Sydhavnen – sikke noget lort?

2014-07-19 15.22.24

For to år siden flyttede min mand, vores datter og jeg fra en lejlighed i Kattesundet i København K (hvor jeg har boet i 10 år) til en fremmed bydel for mig – nemlig Sydhavnen, eller Kongens Enghave som den også hedder. Fra fest & farver til helvede ville nogle måske mene. Der var i hvert fald ikke mange positive bemærkninger da jeg offentliggjorde nyheden blandt venner og bekendte. ‘Jamen OK, det lyder da som et spændende projekt’, eller ‘Tør du godt bo derude? Er der ikke rimelig råt?’. I dag spørger folk mig ‘Er du egentlig glad for at bo der?’ – det skal man ligesom spørge om, når man bor i Københavns fattigste postnummer. Ja for helvede mand! Jeg elsker det!

Vi ville flytte da vi boede på 70m2, 30 meter fra Strøget – ikke det fedeste med en unge der konstant lå med røven i vejret i dybe vandhuller så snart hun så et. Og så alligevel? Men satme om jeg ville flytte til et et andet sted end K (måske bare sådan ‘helt dernede’ ved Store Kongensgade eller lignende, hvor der var mere luft-  eller på Vesterbro. Længere væk var ikke på tale for mig. Efter at have kigget på de lejligheder der var til at betale i K & V, uden at der var noget der sparkede benene væk under os, faldt jeg pludselig over en lejlighed i Sydhavnen. Uark! Mine daværende fordomme om bydelen gjorde ikke, at jeg sprang med åbne arme og spredte ben ind i kampen om, at finde en bolig lige her. Jeg kendte kun lige til området omkring Mozarts Plads og alle grønlænderne, der sad og sang Thomas Helmig, i kor. Synes grønlænderne var søde, men pladsen kedelig. Martin, min mand, hev mig med i Valby Parken – ja, som jeg svært huskede fra mine branderter til Grøn Koncert i 00’erne på HF og tiden omkring. Pløremarker, fadøl og alt for høj, ikke særlig charmende musik. Men jeg blev sgu overrasket, over hvor stor, grøn og flot den park var! Mange små haver med roser, fine små broer over vandløb. Og en kæmpe fed naturlegeplads, selv jeg gad lege på (har altid synes legepladser var lidt irriterende). Dér blev jeg solgt til Sydhavnen!

To måneders istandsættelse i en fed (billig – ja læs; 795.000 kroner for 93m2) lejlighed med højt til loftet og masser af hyggelige kroge senere, bor jeg nu – med mine (nu) to børn (vores søn kom til præcis et år senere) og mand, i den bydel, jeg aldrig havde troet, at jeg skulle bo i.

Med bloggen vil jeg bl.a. vise hvor mange fantastiske spots,  mennesker inkl. grønlændere, legepladser, bådklubber, havnebade – snart strandpark & kommende metro, der gemmer sig i denne oversete bydel af København. Der er vanvittig mange aktiviteter for børn, som koster nærmest ingenting i sammenligning med andre steder i byen – rytmik, salmesang, dans, kunst for børn osv. Og så er her helt vildt grønt, og her er masser af mennesker med hjertevarme. Det er en lille landsby i hovedstaden. Men det hele, skal selvfølgelig ikke handle om Sydhavnen – jeg vil også skrive om alle de kaotiske, dejlige, sindssyge, sjove, skøre og spændende ting jeg ellers knalder ind i.

 

Kram fra May

Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *