Min uge i billeder #7 + Vind alt på billedet (værdi 800 kr)

VEGANSK GUIDE TIL KØBENHAVN

 7f0ddf74-6e71-45ce-af91-4708ecd4a0e4

Restaurant Llama – 8 retter for 395 kr

c11b5410-ca4f-4467-a352-10f1a381b8c8f27ad672-7cb8-4e00-aabe-08474cf1c5c0e507a046-f272-4d93-8342-ad2a948e977ad4608a9a-2496-4681-ba5d-e6f8f2d7a4511de3b5c8-8084-4b27-9601-b827e5a9c806

Ovenstående er kun en del af den 8-retters gourmet-menu

Llama, åh Restaurant Llama. Nu er det efterhånden virkelig længe siden at jeg har hørt om den latin-amerikanske restaurant, der ligger en spytklat fra Kongens Nytorv. Restauranten er en del af Cofoco-kæden og er en af de første restauranter der tager inspiration fra Latinamerika i København. Inspireret af Peru, Argentina, Bolivia, Equador, Chile, og lidt længere mod nord, Mexico, består menuen af cevicher, anticuchos, taco og flammegrillet kød i asado-stil, samt et velassorteret sortiment af latinamerikansk spiritus som pisco, mezcal, tequila og diverse cocktails. Men Llama er uden tvivl rodfæstet i norden, så de bruger så vidt muligt nordiske råvarer og teknikker og trækker på den måde på det bedste fra begge verdener – sådan de siger de selv om restauranten, der nok må siges at ligge på min top 3 over favoritrestauranter i København lige nu. Og selvom de er kendte for deres saftige og flammegrillede kød, er de også virkelig på dupperne når det gælder det veganske køkken. Som jeg tidligere har skrevet her, har jeg ligesom rigtigt mange andre, været lidt skeptisk overfor det veganske køkken. Ikke fordi jeg ikke tror på at man kan lave god mad af kød-frie ingredienser, men fordi jeg var bange for at jeg ville mangle kødsmagen og den mæthed kød giver. For kan man blive sådan rigtig mæt af kødfrie proteiner? Men efter at have spist mig igennem flere veganske menuer og restauranter kan jeg blot konkludere, at det veganske køkken kan noget, som kød slet ikke kan hamle op med. Jeg er (stadig) glad for min hakkebøf i min burger og mit øko-kylling i min røde karry, men kødet skal være ordenligt. Og jeg vil hellere undvære end få et eller andet hormon-pumpet dyr, der ikke har set skyggen af græs og frisk luft.

Llamas veganske menu, består – ligesom deres almindelige menu, af 8 serveringer. Til priser der er overkommelige for de fleste. Cofofo-kæden er netop kendt for deres “for alle”-priser, og det ved jeg, for jeg har besøgt alle deres restauranter, og er altid glad for mine oplevelser – som også inkluderer et (eller 30!) besøg på min yndlingsrestaurant 😉 Jeg har svært ved at fortælle præcist hvad de 8 retter indeholder, da jeg sad med gabet åbent fra jeg kom til jeg gik, og kørte ind af deres toplækre retter, drinks og sindssygt gode vin. Vi – jeg og min farmand, der underholdt mig denne aften, blev placeret i baren, i de flotte mørke og stemningsfyldte lokaler, og havde fra hvor vi sad, måske restaurantens bedste udsigt. Herfra kunne vi virkelig mærke den autentiske stemning, og så sad vi så fandens lækkert placeret ift. at bestille gode cocktails, hvor der ikke blev sparet på procenterne 😉 Min far sagde at han aldrig før havde fået så god betjening et sted, og vi var begge helt oppe at flyve over den gode aften, da vi forlod lokalerne i Lille Kongensgade. Virkelig en anbefaling værd, både til de store og små selskaber. Btw koster menuen 395 kr. pr mand, til de sultne 🙂

