May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

7 cooool kulturelle april-oplevelser for børn og voksne du ikke bør lade din næse gå forbi

aprilguidekultur

I går var jeg med familien til vi-skal-lige-prøve-Odin Eskpressen-af-på-frivillige-klovne dag i Tivoli 😉 Dagen før den officielle åbning. Vi var alle fire (mand, unger og jeg) taget ind til Københavns største turist attraktion, for at skovle svedige hotdogs indenbords og gennemtæve Plænen med vores to Duracell kaniner (afkommet). Uma der stolt lige er fyldt 4, kastede hendes 107 cm korpus ind i alle former for maskiner der drejede på hovedet, var hurtigere overstået end jeg havde nået at overveje, om det overhovedet var en god ide, at jeg tog sådan et lille menneske med ind til. Hun skreg af grin og jeg skreg af angst. Vi fløj hjem på cyklerne da regnen tog til, og her blev jeg enig med mig selv om, at det da var på høje tid at lave en lille kulturguide til hele banden; både børn og voksne med seje kulturelle oplevelser, der sker i april. Jeg voldelsker, at bruge byen og dens mange kulturelle muligheder. Her har jeg samlet syv ret så cool kommende events, der holdes rundt omkring i København – nogle i mit elskede South Harbour. Endda et enkelt der er fløjet fra reden, Sydhavnen mod vest, nemlig Sydhavn Teater der pt. turnerer i Jylland. Læs med herunder 🙂

Aprilfestival for små og store på Frederiksberg 10.-17. april (GRATIS)

Verdens største teaterfestival for børn & unge! Der bliver givet 25.000 gratis billetter ud til de 130 forestillinger som foregår i ugen, så skynd dig at klik ind på linket og få fat i en kulturoplevelse til dig og avlet 🙂

 

Koncert med sygo-fede The Entrepreneurs d. 28. april kl. 20 på Stengade, Nørrebro

Du kender dem sikkert allerede? Jeg kendte dem ikke for et år siden. Men nu gør jeg, og jeg kan love jer for, at jeg er blevet åndsvagt stor fan af dem! De spilles dagligt i radioen. P6 er mega-fans. Ligesom jeg. De spillede under Frost Festival, hvor jeg var til deres første live-koncert og jeg blev helt svimmel af lykke, over at høre SÅ god musik! (Se videoen herover). Ud over at de skal spille på flere af landets store festivaler, kan I også høre dem live d. 28. april på Stengade, hvor jeg helt sikkert også møder op og bræger med!

Pris: 70 kr. – se mere HER

Historiske dage d. 9. og 10. april kl. 10-18 i Øksnehallen, København.

Er du vild med historie? Så skal du helt sikkert slå et smut forbi Øksnehallen i weekenden. Her kommer der foredrag, debatter, shows, filmforevisninger og en masse andet i historiens tegn. Det er skisme’ da spændende 🙂

Hvor: Øknsehallen, Halmtorvet 11, 1700 København V. Pris: 1 dag 140 kr. (i forsalg 120 kr.), 2 dage 200 kr. (i forsalg 180 kr.). 

Kunstfrø d. 30. april kl. 10 i Kulturhuset Karens Minde, Sydhavnen

Har du en baby? Eller er du bare selv ellevild med (baby)jazz? Så tag til babyjazzkoncert for de aller mindste (0-12 mdr.) i sprøde Sydhavnens kulturhus!

Pris: 75 kr. i døren. 60 kr. hvis du klikker på linket herover og køber forinden. 

Læs også Tre skidegode tidsrøvere.

Hamlets middag for ShakespeareKronborgs Dansesal d. 23. april 2016.

Elsker du fint selskab, taffel og lækker mad? Hvem gør ikke det? 😉

Golden Days fejrer Shakespeares 400-års jubilæum med et storslået renæssancetaffel i Kronborgs Dansesal d. 23. april 2016.

På Hamlets eget dækker de op til eksklusiv renæssancemiddag for 300 personer med langborde, der bugner af vin og alskens delikatesser, foruden bedragerisk frugt, giftflasker, kraniet fra en ven og forseglede breve. Vær med når de hylder historiens største dramatiker med bl.a. festmonologer, taler, sang og dans.

Pris 1200 kr. Se mere i linket herover. 

mobiltdukkehjem

Et mobilt dukkehjem af Sydhavn Teater,  turné i april 2016

TEATER PÅ 12 KVM
Et mobilt dukkehjem er en rullende iscenesættelse, der foregår inde i en campingvogn, som trækker parkeringsbremsen på forskellige pladser i rundt omkring. Her inviteres 8 tilskuere ad gangen indenfor, og igennem 70 intense minutter befinder man sig lige midt i Nora og Thorvalds virkelighed; alle sidder på første række, inde bag teatrets fjerde væg.

Tjek seriøst Sydhavn Teater ud, nu du har chancen i hele landet. Jeg blev blæst væk af vild begejstring over nyskabende, intenst teater og har set alt hvad jeg kunne komme til, siden jeg satte mig ind i den campingvogn! Rockerfedt teater! Sygo fed forestilling!

Åbent hus på klatrevæggen – Frederiksholm Kirke, Sydhavnen d. 16. april kl. 14-17 (GRATIS)

Leg Spiderman! Gå ikke glip af åbent hus på klatrevæggen i Frederiksholms Kirke i Sydhavnen. Alle er velkomne, både jer med og uden klatreerfaring, børn, unge og gamle. Der er særligt uddannede instruktører til stede, som vil guide én til tops (15,6 m. højt).

Det er gratis (og min datter Uma, der på det tidspunkt var 3 år, har været i toppen, så tag endelig dine unger med). Jeg skal sgu prøve. Tror jeg nok 😉

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top