May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Vis os din børnevenlige bydel – Nørrebro & Nord Vest

sofiebillede

Sofie Kjærholm, sygeplejerske og 28 år. Mor til Anker, 3 1/2 år og Otto på 7 måneder. Gift, bor i hus i København NV.

(Sofie har i mange år boet på Nansengade, grænsen til Nørrebro og kender derfor bydelen rigtig godt).

Beskriv din bydel med tre ord?

Mangfoldig, farverig og sjov

Det bedste – og værste ved Nørrebro og NV?

Der er masser af smukke grønne områder – fx Bispebjerg Kirkegård og Utterslev Mose, der er virkeligt hyggelige pladser med liv, legepladser, cafeer fx den røde plads, der er grønthandlere hvor du får alt helt frisk og til næsten ingen penge, . Det værste må være det grå område lige ved Nørrebro station – det trænger virkelig til en kærlig hånd! Dog er det vist et af de næste steder, som snart får et ordentligt løft!

Nævn dine favorit-spots på Nørrebro og NV? 

Nørrebroparken slanger sig som en lang grøn sti igennem kvarteret og er virkelig et åndehul. Med en fantastisk legeplads lige i midten. Lige ved siden af er Jægersborggade og Stefansgade, hvor man kan få sig en god kop kaffe og mad til dagen på legepladsen.

Er der nogle hemmelige Nørrebro-perler, du mener andre burde kende til?

Byoasen på Guldbergsgade ved De gamles By. Her er geder, høns, kaniner, legeplads, små kolonihavehuse og fantastisk dejlig stemning. Meget hyggeligt sted og perfekt med børn.

Hvad er det aller bedste ved din bydel (NV)?

Jeg elsker, at kvarteret stadig er så upoleret og mangfoldigt! Der er stadig masser af lejeboliger og priserne er ikke steget ligeså vildt, som på de indre brokvarterer og i Indre by. Det gør, at man virkeligt kan mærke, at det her er et sted, hvor mange mennesker bor og lever tæt. Her er ikke mange kædebutikker og kontorlokaler, det synes jeg er fedt!

Hvad gør Nørrebro/NV specielt børnevenlig?

Som barn her i kvarteret, møder du alle slags mennesker og får en ret god forståelse for, at alle mennesker ikke er ens udenpå, men derfor kan vi sagtens leve sammen og har det godt og rart sammen! Det syntes jeg er vigtigt at give videre til sine børn. Alle er venlige her og der er masser af smil, medmenneskelighed og et stykke gratis frugt til børn hos grønthandlerne.

Nørrebro/NV’s mest børnevenlige caféer – og restauranter?

Taxa på Stefansgade er ret hyggelig og meget børnevenlig. Ellers bugner kvarteret også af folkekøkkener og billige takeout steder, hvor man kan købe mad med til parkerne.

Hvor i København holder du mest af at være, når det ikke er Nørrebro/NV?

Der er mange dejlige steder – men nok allermest Nansensgade-kvarteret, hvor jeg har boet i mange år! Det område kan virkelig noget særligt og har virkelig en plads i mit hjerte. Ellers er Christianshavn også en favorit.

 Se her! I morgen starter den første af fire adventskonkurrencer her på sydhavnsmor.dk! Det er nogle rigtig gode præmier du kan vinde, så husk at deltage 🙂

 

Du er meget velkommen til at følge Sydhavnsmor på Facebook, Bloglovin’ og Instagram 

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top