Sund jul: Nem sukkerfri konfekt af 6 ingredienser

Verdens bedste æblekage (gluten- og sukkerfri)

Annonce for Gram

Annonce for Gram

6bb46807-6926-43c7-8ed0-8e52b261db02

Det er jo snart jul, og der er noget med at æblekage er lidt julet, ik? Jeg synes i hvert fald at alt slags kage – og særligt æble, passer godt ind hele året – og er efter at have smagt lige netop denne adskillige gange, sikker på at den bliver ved med at være en af mine hofretter i Sydhavnshytten, året rundt 😉 Uanset passer kagen også veldig godt ind i julestemningen. Og smager ifølge Cecilie, Line Sofie, Anna og Signe også af (god) drømmekage.

Ovenstående blogkollegaer- og veninder og jeg holdt en eftermiddag i september bageværksted hjemme hos mig, som du muligvis tidligere har opdaget, fordi du måske allerede har prøvet en af de andre lækre opskrifter fra dagen?Glutenfri tarteletter med fyld og den nemme, gluten- og sukkerfrie pæretrifli med skum og knas, som vi lavede – ligesom æblekagen, i min nye dampovn fra GramPigerne var helt på røven over hvor god kagen blev, og sagde – som jeg også mener, at det er en af de bedste æblekager vi nogensinde har smagt. At den så også er ret nem at bikse sammen, er jo bare et plus.

Det skal du bruge (til en springform 24 cm): 

1 dl kartoffelmel

2 dl mandelmel

10 spsk Sukrin Gold

2 tsk bagepulver

1 tsk vanillepulver

2 dl kokosmel

150 g blødt smør

1 dl skyr/yoghurt

2 æg

3 æbler

Et drys kanel

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 175 C.

Mix alle de tørre ingredienser. Tilsæt smørret, herefter æg, skyr og rør det hele sammen til en jævn masse.

Smør din springform med smør, drys den med lidt kokos og Sukrin Gold. Æblerne skrælles, og skæres i tynde både. Drys lidt kanel over æblekagen.

Smid dejen i formen og fordel æblerne ovenpå.

Sæt kagen i ovnen og bag den i ca 35-40 min.

Lad den køle i formen, og servér den evt. med lidt kokosis. 

Uden at tøve, vil jeg sige at dampovnen fra Gram er et af de bedste investeringer vi kunne gøre os. Jeg elsker jo at bage og lave mad, så længe det er nemt at gå til.  Ovnen er udover at være uhyggelig pæn, den mest sindssyge ovn, jeg nogensinde har stiftet bekendtskab med. Dampovnen har virkelig mange funktioner – den kan fx fortælle dig hvor mange grader en creme brülée skal have, hvor lang tid den skal bage – ja, man sgu nærmest kommunikere med den. Alt det gør, at det er en leg at lave mad, og den er super overskuelig at finde rundt i, og min mad har seriøst aldrig før været så god før. Æblerne på toppen af æblekagen bliver perfekte naturligt søde og sprøde i ovnen.

3f6d5e71-69ff-4783-b193-94a6838fe123

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund jul: Nem sukkerfri konfekt af 6 ingredienser