Alle former for muffins ryger direkte i mavsen på mig for tiden, også de mindre søde af slagsen. Denne mad-udgave af muffins er himmelske, og så er de oven i købet super sunde, lynhurtige at lave, børnevenlige og billige at producere.
Opskriften på 12 muffins til 4 personer (100 kcal pr. muffin) er:
10 æg (740 kcal)
1 dl græsk yoghurt/skyr/fløde (afhængig af smag og diæt) (130 kcal – 10 % græsk yoghurt)
1 stks mozzarella (297 kcal)
4-5 håndfulde frisk spinat (20 kcal)
Forårsløg (15 kcal)
Salt & peber (0 kcal)
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 C
Skyl spinaten grundigt og læg den på et rent viskestykke for at tørre. Hak spinaten i mindre stykker og snit forårsløgene.
Skær mozzarellaklumpen i små stykker.
Rør æg, yoghurt/skyr/fløde med salt og peber, og vend mozzarella, spinat og forårsløg i massen.
Fyld 10-12 (silikone)muffinforme med æggemassen.
Sæt formene midt i den for-varmede ovn i ca. 20-25 minutter.
Tip: Lav evt. en let salat til, af resterne af den friske spinat med grønt og frugt-rester fra køleskabet.
Du kan følge Sydhavnsmor på Facebook og Bloglovin’ og Instagram 🙂