalradiostationen Hvidovre Nærradio. Min veninde og jeg havde vores eget program, Amazonas, hvor vi hvert år drog på Roskilde – og Skanderborg festival, for at pløje øller, se på drenge og lave interviews. Selvfølgelig 😉 Vi interviewede sgu nogle ret seje bands og personer. Manu Chao, Garbage, Kelly Family (ok så, KF er måske ikke fede…) og en masse andre.

Jeg startede med at blogge i september 15′, fordi jeg altid har været vild med at formulere mig skriftligt. Ideen var, at den skulle indeholde indlæg om familielivet, Sydhavnen – hvor jeg bor, og som jeg elsker, kulturelle tips og oplevelser og lidt om (u)sund livsstil. Både og. Jeg er så glad, for at have så mange seje læsere der følger med og giver mig nye ideer til emner, der skal tages op. Jeg synes, at hverdagen er dér hvor livet leves (mest), og derfor synes jeg også, at det er vigtigt, at de små ting i hverdagen bliver vinklet og diskuteret 🙂

Jeg har en søster. Hun er 4 1/2 år yngre end jeg. Hun er én af to fantastiske sangerinder i bandet The Bowdashes, og jeg er meget stolt af hende. Den anden pige der synger, er hende her. Og hende er jeg også stolt af 😉 Hun har engang, da jeg boede inde i Kattesundet, lejet et værelse hos mig og bællet ustyrligt meget hård sprut sammen med mig. Jeg får tømmermænd bare ved tanken.

De mænd der nedlægges sku’, er blevet nedlagt 😉 Sagde jeg det virkelig højt? Nu er jeg på ottende år, sammen med min mand Martin. Han er sejlmager, en flot fyr, halvt tuneser, født og opvokset i Skælskør, pt. socialpædagog studerende og far til vores to rotter, Uma på 4 og Sofus på 1.

Jeg voksede op i et kollektiv i Hvidovre. Blandt andet sammen med ham her. Som jeg sgu’ også er ret stolt over at kende. Min barndom har været smækfyldt med gode mennesker, højt til loftet, (hoved)døre der aldrig var låst, dagligt spisende gæster og et hul i hækken ind til min ‘anden bedstefar’, Thøger Birkeland – manden bag “Krummerne” -, som stopfodrede min søster, vores venner og mig med (for mange) is hver sommer.

Da jeg flyttede hjemmefra flyttede jeg ind i en halvkedelig lejlighed på Tagensvej, på Nørrebro. Jeg synes, at den var topfed, fordi Nørrebro var helt vildt for sådan en Hvidovretøs som jeg. Jeg tog ‘Brobygningen’, som en slags 10. klasse på Det Frie Gymnasium nogle år forinden og faldt pladask for bydelen, som jeg ville tilbage til. Derefter rykkede jeg til en kæmpe herskabslejlighed på Frederiksberg Allé, hvor jeg lejede et værelse. En dag så jeg, at et bofællesskab i Indre By, på Badstuestræde, søgte en ny roomie – og det blev mig! Der holdt vi de vildeste fester for 600 gæster, åd Niels kød, sovs og kartofler fra Irma hver dag. Da jeg flyttede ud pga. et forældrekøb på Kattesundet, et par gader derfra, gik på slankekur og tabte 10 kg sovsefedt.

Som 13 årig klippede jeg mit 80 cm lange hår af, for så at få samme frisure som den tidligere konservative Pia Christmas Møller. Som forresten er min genbo i dag, her i South Harbour. Der er ikke noget galt med din paryk, Pia. Den klædte bare ikke mig. Nu er mit hår ca. lige så langt igen, og jeg overvejer en cut. Men i anden stil 😉

Nu er det jeres tur!? 🙂

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

Del på Facebook

20 kommentarer til “10 ting I måske ikke vidste om Sydhavnsmor”

 1. Hej! Jeg følger dig og fedt du har skrevet mere om dig selv 🙂 Jeg hedder Josefine, er 27 år og mor til en dreng på 2 år. Jeg bor på Nørrebro sammen med min søn og kæreste og er lige blevet færdiguddannet sygeplejerske.

 2. Jeg er Beate. 34 år fra Amager. Tæt tå Sydhavn. Arbejder som jurist, er mor til Sigrid og gift med Morten. Er vild med dig Sydhavnsmor!

 3. Så sejt med en anden Britney fan.. Jeg hørte det ret meget i smug, for det var bare ikke cool.. Nirvana eller techno, ellers var man helt ude! 😉

  Jeg er jo også Sydhavner (Sluseholmen) og elsker området! Jeg er rykket fra Aalborg til Østerbro, til indre Frederiksberg , for så at ende i Sydhavnen! Det er så dejligt, og minder ret meget om Randers, (hvor jeg oprindeligt kommer fra) på den gode måde. Er også mor til 2, så kan nikke genkendende til mange af dine indlæg. Og så er jeg vildt med dine “seje fædre” indlæg! Mere af det!

  1. He he, Britney forever babe! Ja, her er så fedt i Sydhavnen, altså! 🙂 Jeg har aldrig været i Randers, så svært at nikke genkendende til, men Randers må være topfed, siden byen minder om SV 😉 <3 Fedt, du kan lide de seje fædre indlæg – så bliver du vild med det næste, der kommer i starten af maj 🙂

 4. Sarah, 39 år, mor til Albert og Karla på 7 og 4. Bor i Gentofte, med min mand Søren og arbejder som journalist på et magasin. Jeg har været gift én gang før, været papmor til en dreng der nu er 12 og er vild med (børne(kultur), (Syd)havnen og at læse dine sjove indlæg om livet som mor, dine gode opskrifter og når du tipper om de fede steder jeg kan tage til.

