May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

En overset og i den grad upcoming Københavnerbydel

Bare 2,5 km fra Rådhuspladsen ligger Sydhavnen. En Københavnerbydel i rivende udvikling! Læs med her og find ud af hvorfor du ikke skal være så forskrækket over bydelen der bl.a. byder på tre nye (hyggelige og seje) cafeer, masser af kulturelle tiltag og oplevelser, masser af VAND (havn!), Københavns største fredede grønne område og Danmarks sejeste giga naturlegeplads! Og går du og overvejer at købe en ny bolig – så er priserne stadig skide gode her i havnen – men skynd dig, for de er på vej op!

upcomingbydelsydhavnen

Priserne på boligerne her i Sydhavnen er stadig meget lavere end de fleste andre steder i København og mange (inklusiv mig og min familie) har fået øjnene op for bydelen som Københavns Kommune har kastet en ordentlig sjat penge efter de sidste par år. Der er metro og strandpark på vej, den lokale skole Ellebjerg Skole er Københavns mest nyrenoverede og efter sigende flotte skole i byen – og i Sydhavnen møder du altid mennesker der har tid og lyst til at hilse og hjælpe dig. Der er et ekstra rart fællesskab jeg ikke har mødt mange andre steder i København.

Trods for at der bor mange resourcesvage mennesker herude, er det her, i Sydhavnen, at jeg oplever et enormt socialt overskud. Mange familier er rykket her til, her bor både advokater, sygeplejersker,politimænd, mennesker på bistand, førtidspension,  sosu-assistenter og psykologer. Præcis som der gør alle andre steder i København.

Og ja – så er det en ekstrem børnevenlig bydel med masser af små grønne spots – og et par (meget) store; det naturfredede område Tippen og Valby parken hvor du finder Danmarks største og megavilde naturlegeplads. Og så ligger Sydhavnen klods op af Vesterbro – Københavns mest eftertragtede brokvarter!

Sydhavnen er den bydel i København med flest mennesker på overførselsindkomst og hold kæft hvor er det befriende og skønt at bo i en bydel hvor der rent faktisk er plads til alle mennesker. Dem der er smidt væk fra Vesterbro. Det er noget af det jeg holder aller mest af ved bydelen – det frie sind, det upolerede og ikke mindst varmen og det sociale liv bydelen indbefatter.

Ungerne hopper rundt på gaderne i haveforeningerne herude, der i mine øjne er Sydhavnsnes svar på Christiania; selvbyggede huse, billige(re) huslejer og sociale aktiviteter i beboerhusene. Bare uden Pusher Street. Jeg er vild med haveforeningerne. Jeg er vild med Sydhavnen.

Smutter du over Sydhavnsgade kommer du til den mere polerede – nye del af Sydhavnen; Sluseholmen & Teglholmen. Områder af byen jeg også holder meget af – men som står i stærk kontrast til dem gamle bydel, Kongens Enghave. I dag bor der både stinkerige og mindre økonomisk stærke mennesker i Sydhavnen. Og jeg siger det igen igen; kom og vær en del af vores lille landsbysamfund herude – I vil sgu ikke fortryde det! Få km. fra byens centrum ligger dette lille paradis.

rallys

Jeg slår slutteligt et (sydhavns)slag for de tre nye fantastiske cafeer i bydelen (billederne er fra “Rallys”) som alle burde hoppe på cyklen og drøne mod havnen for at sippe en kaffe, æde en toast eller nyde en morgenkomplet hos; “Wolfie” på Mozarts Plads (hvor du kan få taspasretter, lækre sandwiches og sunde juices, som ejes af Lasse, en Sydhavnsdreng der også ejer den populære kæde “Grød“), “Hula” på Borgbjergsvej 39 (der serverer rigtig god kaffe, lækre og store portioner morgenmad til få penge og drinks om aftenen) – og selvfølgelig “Rallys” på Mozartsvej 9, en rå og dejlig (og ret sej) cafe, der byder på lækre eksklusive toasts, retro sodavand, kaffe men også god alkohol.

Vi ses i Sydhavnen!

PSSST! Husk det er sidste chance for at deltage i konkurrencen om en Molberg Monsoon Oversize Cardigan til 899kr. lige her, inden jeg trækker en heldig vinder i morgen kl. 12!

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Nem glutenfri low-carb pasta ret

Sluuuurp! Jeg lavede en nem glutenfri low-carb pasta ret den anden dag – igen. Virkelig lækker aftensmad, Italiano-style! Jeg er ret vild med soya-pasta, og

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top