May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Svampet protein-brownie på 20 minutter – uden mel, mælk og sukker

svampetbønnebrownie

Hvis du var vild med verdens nemmeste chokoladekage, eller de super sunde kakaomuffins uden mel og sukker – på et kvarter, vil du knuselske disse svampede bønne-brownies, der oser af sund – og lækkerhed. Og som man med god samvittighed kan lade sine børn (og sig selv) gnaske løs af. Da halvdelen af min lille familie ikke tåler gluten, er denne opskrift lige sagen. Og tilmed er den sund og ikke mindst overdrevent nem at lave. Dejen kan bruges både i en bradepande eller i muffin-forme, som jeg har gjort her.

Det er en ordentlig portion, så du kan regne med en hel bradepande eller 25 muffins (102 kcal pr muffin). Du kan selvfølgelig også bare halvere opskriften, men hvem gør det? 😉

Du skal bruge:

2 dåser røde kidney bønner

6 æg

200 gram 70-85 % mørk chokolade

4 spsk kakao

2 tsk vanille

2 tsk bagepulver

200 g. soltørrede (bløde) figner. Kan evt. erstattes af stenfrie dadler.

Evt. lidt lakridspulver og meget gerne skallen af enten en øko-appelsin (som jeg har brugt her) eller øko-citron. Både til at putte i dejen, men også til pynt efterfølgende.

Sådan gør du:

blødeborwnie2

Tænd ovnen på 170 C

Blend hele balladen. Inkl. vandet fra bønnerne.

Del dejen ud i de ca. 25 muffinforme eller ud over en bradepande (med bagepapir).

Bag muffins i ovnen i et kvarter. Laver du den i bradepande, bag den da 20-25 minutter, men hold øje med den. Pga. den blendede chokolade, skal den være fugtig og ikke tør.

Spis den nu (eller i morgen, hvor den smager endnu bedre, efter at have ‘sat sig’ i køleskabet natten over) ☺️.

 Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

blødebrownie

Del på Facebook

24 kommentarer til “Svampet protein-brownie på 20 minutter – uden mel, mælk og sukker”

 1. Tak 😃 Nu er de i ovnen. Har modereret opskriften en smule, så jeg har tilføjet lidt kokossukker samt lidt Zerotopping med Salted karamel 🙈 Er megaspændt 😃

 2. De er virkelig gode, men vigtigt at de kommer i køleskab før de spises.
  Allerbedst dagen efter en tur i køleskab ell fryser.
  Himmelsk med lidt friske blåbær og en god kop kaffe.
  Tak for rigtig fin opskrift ☺️

 3. Fantastiske. Lavede disse muffins i dag. Var meget skeptisk, da der skulle kidney bønner i.

 4. Indrømmet: Det er nyt for mig, at bruge kidneybønner i kager og jeg var noget skepsis, da jeg gik igang med at lave dine muffins igår

 5. Hov, kan se halvdelen af min kommentar ikke er kommet med😂Din opskrift er intet mindre end fantastisk👍🏼de smager virkelig godt (og syndigt) Jeg tilsatte en moden banan til dejen, og kom et lille stykke chokolade på de varme muffins. Nøjj, de blev goe. Så mange tak for skøn opskrift😊

  1. Jeg har ikke regnet det ud men du kan gøre det nemt i appen Lifesum, den er nem at bruge <3

 6. Hold da op hvor de er gode!!! Næste gang jeg bager dem vil jeg lige komme papir i silikoneformen da kagerne blev meget bløde i midten og kanten sad fast, men ellers er jeg Topfan! Jeg kan anbefale en lille klat vaniljeskyr on the side ❤️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top