May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Uge 2 af spareeksperimentet = under budget

 

underbudgetuge2

I uge 1 af spareeksperimentet “Hvor billigt kan man brødføde en familie på 4 i en måned?”   brugte vi 850 kroner. Dvs. 280 mindre end målet på 1030 kroner. Uge 2 er nu ovre, og her kan du læse om ugen der er gået:

Denne uge har været lidt anderledes end sidste, fordi vi gar ‘genbrugt’ retterne og spist det samme flere dage. Og det har ikke været kedeligt. Derimod har det været virkelig dejligt at slippe for at lave aftensmad, ca. hver anden dag. Det har givet os mere tid med ungerne og mere ro op til klokken sharp-sytten, når ungerne er skrupsultne og står foran køleskabet og vil rippe alle ostehaps. Sidste uge havde vi – som i denne – købt stort ind én gang på nettet. I kan læse mere detaljeret om hvordan sidste uge gik HER.

Jeg er blevet bidt af spare-eksperimentet. Tænkte at det måtte da kunne gøres endnu billigere og var både praktisk og økonomisk da jeg begyndte at rydde ud i skuffer og skabe, for inspiration til kommende uges madplan. Ved at bruge nogle af de allerede eksisterende tørvarer fik vi både mere plads, undgik madspild (jeg smider ofte et helt skab med udgåede dato-varer ud), og sparede penge.

I søndags handlede vi igen på nettet og fik bragt seks kasser fyldt med mad til døren. Regningen lød på nette 470 kroner inkl. fragt og vi havde power-shoppet alt hvad vi kunne få økologisk af madvarer til ugens aftensmad, snacks, frokost til de voksne (ungerne får i institutionen), affaldssække og lign. Der ud over havde jeg stukket snuden i 50 % køledisken i vores lokale Irma for at se efter tilbud på øko-kød, og jeg var heldig! Jeg faldt over en pakke med fire kalvebøffer og en pakke laks. Så var vi dækket ind til ugen kød-mæssigt. Vores madplan kom til at se således ud. Og det hele har smagt virkelig godt!:

vietnamesiseruller

Mandag og tirsdag: Friske vietnamesiske forårsruller med peanutcreme – opskriften kan du finde HER.

 

squashpasta

 

Onsdag og torsdag var meningen at vi skulle have (squash)pasta med ricotta, laks og tomatsauce: Ungerne almindelig fuldkornspasta, mens Martin og jeg skulle have pasta lavet af squash, revet med en spiralizer. Jeg plejer at lave ‘pasta’strimlerne af squashen først, derefter lave et hurtig opkog med strimlerne, i lidt salt i en gryde. Bare et minut eller lignende. Tomatsaucen laves af løg, hvidløg, flåede tomater og lidt tørret oregano. Og så skulle laksestykkerne tilsættes i saucen, samt ricottaen, som først bages ca. 20 min. på 200. grader i ovnen. Det smager virkelig lækkert! Og er sundt 🙂 Men fordi jeg havde glemt alt om (der eksisterer stadig ammehjerne på højt plan, herhjemme!), at Martin skulle på job onsdag aften, gjorde jeg det endnu nemmere for mig selv: Onsdag spiste vi fisken med kogte kartofler og rå grøntsager – ungerne guffede i sig, som om de aldrig havde fået mad. Torsdag blev de passet hos bedsteforældrene og Martin og jeg spiste (langsomt – juhuuu!) tomatsauce med ricotta og frisk basilikum på toppen. Najs!

 

lestrois

 

Fredag skulle jeg ud med min svigerinde Nadia og fejre hendes fødselsdag på en overlækker fransk restaurant, og efterfølgende i teatret. Så fredag var festlig for mamma, men knap så glamourøs i Sydhavnen, hvor den stod på rugbrødsmadder.

