May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

En ægte kernefamilie?

foto

En kernefamilie er i betegnelsen en familie der består af far, mor og et eller to børn. Som lever under gode, vestlige vilkår. Sådan en familie har jeg. Ligesom en masse andre. Det er ligesom indbegrebet af lykke. Det er et positivt ladet ord.
Jeg synes det ER en kæmpe lykke,. Den største gave jeg kunne få, nok noget de fleste forældre (forhåbentlig) vil give mig ret i. Hver dag tænker jeg på, hvor pisse heldig jeg er, at ha de tre mennesker i mit liv. At ha fået to børn med sådan en flot og sød mand. At have nogle mennesker, som jeg elsker ubetinget – så tæt på mig. Shit jeg er heldig. Men alligevel er det der kernefamilie også er begreb der provokerer.

Er det bedre, at have en familie der består af fire, end det er at være enlig mor med et barn – eller fem? Eller enlig far for den sags skyld. Jeg aner det ikke, for jeg har ikke prøvet det. Men vi definerer alle forskelligt, hvad der er lykke og det bedste for netop os.

I dag bliver man også påduttet at det er mest rigtig at få børn. Hvis man ikke vil have børn, er man ‘mærkelig’. Hey, det er ikke noget jeg siger, men åbenbart holdningen samfundet har?! Der er mange der vælger andre modeller – sammenslåede familier, to mødre med børn eller to fædre. Og dét er sgu da lige så kerneagtigt som far, mor og børn – er det ik’??!?!

Jeg kender flere par der lever som mor-mor og far-far og jeg ser det fungerer fantastisk – måske synes jeg (udefra) , at det ser ud til at fungere lidt bedre end den ‘normale’ konstellation. Hvert køn kender måske hinanden lidt bedre end vi kvinder & mænd gør. Yes, jeg taler her på egne veje. Hold da kæft, hvor er der meget jeg bare ikke fatter og vil forstå ved Martin. Og omvendt.
Jeg kender også flere – inkl. par, der enten har valgt, eller hvor det ikke er blevet til, at de har fået børn. Som også virker til, at være ligeså glade som alle andre. Så ærlig talt, vi må lade være med, at dømme hinanden – jeg synes ikke der er nogen ‘rigtig’ opskrift på, hvordan en familie skal være sat sammen. Jeg ved hvad der fungerer for mig. Du ved hvad der fungerer for dig.

Hvad tænker I?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top