May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Når en fattigrøv har luksusproblemer

cuba1 

Om overvejelser, når man skal rejse med børn 

Det har været bidende koldt et godt stykke tid nu. Og jeg er ikke fan. Jeg er halv nordmand og får altid den der kommentar: “Sådan en frisk fjeldjente som dig må da elske denne årstid?”.  Vinteren. Nej, det gør jeg ikke! Jeg drømmer mig hver eneste dag, gennem de ca. 7-8 kolde(re) måneder om året, hen til sol, sommer og varme. Hver gang jeg går forbi en grillbar eller et sollarie får jeg solabstinenser. Efter den naturlige sol vel at mærke. Det har jeg har jeg arvet fra mine forældre, som også er nogle suckere for lys og de varmere måneder på året. Ligesom rigtig mange andre danskere.

Den lille familie her i Sydhavnen har netop været gennem to uger med fuld blæs på afbudsrejse-siderne på nettet. Vi har vold-googlet børnevenlige feriedestinationer, tjekket vejrudsigter, hoteller, flypriser og rejselængder i timer. Selvom jeg sidder her med ret så tunge sten i lommen og knap så mange guldmønter, var planen lidt at skide på, at man er en fattigrøv, gribe muligheden for at komme væk fra minusgrader og tage to ugers ferie til et varmt land, hvor ungerne og vi (mine forældre og jeg, da min mand ikke kan tage fri fra arbejde) kunne bade dagen lang, spise frisk frugt og få sol – og D-vitamin i kroppen.

Før Uma og Sofus kom til rejste jeg verden tynd som backpacker. En fed måde at rejse på efter min mening. De seneste par år, efter Martins og mine arvinger er ankommet, er vores ture ikke gået til lande som Cuba, Australien og Indien, som de gerne gjorde førhen. Vel at mærke efter en længere opsparing. Vi har rejst i Europa med børnene, som jeg også ELSKER, men ikke på længere rejser ud i verden.

cuba3

Når vinteren sniger sig ind under dynen og man ønsker at varme sin frosne krop, skal man rejse et godt stykke væk for at være stensikker på, at kroppen bliver optøet. Derfor endte vi i familien med at satse på en afbudsrejse til Thailand efter alverdens forslag til andre destinationer som fx Lanzarote, Malta, Kap Verde, LA og Mexico. I Thailand har vi været før, og vi ved, at befolkningen er sød, maden er skide god, vandet er varmt og strandene er børnevenlige. Og ikke mindst, at vejret er i top på denne årstid! Meeen, så var det bare lige, at de der afbudsrejser bare aldrig blev helt så billige, som vi håbede på. Hurtigt løb en tur for tre voksne og to børn (den ene endda nærmest gratis, fordi han er under 2 år) op i 25.000 kroner bare for fly og et hotel i et knap så charmerende område af Phuket, nemlig Patong. Har I været der? Så ved I hvad jeg snakker om! Samtidig skulle vi lige smide omkring 15.000 oven i hatten for at finde ny bolig på de mindre øer uden for Phuket, købe rejseforsikringer samt alt, hvad der skal puttes indenbords, ville det alligevel knække en Sydhavnsmors i forvejen latterligt dårlige budget.

Så efter at have været helt stresset over, hvor rejsen skulle gå hen, om man skulle skifte fly undervejs og vente i en dødssyg lufthavn om natten med trætte børn, over hvilke vaccinationer ungerne og vi voksne skulle have, hvis vi endte i Mexico, Bali eller wherever. Om hotellet lå tæt nok på vandet, om vejret var varmt nok i januar, hvis vi tog til Los Angeles, eller om vi alligevel så bare skulle tage chancen og smutte på en billig(ere), måske oven i købet all inclusive (selvom jeg grimmer mig ved tanken) tur til Kanarieøerne, endte vi med at droppe planerne fuldstændigt.

cuba2

cuba4

Så meget for al den web-search! Til gengæld blev vi enige om noget!: At vi skrider til Grækenland, nærmere Kykladerne, til sommer og gir’ den gas med græsk salat, tzatziki og Retsina i over 30 graders varme, mens ungerne bader i strandkanten i deres bare, bløde barnenumser. Og nøj, hvor jeg dog glæder mig. For nu har jeg så noget at se frem til! Fårk, de lange distancer (for nu), og la’ os da glæde os over, at vi har de skønneste feriedestinationer lige rundt om hjørnet. Sådan næsten rundt hjørnet i hvert fald.

Og så er det da lige til at holde ud, at vi skal tis’ fryse et par måneder endnu!

Går nogle af jer også med rejseplaner i tankerne? Hvor overvejer I at tage hen? Så vil vi andre da vildt gerne høre om det, så vi kan sidde her med frosne tæer under dynen og bli’ herre jaloux! Hvis I mangler nogle sprøde idéer til et hurtigt get-away vil jeg altid anbefale disse fine steder til både jer, der rejser med og uden børn:

BARCELONA – fordi der næsten året rundt er lunt. Vi var der med Uma i februar, lige inden hun blev 1 år. Vi kunne vade rundt i t-shirts, lege i parker med bare fødder og spise ude om aftenen. Og der er en 4 km lang sandstrand, som man – hvis man er en heldig skiderik – ka’ nyde godt af sommetider allerede i februar. Et hit med børn!

BERLIN – som er en af Europas mest børnevenlige byer. Berlinerne er yderst søde og hjælpsomme, og næsten alle steder er der taget højde for, at der skal være plads til børn. Også på restauranter og caféer. Desuden ligger der en legeplads på nærmest alle små pladser. Og der er billigt!

GRÆKENLAND – mit favoritland! Ø-gruppen Kykladerne er meget anbefalelsesværdig. Du kan flyve til Naxos eller den fiiiineste ø, Santorini og tage både ud derfra. Dejlige mennesker, skøn mad, lækkert vejr og vand. Atmosfæren findes ikke bedre andre steder, hvis du spørger mig.

Jeg kunne egentlig blive ved med at kaste rejseråd ud, for der er jo rigtig, rigtig mange gode børnevenlige destinationer og lande at tage for sig af. Og gi’ endelig dine gode råd videre her på bloggen om lækre, gerne billige (!) feriedestinationer, som de fleste af os fattigrøve (her jeg taler for mig selv) kan være med på.

(Billederne har jeg taget i Cuba)

Møs!

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram

Del på Facebook

7 kommentarer til “Når en fattigrøv har luksusproblemer”

  1. Uh jeg er bare så hamrende dårlig til at huske navne men har du været der og det ligner? Cayo Levisa? 🙂

  2. Min mand var vildt syg da vi var derude så selvom det ligner ren luksusferie (og VAR det) så nød vi faktisk ikke rigtig lige præcis DET tidspunkt på ferien særlig meget 😉

 1. Elsker også Grækenland og har rejst meget i Grækenland. Kykladerne er jeg vild med, men har da aldrig hørt om at man kan flyve til naxos.
  Vi har sejlet dertil fra santorini og fra mykenos.

  Vil gerne høre hvem der flyver til naxos ? For vil gerne dertil igen ❤️

    1. Man skal mellemlande i Athen, mere ved jeg ikke 🙂 Jeg har ikke rejst ruten i mange år. Det er let at finde på momondo 🙂 OG det er måske lige så let at sejle fra Santorini så – og yes, Grækenland er det dejligste land <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top