Jeg er fan af dagens gæsteblogger - Yogamor!

Verdens nemmeste chokoladekage – uden mel og laktose

Jeg havde hørt om denne chokoladekage, men tænkte at den ikke battede hos mine smagsløg, når kun den bestod af TO ingredienser; mørk chokolade og æg. Men jeg tog undelynme’ fejl! For hold da op, hvor er den god! Det er sådan en kage, der får ens mundvand til at løbe og smagsløg til at flyve. Det er en tung kage, men på den helt rigtige måde. Og mine børn er også vilde med den!

verdensnemmestekage3

Det er en japansk (genial) kvinde, der står bag opskriften. Og jeg vurderer at den passer til 4-6 personer, alt efter hvor kagesulten man er 😉

Det skal du bruge:

3 æg

165 g. 70 % chokolade (Savannah fra Coop og Bjørnsted fra Netto er chokolade der er laktosefri)

verdensnemmestekage4

Sådan gør du: 

Del æg i hvider og blommer. Det er meget vigtigt, at der ikke kommer blommerester i æggehviden, ellers bliver den umulig at piske stiv.

Tænd ovnen på 170 grader.

Smelt chokoladen i et vandbad.

Pisk æggehviderne helt stive, til du kan vende massen på hovedet, uden at den falder ud. Rør chokoladen ud i æggeblommerne og tilsæt en tredjedel af hviden. Rør derefter endnu en tredjedel af hviden rundt i chokolademassen, og vend forsigtigt resten af hviden i.

Hæld massen i en bageform, beklædt med bagepapir, på ca. 15 cm i diameter.

Sæt kagen i ovnen i 20- 25 minutter.

Tag kagen ud og lad den køle af, før du tager den ud af formen. Ellers er der risiko for, at den går i stykker.

 

verdensnemmestekage5

 

Pynt evt. kagen med kokoschips eller tørrede æbler, som jeg har gjort.

Tip: For at optimere smagen, er det også super lækkert at tilføje fx nogle hakkede nødder, lidt reven økologisk appelsin – eller citronskal. Eller erstatte den almindelige mørke chokolade med en chokolade med fx orangesmag 🙂

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

   

36 kommentarer

  • Rikke

    Mega nem kage og jeg lavede den som muffins igår, med lidt hvid glasur og ristet mandler på toppen, jeg servede den med vanille is og frisk mango mums alt blev spist 👍🏻 Konsistensen var meget kompakt – tænkte på om i andre får den mere luftig ? Eller er det en kompakt kage ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Den er lidt tung i det – men dagen efter den er bagt er den aller bedst. Den indeholder jo heller ikke så mange luftige ingredienser 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara Brix

    Med hensyn til den laktosefrie chokolade. I går bagte jeg denne lækre kage med ”normal” chokolade (meget lækkert), men på chokoladen stod der, at der kunne være spor af gluten, laktose og nødder… har den laktosefrie chokolade nogen spor af fx. gluten og nødder? Hvis nej, hvor kan man så købe den?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Hermansen

    Arrh så skal kagen (og jeg) stå distancen i morgen når vi får besøg af gode venner fra det store udland, som har 2 børn med gluten allergi deraf den ene også¨med diabetes 🙂 Glæder mig!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina Marker Pedersen

    Har du prøvet at lave dobbeltportion? I så fald, hvor lang tid gav du den?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det mener jeg faktisk ikke at have prøvet, desværre 🙂 Meld gerne tilbage hvordan resultatet bliver hvis du kaster sig ud i det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    virker forfriskende nemt 🙂
    kan man lave den dagen i forvejen eller bliver den tør og kedelig?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Som enhver skeptiker troede jeg ikke at det nogensinde kunne lade sig gøre at lave en kage med 2 ingredienser, men jeg prøvede det, og den var et hit for hele familien! Mums! Den laver jeg helt sikker igen!! Tak

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fedt at høre at den også hitter hos jer! Vi laver den næsten dagligt og propper også somme tider nogle bær eller nødder i – eller chokoBørge og det gør den ikke værre 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette Mathiassen

    Mht. til formens størrelse, kan man så fordoble kagen og bage den i en alm. størrelse springform?
    Jeg har ikke lige en lille form…. Og med lidt gæster, så vil det også være rart med en lidt større kage 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monique

    kan man evt skære den over som en slags lagkagebund ? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • kathrine

    skal det være laktosefri chokolade?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Hvor mange kalorier er der i denne lækre kage, jeg MÅ prøve at bage en dag 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone Bøgh

    Min kage lever ikke op til billet😞 Min er flad?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Kan man bruge mørk chokolade af 49%

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia Michala

    Jeg har lige i dette øjeblik hevet kagen ud af ovnen ! Jeg er imponeret . Var skeptisk da jeg læste “2 ingredienser” meeeeeeeeen …. Hurra! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ania

    Gad vide hvordan den bliver med 85% chokolade? Lidt vanilje også måske?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mmm, ja – tror sagtens at du kan bruge 85 % så bliver den vel bare en anelse (mere) bitter? Men jeg elsker personligt selv den helt mørke så hvis du også gør, bliver den sikkert god 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Grethe Ægidius

    Hej. Skal det være laktose fri chokolade ???
    Vh Anne Grethe Ægidius

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lars Christensen

    Det er bunden til en Gateau Marcel……

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

    Lige nu står der et eksemplar, smukt hjerteformet, bagt og pyntet af min 11 årige datter, jeg glæder mig til desserten.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jan Plet

    Er de 170 grader almindelig eĺler varmluft?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Fuck May!!! Den der kage må jeg prøve at lave. Du har jo de vildeste opskrifter der passer lige til min mave.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Glenna

    Lyder super lækker din chokolade kage, hvor varm skal ovnen være?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Jeg er fan af dagens gæsteblogger - Yogamor!