May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Mor i den bedste alder – hvornår er det?

PicMonkey Collage

Hvornår i livet er det egentlig bedst at blive mor – i 20, 30 – eller 40’erne? Mød her tre kvinder der bl.a. fortæller om fordelene – og ulemperne, ved at få børn i netop deres alder.

nana

 

Nana Maria Christensen, 26 år og pædagogstuderende. Mor til Oskar på 17 mdr. Forlovet, Amager.

 

Hvad er det gode og det mindre gode ved at blive mor i din alder? 

Jeg blev overrasket over at så mange spurgte om min graviditet var planlagt pga. min alder – og først derefter sagde tillykke. Det var meget mærkeligt for mig. Mange af mine gamle venner har ikke børn hvilket er en ulempe fordi vi ikke længere har så meget til fælles som tidligere. Men en fordel er også at jeg biologisk set har god tid, til at få flere børn.

Hvad beundrer du hos andre mødre? 

Jeg beundrer i den grad enlige mødre. Hold da kæft hvor ville jeg være udkørt hvis ikke jeg havde min mand ved min side. Og så beundrer jeg mødre der træner og kommer i form, spiser sundt og bare altid ser lækre ud.

Hvornår er du den bedste mor? 

Jeg tror generelt jeg er den bedste mor for min søn. Jeg er virkelig en god mor og ret så stolt af det.

Er livet som mor som du forestillede dig det inden du fik Oskar? 

Nej! Jeg ved ikke hvad jeg havde forstillet mig men det kom meget bag på mig at hele mit liv ændrede sig så drastisk. Jeg blev utrolig bekymret og meget mere træt end jeg troede var muligt. Jeg er blevet mere voksen i rollen som mor – og roligere.

Hvad brugte du meget tid på inden du blev mor?

Jeg hørte musik, så film og serier, hyggede mig sammen med min mand og opbyggede et socialt netværk op, i København. Jeg skrev også digte, hæklede, broderede forskellige kæledyr og spillede computerspil mm.

Hvad bruger du tiden på nu – når du får børne-fri?

Min mand, skolen, og så hygger jeg mig i vores hjem og laver huslige pligter.

mette

 Mette, 34 år og pædagog. Mor til Max på 1 år og bonusmor til Milo, 8 år. I et forhold, Nørrebro. 

 

Hvad brugte du mest tid på før Max kom til verden?

Jeg brugte rigtigt meget tid på veninder, jeg rejste og var en del i byen.

Hvilke fordele og ulemper synes du der er ved at få børn i 30’erne?

Jeg er glad for at jeg nød mine børne-frie tyvere hvor jeg gik i byen, rejste og sov så meget jeg kunne. Men jeg kan mærke at jeg gerne snart vil have et barn mere så jeg ikke bliver for gammel. Havde jeg været i tyverne havde jeg ikke haft travlt med nummer to.

Hvornår er du den bedste mor?

Når jeg giver mig tid til at være på gulvet med min søn; lege, kysse, kramme – og få ham til at grine.

Hvad savner du mest ved dit liv før du fik Max?

Jeg savner at kunne ligge på sofaen en hel søndag uden at skulle noget; spise, se serier og æde en masse slik.

Er livet som mor som du forestillede dig inden du fik børn?

Slet ikke. Jeg troede ikke at man kunne blive så forelsket i et andet menneske og jeg anede ikke at man kunne blive  træt.

dorte

Dorte Mølgaard, 45 år og uddannelseskoordinator. Alene med datteren Martha, 11 måneder. Nørrebro.

 

Hvad ser du som den største force ved at få børn i 40’erne?

Fordelen er, at jeg har ‘løbet hornene af mig’ Jeg har prøvet en masse; rejst en del og boet otte år i udlandet forskellige steder. Jeg er derfor ikke længere bange for at gå glip af noget.

Ulempen er for mit vedkommende er at det kan være svært at bryde rutiner og vaner – og at jeg derfor ikke lade være med indimellem at føle mig lidt bundet på hænder og fødder.

Hvad beundrer du hos andre mødre?

Deres ro, tålmodighed og mod på at kaste sig ud i en masse ting sammen med deres barn.

Hvad brugte du meget tid på før du fik Martha?

Jeg gik meget i biografen, til koncerter og i teatret. Og så fik jeg dyrket sport.

Bortset fra at være mor, hvad bruger du så mest tid på nu?

Som alenemor til en 11 måneder gammel baby har jeg indtil videre ikke brugt tid på andet end at være mor!!! Men jeg trænger til at komme tilbage i en god rytme og få dyrket sport.

Er livet som mor det du forestillede dig inden du fik din datter? 

Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg forestillede mig. Men nej, jeg synes det er vanvittigt hårdere at tage sig af en baby end jeg end jeg troet. Det er jo utroligt hvilken udvikling børn både fysisk og mentalt går igennem, bare det første år.

Hvad er dine fremtidsdrømme?

 Jeg drømmer om at (gen)opleve en masse ting – og rejse, sammen med min datter. Jeg håber på at vi får et godt og tæt forhold til hinanden. Og så håber jeg også på at kunne bevare det gode forhold til hendes far og hans familie.

Jeg tror ikke at der findes en perfekt familie! Men jeg kunne da godt have ønsket at få flere børn – sammen med en mand, så jeg i dagligdagen ikke stod så alene med det. Og så Martha kunne få søskende. I det gode familieliv er der en god balance mellem job og familie, hvor man rummer hinanden trods skænderier og hvor man hjælper hinanden.

I følge Danmarks statistik er kvinder i 2015 29,1 år gamle når vi får vores første barn. De nybagte fædre er 33,6 år og gennemsnitsalderen for alle fødende er 30,9 år.

Følg Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

julegaver til børn
Familie
Sydhavnsmor

Umas og Sofus julegaver fra os

Jeg har vist jer hvad jeg giver min mand, far og svoger i julegave HER. Nu har jeg ‘overstået’ de fleste julegaveindkøb (jeg elsker at købe

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top