Halifax – saftig vegansk burger

234705fb-35b4-47a5-ad45-11b00c8b760a9e6583a5-9561-476c-9f8d-7d3a820382f2bc2c2ba9-9025-4180-83d7-da6273d7951b798d7fb6-7dce-4da3-b729-a1cd3f6802e7

Det er ved at være længe siden jeg var forbi Halifax på Vesterbrogade for at spise burger. Eftersom jeg godt er klar over at vi bliver nødt til at tænke mere over at minimere vores kødindtag, og det både er godt for verden, os selv og dyrene at vi prøver at skære ned på animalske produkter generelt, kastede jeg mig over deres veganske burger. Vi satte os ind i en af deres amerikansk-inspirede diner-båse, for at gnaske BØØØRGER! – og det var ikke et dumt valg. Bøffen var (selvfølgelig) vegansk – lavet primært af rødbede (man kan også få ærtebøf, det skal jeg prøve næste gang), og jeg fik både vegansk ost, der for en gangs skyld ikke syntes gummi-agtig, hvilket jeg ofte synes vegansk ost føles som, og en masse stegte – virkelig saftige og lækre champignon i min bolle. Jeg fik fritter til min saftige burger og her skal man også lige være obs; for det er ikke alle fritter der er veganske. Selvom jeg fik en god salsa at dyppe mine friturestegte kartofler i, så må jeg indrømme at jeg følte mig lidt snydt, og sad og savlede lidt over Martins aioli på den anden side af bordet. Men kæmpe thumps up for Halifax vegan burger. Jeg skal helt sikkert prøve den igen!

Sidecar – smuk, sund og lækker brunch

22da9587-4942-4f2c-a15a-b57bd356205964203a48-20e3-4810-ad3f-32af0525e7a098562600-e481-4703-846f-438d37be0b5b5257845e-acdd-4e21-8681-5ad88eee21f1

Sidecar ligger på Nørrebro, i en mindre sidegade til Rantzausgade og emmer af totalt hygge. Flotte lokaler, med hygge-kroge og den mest fantastiske farverige mad. Jeg spiste deres vegan-brunch, og min frokost-date fik den almindelige. Jeg vil ikke lyve, og derfor kan jeg lige så godt være ærlig at sige at grunden til jeg gerne ville teste Sidecars vegan-brunch er fordi billederne jeg havde set af den, før jeg selv prøvede den, udledte savle-garenti. Heldigvis godkendte mine smagsløg i den grad også det himmelske syn. Brunchen indeholder hjemmelavet hummus med vegansk brød, frisk frugt, avocado, salat, kokos-chia grød med hjemmelavet æble-mango-vanille kompot, friske bær og hakkede nødder. En acai bowl med frisk frugt og nødder. Man blir virkelig mæt – og hele balladen koster 165 kr. Sidecar er også meget kendt for deres asiatiske køkken som jeg stensikkert også skal forbi og prøve snart!

Grød – byens bedste dahl

bb75f3c6-a3ac-49f6-9504-ed8c536e167a54d0c0dc-a99a-44e4-b2a8-e8d7fe99eca4e292375c-9c89-4bf3-8f6a-683f4df04189

Jeg har tidligere interviewet manden bag Grød, Lasse. Han er nemlig Sydhavner og har på få år banket et stort Grød-univers op flere steder i København – senest på Vesterbro. Og hvilken succes! Hos Grød fås en masse lækre retter, bl.a. en god indisk dahl, der er krydret på den rigtige måde, og som serveres i cool lokaler med udsigt til den pulserende Vesterbrogade. Og prisen er også i øjenhøjde. Bestemt et besøg værd – som rigtig mange allerede har fundet ud af 🙂

 

LÆS OGSÅ…

GUIDE: 48 TIMER I KØBENHAVN

GLUTENFRI GUIDE TIL KØBENHAVN

GLUTENFRI GUIDE TIL KØBENHAVN #2

3 SPISESTEDER I KØBENHAVN DU SKAL BESØGE

10 HEMMELIGE SPOTS I KØBENHAVN DU SKAL KENDE 

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min uge i billeder #7 + Vind alt på billedet (værdi 800 kr)