 5. Juhu! Fedt! Jeg hedder Nina, er 31 og har ingen børn endnu. Jeg ved heller ikke om jeg tør når jeg læser om hvor hårdt det er 😉 Jeg har en kæreste, men vi har ikke været sammen længe. Så vi venter lidt. Men jeg vil gerne. Jeg arbejder som politi i forstaden og bor også selv i derude – i Vangede. Tak for en god blog.

  1. Ha ha ha!!! Vær ikke bange, det er blær at være mor 😉 Jeg er vild med det, bortset fra ulvetimen 😉 Tak for at du læser med <3

 6. Lækre opskrifter og hygge læsning, tak for det.
  Er 40 år, mor til 4 piger i alderen 10-20 år. Alle piger har jeg sammen med Flemming (42), sammen er vi gammeldags anlagt, hvilket fungerer fint.
  Jeg har været en tilpassede pige i alle år, men er rebel indvendig, dette er dog ikke udlevet, andet end jeg siger hvad det passer mig, selvfølgelig på den pæne måde.
  Når min rebel trænger til næring, læser jeg ofte om andres “normale” liv.
  Jeg er utrolig god til at aflæse folk og at være reel i min kontakt til andre, så derfor arbejder jeg som socialrådgiver.

  1. Wow, 4 piger? SEJT!!! Og mega hyggeligt <3 Jeg gad godt, at mit overskud var det til 🙂 Ha ha du lyder som en cool type, og spændende at læse om hvordan dit liv er – også som socialrådgiver 🙂

 7. Jeg er ret ny herinde på din blog, men er faldet for den <3. Jeg synes det er dejligt, at du åbner op for at vi andre kan være med i debatterne. Jeg er 37 år, mor til Roberta på 4 og alenemor. Jeg bor i Glostrup og arbejder som sygeplejerske i en privatklinik. Og jeg vil da gerne snart have at manden på den hvide hest dukker op 😉

  1. Fedt, at du er med på at fortælle om dig selv ligesom de andre nedenfor her <3 Jeg håber eddermanme ham manden snart dukker op! Det er jo snart sommer… 😉

 8. Hej sydhavnsmor, tak for en hyggelig blog, som inspirerer og skaber følelse af forbindelse,bare i den egenskab at være mor i samme bydel:-). Jeg er 34 år, selvstændig psykolog og mor til tre sydhavnschicks i aldrene 2,3 og 12 år. Min mand arbejder i perioder på havet og vi har store drømme om at rejse væk fra al Danmarks arbejdsnarkomani en dag og opleve verden i et andet tempo. Men mega svært ved at få det planlagt og gjort:-) Kh ida

  1. Orv, det lyder virkelig også som en drøm jeg har. Det med at rejse væk 😉 Ja – det kræver en del planlægning og en masse andet, men fåååårk det ku’ være sejt 🙂 Tusinde tak for dit input <3

  2. Hej, jeg læser med fra Sydney, Australien. Jeg er 37 år, to piger på hhv. 3 og 7 år. Min mand og jeg valgte at udleve en gammel drøm om at prøve at bo under varmere himmelstrøg og rykkede derfor herned i august 2015. Vores livs bedste beslutning!!! Selvom det kan synes uoverskueligt, så gør det, hvis drømmen er der.
   Tak for din blog, det er herligt at sidde omme på den anden side af kloden og læse med om, hvad der rører sig i Sydhavnen😀

   1. WOW, hvor vildt at have en ægte læser Down under 😉 SEJT! Jeg er mega misundelig over, at I har taget skridtet og rykket til Sydney. Jeg rå-elsker den by! Jeg har selv været der to gange, både som praktikant under uddannelse og en gang med en veninde et par måneder. Halleluja for at du læser med, hvad der sker på Sydhavnsfronten 😉 Hvis du laver en Sydney-blog, blir’ jeg din første følger! 😉 KNUS og hils alle ozzierne!

 9. Hej!
  Jeg eeeelsker din blog. Maden og indblikkende i din og dine gæsters liv, der på nogle punkter ligner mit liv og på andre punkter er helt anderledes. Jeg er gift med den dejligste chokolademand og er for tiden gravid med vores andet barn. Til dagligt er jeg asylsagsbehandler ved Udlændingestyrelsen, så jeg er vist bare en sucker for at få indblik i andre menneskers liv – lige meget hvor de kommer fra. Min familie er just flyttet fra en lille toværelses lejlighed i byen til et rækkehus i forstæderne. Nogle dage savner jeg byens puls og mulighederne. Heldigvis er den kun 20 minutter væk i s-tog. De fleste dag – som i dag, hvor solen skinner og havedøren står åben – er jeg dog yderst tilfreds med at være rykket ud, hvor der er frisk luft, strand i gå afstand og minimal trafik.

  1. Tak for den bedste beskrivelse, det lyder sgu dejligt derude i forstæderne altså 😉 Især, som du skriver, når solen skinner og man bare lige hopper udenfor, uden at skulle tromle rundt i trafikerede gader før man finder en grøn spot, som allerede er mega overrendt af alle andre med samme geniale ide 😉 Tak for dit input, og DEJLIGT at høre du elsker bloggen <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Livsstil
Sydhavnsmor

10 ting om mig

Er 80 % af det tøj der ligger i mit skab fra 00’erne. Jeg gad virkelig godt købe mere nyt tøj, og være mere farverig

Læs mere »
Livsstil
Sydhavnsmor

10 ting om mig…

…er meget bloggeragtigt. Det ved jeg. Men for helvede, jeg er jo også blogger. Selvom jeg ikke farvekoordinerer mine baggrunde på Instagram, så der eren

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top