May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Fra bymødre til forstadsfruer

 Line og Louise er gode veninder, tilbage fra pædagogstudiet. De er også familiemødre til hver deres to piger. Sammen med deres børn og mænd har de valgt at flytte fra byen – Line boede tidligere i lejlighed i København K og Louise i København NV – til forstaden Albertslund. Og blive naboer. Her kan du læse om glæderne – men også om det mindre fede, ved at blive forstadsfruer, om der virkelig er mere luft udenfor byen og om savnet til … tøsesjov og spontan shopping. 

linelouisefoto

Venstre: Line Schultz-Rose, socialpædagog og 36 år. Mor til Vigga på snart 4 år og Vilde på snart 2 år. Bor i rækkehus i Albertslund.

Højre: Louise Rasmussen, socialpædagog og 35 år. Mor til Camille på 8 år og Olivia på 3 1/2 år. Bor i rækkehus i Albertslund.

 

Hvad har for jer været det mest mærkbare ved at flytte fra (lejligheder i) København K og NV, til (rækkehuse i) forstæderne?

Line: Da vi flyttede til Albertslund, var vores yngste datter Vilde bare tre måneder. Jeg glædede mig til at komme ud til roen, mere plads og det lokale,  til at slippe for at okse op og ned fra 3. sal med to små børn, til at slippe for den håbløse trafik i byen og mange mennesker alle vejne. Alt det fik jeg indfriet med et fingerknips. Roen lod vente lidt på sig, da vi flyttede ind i et nybygget rækkehus, som ikke lige var blevet helt færdigt og vi til en start boede midt på en byggeplads. Men alt andet var som vi havde håbet.

At flytte ud af byen til et rækkehus, hvor vi pludselig næsten stod med hele villa, Volvo og vovse-pakken, gjorde det hele meget voksent, men egentlig ikke skræmmende.

Louise: Det mest mærkbare ved at flytte i hus har været mere søvn! At kunne sove længe på 1. sal, mens ungerne leger nedenunder lørdag morgen er priceless!!!

I København gik mine piger i institution i hver sin ende af byen. Her er der 500 m til børnehaven og 800 m til skolen. Snart kan den store selv cykle da der er stisystem hele vejen. Det var aldrig sket i København.

Og så har jeg fået mig en helt ny mand, der er blevet meget mere familiefar, fokuseret på alle hans piger og hvad der gør os glade. Han går pludselig op i et pænt hjem og kaster sig over det ene handyman projekt efter det andet. Det havde jeg aldrig troet om manden med 10 tommelfingre! Eksempelvis har han selv sat hegn/plankeværk op rundt om hele huset -og det er faktisk meget pænt, ha ha.

Og så har vi fået hund. Et dejligt ekstra familiemedlem som har givet os en fælles interesse som vi alle holder af og gør os til en bedre familie.

 

Er der noget I savner ved byen?

Louise: Jeg savner at gå en impulsiv tur ned gennem strøget. Og savner at gå ud og få en drink med en ven eller veninde uden at det koster 400 kr for en taxa hjem.

Jeg savner at kigge på mennesker og en god latte i Kgs. Have…

Det kræver ekstra overskud at komme ud af døren om aftenen og det er sværere at få arrangeret en date med manden, da ungerne skal på overnatning på sydsjælland før det kan lade sig gøre, eller vi skal køre efter min mand Mortens søster på Frederiksber.. Det blir lidt omstændigt, men vi får da heldigvis gjort det, når vi virkelig trænger!

Jeg stoppede med døgnarbejde, da jeg ikke fik særlig meget ud af mine fridage på hverdage længere. Når Morten var kørt med bilen, sad jeg her tilbage og endte med at være hende der holdt hjemmet rent. Og så kunne jeg ligeså godt tage på arbejde! I byen fik jeg meget mere ud af mine fridage. Og jeg elskede at tage helt ind til byen, mens alle andre var på job.

