May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Marts måneds mor jeg beundrer – Kirsten Norholt

I dag er det fire år siden at mit vand gik i min pink sofa i Pisserenden. Min datter Uma var på vej ud i den virkelige verden. Lige inden jeg skulle til min venindes 29 års fødselsdag.

Månedens mor blev i dag for 33 år siden mor. Hun er mor til den veninde jeg skulle til fødselsdag hos, i dag for fire år siden; Mathilde. Mathilde og jeg har sammen rejst om på den anden side af jorden – og for nyligt stak vi også overhavs på venindetur.

Kirsten var under min studietid på HF – hvor jeg studerede med Mathilde – min ‘anden mor’. Hende jeg kunne snakke med om ALT – også de emner man ikke vil snakke med sin egen mor om… 

kirstennorholt2

Kirsten Norholt, 62 år og skuespillerinde

Mor til Mathilde og gift med Flemming.

Hvornår ser du dig selv som den bedste mor?

Da jeg trøstede mit barn, når hun græd…  fulgte hende i skole, og hendes små, tynde ben gik som trommestikkere…hendes krop forandrede sig…varmede hende ved mit hjerte, når hun blev mobbet….puttede hende, når hun var syg…talte med hende, når hun blev forladt..elskede hende, uanset hvad -da var/er jeg den bedste mor.

Beskriv dig selv med tre ord?

Med tre ord??!! Umuligt.

Hvad var den største forskel fra livet uden børn – til rollen som mor?

Dette er MEGET, meget vigtigt: Det er IKKE en ROLLE, at blive mor! En rolle er en karakter, man påtager sig i et givent tidsrum, noget, man lægger fra sig i garderoben, hvorimod at VÆRE mor, er en livsopgave, noget der aldrig slutter. Man er mor altid.

Hvordan ser du udiklingen i børnefamilierne fra dengang Mathilde var lille til i dag? 

Børn er meget ofte stakler i vores tid. På Frederiksberg Allé, ser jeg disse vanvittige mødre og fædre piske afsted, med deres små børn i en vogn foran sig… hvad fanden tænker de på? Barnet sidder i en vogn, mens mor eller far, iført fedtmåler og pulsur, løber maraton bag dem. Verden suser forbi og forældrene tænker udelukkende på cost/benefitanalyser. LÆS for jeres børn, for helvede!

kirstennorholt3

(Billedet herover af Kirsten og Mathilde er taget til min 25 års fødselsdag)

Er du stadig bekymret, selvom din datter er voksen?

Mit mellemnavn er Bekymring! Jeg er urolig altid, og det bliver sgu værre og værre! Det vil givetvis hjælpe, hvis min datter anskaffer sig en cyklehjelm!

Hvad gør en mand til en god far?

Flemming og jeg er sammen på 35 år! Det er jo en fordel, at kærligheden er tilstede, og derudover er der disse begreber, der skal overholdes: tålmodighed, overbærenhed, hensyn, kys hver dag, forståelse, at sætte sig i den andens sted og se og fatte den andens indfaldsvinkler, hvorfor reagerer hun/han, som vedkommende gør, ømhed, husk hvem I blev forelsket i, ER det altid din elskedes fejl? Henfald ikke til ” Joggingtøjindstillingen”, hvor alt bliver ligegyldighed overfor den anden… for så  ER der jo ikke noget at indvende overfor utroskab, hvis man i den grad visner, vel? Hvem vil man gerne vågne op med? Man kan jo begynde dagen med et ” Godmorgen, min skat, hvor er jeg glad for at du er her!”  Lad  være med at være SUR!!!  Surhed dræber ALT! Hvis I synes, I ligner lort, gør noget ved det, og det gælder for begge parter!

Du og Flemming har været sammen i mange år. Hvad har I gjort for at holde sammen? Har du nogle gode tips til familierne i dag, hvor mange kæmper en kamp for ren overlevelse, også i parforholdet?

Flemming og jeg har været sammen i 36 år, og det kan udelukkende læde sig gøre, hvis begge overlever de første sindssyge, vanvittige, kemisk udløste forelskelsesår, og kærligheden træder ind. Derefter er det: respekt, tålmodighed, hensyn, venlighed, forståelse, hjertelighed, tolerance og overbærenhed, der styrker og samler… og så at man elsker hinanden, dybt, højt og inderligt! At mange unge forlader hinanden, ud fra devisen ” Vi er vokset fra hinanden” er barnligt, forkælet og skyldes ene og alene skuffelsen over, at der ER en hverdag, at ikke alle nætter er fulde af sexhormoner og lysten liderlighed, men at uret ringer kl.6.30 og I ikke kan sidde og fortabe sig i hinandens øjne. I kærligheden vokser man sammen. Det er en enorm fordel, hvis musiksmag, interesser, kunst og livsyn er afstemt! Kinesisk ordsprog: ” I Vesten sætter man en kedel kogende vand på et koldt komfur,  i Kina sætter man en kedel koldt vand på et varmt komfur”. Se iøvrigt punkt 6. Det er MEGET, meget interessant, at spørgsmålet indeholder ordene KÆMPER, KAMP og OVERLEVE!!!! Livet sammen er ikke en slagmark, men et univers, hvor man trives, gøder og høster.

Hvad overraskede dig mest ved at blive mor?

Det mest omstyrtende ved at få et barn er, at alt det man troede gav mening før i livet, er komplet ligegyldigt.

Hvad er det mest fantastiske ved at være mor?

Der er den mest fantastiske kærlighed mellem mor og barn, en kærlighed uden forbehold, en betingelsesløs kærlighed, der vokser og gror livet igennem.

Har du nogle gode råd eller tips til kommende mødre?

Til alle de kommende mødre: Har I kloge, kærlige og forstående mødre, spørg dem til råds, de ved alt! Hvis ikke, giv jeres børn alt det, I har anglet efter i jeres barndom. Forældre er IKKE guder, men børn der er blevet voksne, men det er klogt at lytte til os. Undlad at følge idiotiske råd fra “Dameblade”, for alt deres sludder er forfattet af spiseforstyrrede kvinder, der udelukkende ser graviditet og fødsel som sygdom. GLÆD jer, spis, drik og GLÆD jer!!!

Pssst! Husk at du kan vinde super seje Nordenstam ørestikkere, i min påskekonkurrence lige HER 🙂

Du kan følge Sydhavnsmor på Facebook og Bloglovin’ og Instagram 🙂

Her kan du også læse oktober, november, december, januar – og februar måneds mor jeg beundrer <3

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top