May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

DIY: Ansigts – og bodyscrub på under et minut!

scrub

”Kaffe er genialt”, siger de kloge. Også til at lave en lækker hjemmelavet ansigtsscrub!

Næsten hver januar får jeg et sundhedsflip. Det sker ikke kun i januar, men også i januar, fordi det er måneden efter, at man har sovset rundt i alverdens lækkerier, gået all in i andefedt, kalorier på alle mulige måder og ekstreme mængder af alkohol. Jeg indrømmer dog også gerne, at tendensen ofte ryger ind over det nye år, og at januar også lige skal være med på fedtkontoen. Vi kender jo alle den der med, at “vi starter på mandag” eller “i næste måned”.

Men nu sker det altså! Jeg har længe ønsket at detoxe min pt. ret usunde krop, fordi jeg trænger til et energiboost på den helt hårde måde. Naturligt nok render jeg rundt og er rimelig baldret det meste af tiden, for det er man jo med små børn i huset, når man aldrig sover igennem. Når man er træt, er det ikke altid en sund salat man tyr til, men i stedet går man på jagt i alle skuffer efter fx Digestives (jeg fandt én i går, der må have ligget i bunden af skuffen mindst seks måneder, for husker ikke at have købt dem meget længe. Og kværnede den meget tørre kiks med stor fornøjelse), is i fryseren, kokosmel eller hvad man lige kan støve op af søde sager i alle afskygninger. En dårlig vane, der efterhånden har sneget sig ind som et fast aftenritual herhjemme hos mig. Det vil jeg virkelig gerne lave om på lige NU, så ud over at jeg netop er startet på en tre dages udrensningsjuicekur, hvor jeg absolut intet andet skal end at indtage juice en hel weekend (ARRRHHHH!!! Og I kan læse om hvordan det går i næste uge), er jeg også gået amok med at eksperimentere med min trætte og lidt grå mor-hud.

Kaffe er de fleste forældres – og alle andre mennesker på denne jord, der har brug for et energiboost af den hurtige skuffe – bedste ven. Undtagen min. Jeg kan ikke få det ned, hvis ikke det er blandet med is. Altså flødeis. Så jeg har i stedet kastet mig over kaffen på et mere eksperimenterende niveau og lavet min egen ansigt – og krop scrub, der rykker, hvis I spørger om min ærlige mening!

Den er lavet således:

1 dl. sukker

1 dl. malet kaffe

2 spsk. olivenolie

4 spsk. kokosolie

2 spsk. (hav)salt

Bland hele pivtøjet i en skål og voilá – klar til påførelse!

Den er ekstrem billig at fremstille, men er sørme også virkelig effektiv! Også mod appelsinhud! Jeg synes helt ærligt, at jeg kan se min hud bliver pænere lige med det samme! Uden at binde mig selv noget på ærmet, så er det her måske starten på en ny sund og plejende livsstil… Eller noget!

Jeg skrubber ansigtet og kroppen ind ca. ti minutter, inden jeg skal i bad. Så render jeg splitter HansJørgen rundt i lejligheden og lader virkningen af kaffegrumsen snige sig ind i huden. Derefter skyller jeg det af i bruseren og smører min krop ind i en god neutral (uden parfume og parabener) creme, og så er min hud både virkelig blød og babynumse-agtig. Og den får også en helt anden lækker glød! I burde prøve det!

God fornøjelse med projektet, hvis I kaster jer ud i at smøre kroppen ind i kaffe, sukker, olie og salt! Giv endelig os andre gode råd til lækre hjemmelavede lækkerier, hvis I har nogle gode tricks i ærmet!

Møs herfra!

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Familie
Sydhavnsmor

En ægte kernefamilie?

En kernefamilie er i betegnelsen en familie der består af far, mor og et eller to børn. Som lever under gode, vestlige vilkår. Sådan en

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top