Luksus vs. budget - Sydhavnsmor.dk

Verdens bedste melfri franskbrød med sprød skorpe! – Sydhavnsmor.dk

img_0743

Hvidt brød og tandsmør hænger gevaldigt godt sammen i min verden. Gerne med ost – eller chokoBørge ovenpå. Fx min protein nutella uden sukker… OG nu har jeg franskbrødet du kan spise, med stor glæde for mavsen og samvittigheden, hvis du kører low carb kost, eller ikke tåler/indtager mel. Det her franskbrød er the shit, og jeg kan slet slet ikke få armene ned over, hvor fantastisk det smager, og hvor godt det erstatter det klassiske franskbrød (med hvidt mel). Det her er der altså bid i, og har noget der ligner en rigtig brødkrumme! Jeg er virkelig hårdt inspireret af minebedstelchfopskrifter.dks LCHF franskbrød – jeg har dog byttet en enkelt ingrediens ud med en anden (så den nu indeholder et 100 % naturligt sødemiddel), brugt lidt mindre æg, og leget lidt med tiden på bagningen i ovnen. Så tak for den lækre opskrift Rikke! (som jeg ikke kender, men som har god smag 😉 ).

Det skal du bruge til et franskbrød, med den lækreste sprøde skorpe er:

3 hele æg

5 æggehvider

250 revet mozzarella (anden ost kan også bruges)

2 spsk yaconsirup – læs om den særlige og fantastiske sirup HER (eller anden sirup, sukrin eller hvad du foretrækker) – KAN udelades, da mandlerne søder i sig selv.

1/2 tsk salt

2 spsk Fiber HUSK, den gule til bagning

1 dl mandler – smadret til mel i minihakker eller 1 dl mandelmel 

2 dl pofiber

2 tsk bagepulver

æg til pensling (evt blommen fra dine hvider)

chia -, sesamfrø, eller blå birkes (som jeg har brugt) til drys

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 C.

Bland alle tørre ingredienser, minus frø/birkes til drys, sammen. Smid din ost i en foodprocessor eller minihakker så den bliver hakket helt fin. Smid ost, æg, æggehvider sammen i en skål og pisk sammen. Tilsæt de tørre ingredienser og lad dejen hvile i ca. 10 minutter til den har samlet sig. Herefter formes et franskbrød, hvori der skæres seks riller på tværs, pensles med æg, drysses med frø og evt. lidt pofiber, så brødet får sit mel-look.  Sæt brødet på en bageplade med bagepapir midt i ovnen, og bag det ca. 45 minutter. Hold øje med farven (gylden) efter fyrre min, og giv den op til 15 min. mere alt efter ovn. Skru evt. ned for varmen de sidste 10 minutter. Mit var færdigt efter 40 minutter 🙂

KVÆRN dit lækre franskbrød med masser af smør, eller hvad du foretrækker, på dit lune franskbrød! Det smager endnu bedre dagen efter, og kan også fryses.

Og det ER ingen overdrivelse at kalde det verdens bedste melfri franskbrød, for det er altså knivskarpt det her!

3b803cd3-7b05-475a-9459-6dfc0ce9b4e5

Indeholder affiliatelinks

 

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

   

25 kommentarer

  • Lærke

    Nogle ideer til hvad man kan erstatte ost med hvis man ikke kan tåle mælk?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Hei. Kan jeg steke det i brødform?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Hvor mange grader skal ovnen stå på, når man bager brødet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Sidder lige og bliver helt i tvivl. Du har skrevet revet mozzarella. Er det alm. Ost eller er det “den i en pose vand” som skal rives??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Hej 😃 Dit brød smager helt fantastisk 😃 Ved du hvor mange kalorier er der ca i brødet eller en Skive?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, er det ikke FANTASTISK? Og slet ikke ostet eller ægget selvom det nærmest kun indeholder de ingredienser, vel? 🙂 Jeg har regnet det ud før, og mener det indeholder ca. 1600 kcal for et helt brød – hvilket hos mig bliver ca. 100 kcal for en skive så. Det synes jeg slet ikke er slemt, når man tænker på hvor proteinrigt det er 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Judy

    Jeg har lige bagt dit melfri franskbrød., og det smager skønt, men det dufter (lugtet) af salmiak. Det virker helt forkert for mig. Der er en lille forskel på dit og mit brød, nemlig at jeg har brugt loppefrøskaller. Jeg havde ikke mere gul husk. Jeg kan ikke forstå, hvor den lugt kommer fra.
    Iøvrigt tusind tak for skønne opskrifter.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Dejligt du kan lide opskrifterne 🙂

      Hmm, det lyder godt nok mærkeligt med salmiaklugt. Det gør mit ikke… det har ikke været i nærheden af noget salmiak? hmm …

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • heidi

    Hej
    Så er franskbrød i ovnen, glæder mig til at smage den 🙂
    Sidder og tænker på om hytteost kan bruges i stedet for?
    På forhånd tak 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Måske med hytteost – men det skal jo kværnes helt fint i minihakker, osten, så ved ikke om hytteosten blir for cremet, men spændende forsøg 🙂 Blev brødet godt?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane

    Man kan købe pofiber i Lidl til 20.-

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Hej,
    Det ser godt nok lækkert ud. Lige et lille spørgsmål. Jeg bor selv i Holland og kan ikke sådan lige få fiber husk her. Jeg har selv den grønne, kan den også bruges? I så fald hvor meget skal jeg bruge af den?

    Hilsen Christina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Christina.

      Jeg er lidt i tvivl, da jeg aldrig bruger den grønne selv, men mener den gule suger mere væske end den grønne så ved faktisk ikke om man så ka bruge lidt mere grønt i? Måske det slet kkke er godt i bagning? 😏

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Wendy Jean Bishop

      Hvis du blender den grønne bliver den til ” gul” husk.
      Alternativt dobler du mængden af d3n gule, så kan du bruge din grønne husk 😎

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • TAK for dit tip – det vil jeg huske at fortælle videre fremover 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hvor køber man pofiber? Er der et alternativ? Pft

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Umiddelbart er alternativet mel – pofiber kan købes i de fleste supermarkeder henne ved helse/vitaminpille afdelingen, mener jeg 😉 Og ellers i linket her 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie

    Hov det stod jo øverst. Sorry 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie

    Hvor mange grader? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte Marie

    DET skal jeg lave i dag, tusinde tak for altid at finde – og lave, de bedste opskrifter! 🙂 Tak for en god blog

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksus vs. budget - Sydhavnsmor.dk