May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Oktober måneds mor jeg beundrer – Katrine Greis-Rosenthal

Katrine Greis-Rosenthal by HEIN Photography
Katrine Greis-Rosenthal by HEIN Photography

 Katrine Greis-Rosenthal, 30 år, skuespiller.

Gift med skuespiller, Martin Greis-Rosenthal. Børn: Esther Liv på snart 3 år, en bonusdatter Emma-Mai på 6 år samt en lille ny på vej til foråret. Bor på Christianshavn. 

Hvad laver du til daglig?

Lige nu er jeg igang med optagelser på en ny komedieserie for TV2, “Kvinder&Mænd”, som Hella Joof instruerer og som har premiere til foråret, hvor jeg spiller en ammende mor. Og er pt. aktuel i Broen III som Henriks kone, Alice.

Beskriv dig selv med tre ord?

Arbejdsom, viljestærk, familiemenneske.

Hvem beundrer du mest?

Min mand. For hans bevidste valg i livet, hans mod og hans kæmpe hjerte.

Hvor er dit ynglings hæng-ud sted i København?

SweetTreat på Christianshavn på Sankt Annæ Gade. Den hyggeligste lillebitte café med ting til salg fra ejernes rejser til Marokko og venner og bekendtes keramik, chokolade, postkort osv.

Hvilket sted/by er din yndlingsferie – destination/storby?

Jeg har ikke en yndlingsstorby da jeg helst vil udforske nye storbyer og finde mine yndlingsspots dér, men mit yndlingsferiested lige nu er familiens nyhvervede hus i Umbrien i Italien. Jeg glæder mig til at tage familien med derned i alle årets årstider.

Hvordan ser dit liv ud om fem år?

Drømmen er, at vi har tre eller fire børn. Bor i et hus med have på Christianshavn, i Skovshoved eller Taarbæk og fortsat arbejder som skuespillere og entreprenører. At vi har hvert vores firma, som vi primært arbejder i og med – hjemmefra, i vores store fælles hjemmekontor.

Beskriv hvordan en gennemsnitlig lørdag ser ud for dig?

Der tager vi oftest på udflugt. Vi starter med stort morgenbord som vi jo ikke har tid til i hverdagen og så får pigerne sig typisk et langt bad og afsted. Det er oftest til den store legeplads på Voldene med gode venner fra Christianshavn eller til mine forældre, som bor i Skodsborg.

Hvad ville du gerne bruge mere tid på?

Jeg vil virkelig gerne læse bøger. Mange flere bøger og det skal være skønlitteratur; gode historier og beretninger, men jeg synes det er rigtig svært at finde tid til at prioritere det i min hverdag.

Hvad er det aller bedste ved at være mor – og hvor ligger den største forskel fra livet uden børn til livet som mor?

Det helt naturlige ansvar og arbejde der ligger i at være mor. Det elsker jeg.

Og så de små verbale gaver jeg får af min to-årige datter som kommer ude af kontekst i form af “Jeg elsker dig, mor” og “Jeg har brug for dig”. Det er alt det hårde arbejde – som det jo er i perioder – værd.

Den store forskel fra før… Jeg kan simpelthen ikke huske hvad fa’en jeg lavede når jeg havde fri, før jeg fik børn. Hvad brugte jeg egentlig min tid på? Det kan ikke have været meget for jeg husker det vitterligt ikke. Men deri må den store forskel ligge – forglemmelsen af livet før børn.

Er der noget du gerne vil sige til de kommende mødre derude – gode råd eller kloge ord?

Læs ikke for mange artikler om hvordan det er at være – og hvordan du bliver en god nybagt mor – man kan næsten kun blive skuffet. Skab dig dine egne erfaringer. Og stol altid på din mavefornemmelse – den slår sjældent fejl.

Følg Sydhavnsmor på Facebook, Bloglovin’ og Instagram

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top