Line: Jeg nød det første ¾ år midt i alt det nye. Jeg stortrivedes på barsel og nød roen og tiden til min familie. Jeg hyggede mig derudover med at indrette huset og at lære alle vores skønne naboer at kende. Men så kom den første vinter, hvor alle trækker sig ind sin egen lille hule og de eneste mennesker jeg pludselig så i løbet af en dag, var min familie og mine kollegaer. Der gik det op for mig, hvor meget jeg faktisk savner byens puls. Selvom man mange gange heller ikke så andre mennesker end ens familie og kollegaer på en kedelig grå vinterdag inde i byen, så fik man alligevel masser af liv og en eller anden for kontakt til andre mennesker på turen til og fra arbejde, turen på legepladsen eller nede i Netto for at handle. Det savner jeg. Jeg savner bare lige at kunne gå ned på gaden og kigge på mennesker og drikke en god kop kaffe, at kunne hoppe på cyklen, når man skulle ud og mødes med folk og at alting var lige i nærheden.

Er der noget I er glade for, at slippe for, ved byen?

Louise: Jeg savner IKKE overboer og underboer, vejarbejde midt om natten, cigaretter i opgangen, at slæbe børn og varer op og ned af trapper… Men jeg savner byen!

Line: Jeg savner ikke trafikken i byen. At komme fra A til B i bil, nærmest lige meget hvor kort en afstand, tog jo min. 30 min. Jeg savner ikke trapperne til vores 3. sals lejlighed, det med at blive generet af meget tætte og skøre naboer og heller ikke at der som oftest er mange mennesker lige meget hvor man går hen.

Kan I mærke forskel på jeres børns trivsel – får de mon mere luft end før?

Line: Jeg ved sgu ikke om mine børn får mere luft end de gjorde inde i byen. Det tror jeg faktisk ikke. Men jeg forestiller mig, at det gør noget godt for deres trivsel, at vi i kraft af at vi bor som vi gør, om sommeren bare kan åbne vores døre og så er der legekammerater lige udenfor. Vi behøver ikke at arrangere noget med nogen, mor og far behøver ikke nødvendigvis at gå med og være barnepige eller legekammerat. I sommerhalvåret er der altid børn i alle aldre ud på den lille lukkede vej hvor vi bor. Der er altid enten nogen man kan lege med eller kigge på for vores piger.

Louise: Mine børn stortrives. Det er især mærkbart på den store. Men jeg har generelt udebørn og der er bare højere til loftet her, når de smutter ud og leger. Der er mindre irettesættelse, da der også er højere til loftet indenfor, når man ikke skal tage hensyn til andre i fx et lejlighedskompleks. De kan hoppe og trampe alt det de vil og når det blir for meget, ryger de bare ovenpå, hvor deres værelser er og der kan de lege i timevis.

Den store har venner allevegne i området og ofte legeaftaler flere gange om ugen.

Den lille har veninden Vigga (Lines store datter) længere nede af vejen som hun også går i børnehave og til dans med. De leger super godt sammen og elsker hinanden..

Hvad er fordelen for JER forældre, ved at bo i forstaden?

Line: Det ovenfor nævnte er helt klart en fordel. At vi som forældre ikke behøver at være igangsættere/arrangør af vores børns legeaftaler. Det er også en fordel, at det er et nybygget rækkehuskvarter vi er flyttet ind i, da alle andre også er børnefamilier og vi i kraft af dette har en hel masse til fælles. Det er også en kæmpe fordel at bo så tæt på to hold venner, som vi gør (bl.a. Louise og hendes familie). Vi kan hjælpe hinanden i hverdagen med en masse praktisk, vores børn går i institution og skole sammen og det er nemt lige at smutte forbi til en kop kaffe eller en middag.

Louise: At der er mere ro på, mere søvn, børn der hviler i sig selv og hygge på terrassen om sommeren når ungerne er lagt.

Hvordan brugte i byen før – og nu? Hvad har  været den største forandring?

