May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Noget om traditioner og er vi (blevet) amerikaniserede?

usatradition

 

Vi har de senere år adopteret en del af de amerikanske traditioner i lille Danmark. Halloween i slutningen af oktober er nærmest blevet en helt almindelig (dansk) tradition (som jeg også selv dyrkede i år ved dette arrangement, sammen med ungerne). Vi æder os gennem Thanksgiving (i går) med kæmpe kalkuner og græskar tærter. I dag er det Black Friday og vi skal ud og slippe dankortet løs på farligste vis. Og til februar skal vi kysse løs og bruge en helvedes masse penge på kærligheden, chokolade og blomster når det er Valentines Day. Og for at det ikke er lyv- så er mors dag også en amerikansk tradition!

Min familie og jeg er rimelig large i forhold til traditioner. Eksempelvis er konstellationen hjemme hos d. 24. december rimelig frisindet –  vi har både rejst til varme lande, jeg har holdt jul uden mine forældre og søster, vi har været frivillige juleaften sammen med hjemløse mennesker (også min 97 årige mormor var med for fem års tid siden), holdt den med venner af familien og holdt jul andre dage end lige netop juleaften. Det vigtigste for os er at vi er sammen. Som familie. Så betyder det sgu ikke så meget om kartoflerne og rødkålen er fra glas – for det er den – og det smager satme godt, eller om vi har nået at pynte juletræ – for det har vi ikke, eller om vi danser rundt om stueplanten til B52- for det gør vi.

Mange (unge) mennesker har som tradition juleaften at tage i byen når familiegejlet er overstået. Med fare for at lyde grå, gammel og trist (som jeg var inde på i gårdagens indlæg) er jeg simpelthen bare blevet for træt – og nå ja, så har jeg jo sådan set også nogen små nisser at tage ansvaret for – til at dyrke den del af julen. Men jeg husker den éne jul, hvor jeg sad med min telefon i hånden (som jeg vist gør uanset om jeg skal ud eller ej) og power-sms’ede med vennerne og bare ventede på at kunne komme afsted.
Jeg ved fra min mand – og venner, som er vokset op i provinsen, at der også er tradition for at tage ud med alle vennerne – som kommer hjem til jul – en af dagene omkring d. 24. december. Det synes jeg spiller! Det er da en god måde, at holde kontakten på og lige sige god jul.

Det der med at vi napper traditioner – specielt fra ‘landet, hvor intet er umuligt’ er jo ikke noget nyt som sådan. Og verden bliver da i den grad inspireret af hinandens kulturer, farver og fester. Karneval er jo heller ikke oprindelig en dansk tradition. Vi stjæler med arme og ben fra hinanden på kryds og tværs af lande og det er vel egentlig ikke så skidt endda? Det blir spændende om vi i fremtiden også kommer til at fejre jul(edag) d. 25 december…

Psssst! Husk at deltage i konkurrencen om en flyverdragt til 2700 kr. – til den mindste, her på sydhavnsmor.dk. Der er gode vinderchancer og den heldige udtrækkes på søndag kl. 12 🙂

Følg sydhavnsmor på facebook, bloglovin’ eller instagram

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top