 

bøftzatziki

 

Lørdag fyrede vi den af med kalvebøffer og ovnkartofler med tzatziki (vi havde stor-ædt gulerødder hele dagen, så hoppede over det helt sunde 😉 )

Søndag (idag) skal vi spise blomskålsbøf-rester fra forrige søndag (læs hvordan du laver dem HER), som vi havde frosset ned og har taget op til i dag. Dertil skal vi have dampet broccoli samt tzatziki, som jeg helst spiser til alt 😉

Indkøbsliste til denne uges madplan:

KØD:

4 kalvebøffer

360 g. frisk laks

KØL:

1 stykke ost

400 g. græsk yoghurt 10 %

1 bæger ricotta

GRØNT: 

4 avocadoer

1 lime

2 agurker

2 hele hvidløg

3 stk squash

1 rød frisk chili

1 broccoli

2 poser gulrødder

2 løg

krydderurter (koriander, basilikum)

ANDET: 

En pose saltede peanuts (250 g.)

1 pose fuldkorns pasta (til ungerne)

2 dåser flåede tomater

1 dåse artiskokhjerter

1 pakke rosiner

1 sød/sur chilisauce

Evt. fiskesauce

2 pakker rugbrød

Pålæg (bønnepostej, leverståhej, whatever…)

(Desuden købte vi mælk, havregryn, smør, kaffe, frugt, bageingredienser, æg mv. til dagligt brug).

I alt brugte vi i uge 2: 660 kroner. 470 kr. på at handle på nettet, 90 kroner på kød og fisk fra Irma og ca. 100 kroner på små-indkøb som mælk, ekstra rugbrød mm. Altså 470 kroner under budget. Jeg er sgu stolt 😉 Vi har på ingen måder manglet noget i denne uge. Og jeg har endda formået – i budgettet, at bage en sund kage (som smagte skide godt! Se opskriften på den drøn lette cheesecake, der kun kræver TRE ingredienser HER) 😉 Jeg er vild med ‘det nye’, at lave det samme mad to dage i træk, hvilket jeg vil køre videre med i næste uge også, hvor jeg desuden har planer om at starte ugen med en ‘flad-ud dag’, hvor vi køber sund take-away. Forhåbentlig uden at det sprænger budgettet!

Jeg glæder mig over, når I deler tips og erfaringer med os andre – så bliv endelig ved med det 🙂

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 

 

 

Del på Facebook

4 kommentarer til “Uge 2 af spareeksperimentet = under budget”

  1. Rikke kristensen

    Hejsa .
    Er der i dette budget indregnet morgenmad, madpakker og mellemmåltider?

    1. Jep! Borset fra ungernes frokost, for den får de i institutionen. Vi spiser alle som regel havregryn med mælk eller havregrød til morgenmad, så det er jo billigt. Og alt er øko på indkøbslisten minus græsk yoghurt, ricotta, peanuts og chilisauce. Jeg er også selv MEGET overrasket over, at det kan lade sig gøre. For vi bruger som nævnt i mit første indlæg (uge 1) normalt 8-9000 kroner på mad, og jeg mærker faktisk ikke nogen forskel på hvad vi spiser 🙂

  2. Tak for endnu et inspirerende indlæg. Vi er med jer, men har dog sprunget budgetet godt og grundigt i denne uge, ikke fordi vi ikke holdt os til madplanen men fordi min ældste pode fylder 10 i dag, så den har ikke fået for lidt med gaver og kagebagning til i eftermiddag… jeg nægter at have nederen over det, så må vi stramme livremmen ordentligt ind i næste uge igen 🙂 Jeg lavede dine lækre blomkåls deller en dag i ugen, hvor var de gode en virkelig nem konsistens de havde, det synes jeg altid jeg kæmper med i vegetariske deller, jeg kom en lille rest kolde kogte ris i fra dagen før, det fungetede rigtig fint. Line

    1. Ih, hvor er det dejligt at høre. Og STORT TILLYKKE med dit barn der fylder 10! Wow, første runde dag 🙂 HURRA! Min datter bliver 4 år om 11 dage, men man skal have råd til at feste og fejre 😉 Rigtig god fødselsdag og dejligt, at du også synes om blomkålsdellerne – jeg elsker dem virkelig også!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Laksesalat med rygeost

Jeg troede ikke, at jeg kunne savne noget jeg ikke kendte til – men denne her laksesalat med rygeost har ædt mit hjerte op indefra.

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top