Line: Da vi boede i byen, brugte vi rigtig meget de parker og legepladser, der lå i nærheden. Torvehallerne var også et sted vi tit svingede forbi.

Vi tager ikke ind til byen, for bare at slentre en tur, efter vi er flyttet herud, men vi bruger stadig byen. Vi holder øje med, når der sker noget derinde, tager i zoo, bruger vandlegepladsen i Fælledparken og den slags.

Vi mødes stadig med venner i byen, måske i lidt mindre omfang end før, men som nævnt tidligere, tillægger jeg det også, at vi har to ret små børn. Det bliver helt sikkert mere med tiden.

Louise: Før var det en impulsiv gåtur, gik meget mere i biffen, shoppede en del og nød de gratis glæder der var for børnene som Fælledparken, Kgs. Have mm. Jeg handler en del mere på nettet nu, når børnene mangler noget men efterhånden også til mig selv.

Jeg får ikke taget ind til byen for at møde venner længere. Vi mødes efterhånden steder, hvor jeg nemt kan parkere, da jeg er blevet så afhængig af min bil!

Når jeg tager ind til byen er det som regel en familietur, hvor vi hygger med børnene, Nyhavn eller andet hygge. Eller fordi jeg skal ind til min elskede frisør, he he.

Er jeres sociale liv vokset eller mindsket?

Louise: Både og… Mit sociale liv med mine veninder er mindsket. Har et par stykker jeg jævnligt får set.Men vi har flere parmiddage nu. Så der er altså ikke nok tøsesjov…

Line: Mit sociale liv er nok mindsket en lille smule, men jeg bilder mig ind at det skyldes en kombination af det at vi er flyttet ud af byen samt det at vi har to små børn. Jeg synes at jeg i takt med, at vores yngste bliver ældre, begynder at komme noget mere ud, men der er der ingen tvivl om, at afstanden til byen, da er en faktor når man arrangerer at ses med folk. Det er dog ingen hindring.

Vil I tilbage til byen når ungerne er store eller er I blevet forelskede i (række)hus- livet?

Louise: Jeg kan godt forestille mig, at flytte tilbage. Jeg synes dog lige nu, at tanken om at bo i lejlighed er lidt uoverskuelig!

Line: Helt sikkert tilbage til byen og dyrke mig og os!

Nævn jeres tre favorit børne – og voksen spots i Vestegnen, som en københavner burde smutte ud af byen for at besøge…

Line:

  1. Badesøen -er helt sikkert et besøg værd, når det er godt vejr. Et badeland for både store og helt små. Der er masser af grønne områder omkring med plads til picnic, der er legeplads og mulighed for køb af mad, is og kaffe. Og hver onsdag tændes der op i grillen, så du kan tage din egen mad med og der bliver spillet live jazz.
  2. Albertslund børnefestuge –varer i tre dage og afholdes en gang om året for alle Albertslund kommunes institutioner og skoler. Der er den hyggeligste festivalstemning med teltlejre og en masse forskellige boder og aktiviteter fra pandekagebagning over bål til ansigtsmaling, live musik og en masse andet. Helt fantastisk.
  3. Herstedhøje Naturcenter –Et kæmpe naturområde med får, høns og kaniner. Der er et lille ”bjerg” (som nogen kalder det), som indbyder til en god travetur i sommerhalvåret og en gedigen kælketur om vinteren.

På pladsen er der nogle store bålhuse, man kan leje til børnefødselsdagen eller bare komme og bage et snobrød. Der er et lille hus med cafe og en lille udstilling af div. udstoppede dyr.

Voksenspotsne leder jeg stadig efter! 😉

Louise:

Børn:

Herstedhøje naturcenter

Vestskoven

Badesøen

Voksen:

Tag ind til byen!!! 😊

 

Hvis du vil læse mere Sydhavnsmor er du meget velkommen til at følge med på Facebook og Instagram

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top