Kagen jeg fik lavet til min fødselsdag - Sydhavnsmor.dk

Vegansk brownie af 3 ingredienser (mel- og sukkerfri) – Sydhavnsmor.dk

47f06465-377f-4c18-8c1b-3cf014dad307

OK, jeg ved godt det er helt umuligt at toppe denne kage. I var helt oppe at køre over den, da jeg her delte billeder i går, og jeg kan godt forstå det, for jeg er også selv helt på røven over, hvor flot den var, og ikke mindst hvor god den var. Meeeeen jeg æææælsker altså også (almindelig) brownie 😉 Ligesom resten af verden gør. Og jeg kender én – Merete, mine forældres veninde, der ligesom jeg er en passioneret kage-lover. Derfor gør jeg ligesom nogle gør i bøger og sådan – dedikerer en (bog)/kage til Merete 🙂 For denne kan Merete (og du) spise dagligt, med god samvittighed.

Konsistensen havde jeg faktisk ikke regnet med, ville blive så tung på den gode brownie-agtige måde, men det lykkedes, og jeg er mere end giga fan af spisen her. Ligesom jeg også elsker min protein-brownie. Mine unger ÅD kagen i ét hug, uden at jeg opdagede det. Men hvad gør det, når den kun indeholder banan, – som i øvrigt er skide sund, da den indeholder masser af magnesium – nødder og usødet kakao.

 

4669b444-1410-43c1-bc1d-2cc0d0a8a387

Mere præcist, skal du bruge følgende, til en vegansk “Merete-brownie” (4-6 personer):

3 modne bananer (i den større ende)

1 dl nødder (mandler, hasselnødder, cashewnødder…) – lavet til nøddesmør, eller færdiglavet nøddesmør fx peanutbutter eller cashewnøddesmør (affiliatelinks)

2-3 spsk usødet kakao

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 C.

Hvis ikke du bruger færdiglavet nøddesmør, hakker du dine nødder, indtil de får en smør-agtig konsistens, med en minihakker/foodprocessor. Det kræver ikke andet end lidt tålmodighed, men tar’ ikke lang tid. Derefter blender du bananerne og kakaoen sammen med nøddesmørret, med en stavblender, til massen er helt glat.

Snup en rugbrødsform og put et stykke bagepapir i. Hæld den glatte dej i. Sæt kagen i ovnen i 20-25 minutter, til dejen ikke længere hænger fast i gaflen.

Stil kagen på køl. Kagen serveres kold. Den smager bedst dagen efter den er bagt, og holder sig god i køleren i nogle dage. Bare ikke herhjemme, hvor Sofus og Uma æder den, før den er helt kold 😉

 Find 10 opskrifter HER, med max 4 ingredienser.

Og find mange flere supernemme mel- og sukkerfrie opskrifter HER. 

 

 

 

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

   

14 kommentarer

  • Hej hvor mange kulhydrat er der i denne kage. Der er virkelig god❓😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Hejsa
    Jeg prøvede lavede dem i går. Mums de smager godt.
    Men jeg synes ikke jeg fik en glat dej, hvor meget peanutbutter vil du mene der skal i?
    Måske min stavblender ikke er så stærkt, for den kunne ikke trænge igennem dejen. Jeg måtte tilsætte lidt appelsinsaft.
    Den usødet kakao, er ser urtekram du har brugt? Skøn skøn blog

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jep bruger ca samme mængde peanutbutter som der står 🙂 Og jep den usødede fra Urtekram bruger jeg altid 🙂 Men de smagte godt? Jeg har en ret god stavblender fra Wilfa jeg kan anbefale i hvert fald 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anja

      Ja, kunne helt sikkert godt fornemme brownie delen, tror dog jeg fik for meget kakao i, og mine kunne godt tåle lidt mere banan, og måske lidt mandler eller hasselnød, ved siden af peanutbutter, til trods for det var den med knas. 😋 Tak for fiffet 👏🏻👍🏻

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • super 🙂 held og lykke næste gang 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann-Kristina

    De ser lækre ud. Jeg har en portion i ovnen nu. Jeg brugte købe-peanutbutter, da jeg ikke rigtig kunne få mandlerne til at blive til smør. Men hvor meget færdig peanutbutter skal der bruges?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jani

    Wow! De er jo monster gode! Havde jeg faktisk ikke forventet! De er så meget lige røget på favoritlisten! 😋😋 Tak for en super god blog!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merete buddig

    Ih hvor jeg glæder mig til at lave denne kage, det er jo ikke hver dag, helt ærligt faktisk er det første og eneste gang, at man får en kage direkte dedikeret efter sig. Jeg er stolt som en pave, at den så ovenikøbet er nem og sund, gør jo ikke noget. Tværtom…. Og imorgen køber jeg bananer, så skal der bages. …velbekomme og tusind tak søde May

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine Larsen

    Da jeg så dit dette opslag skyndte jeg mig ud i køkkenet. Jeg har de sidste dage været “åbent indlagt” med for lav blodprocent, hvilket vil sige at jeg ikke må specielt meget andet end at ligge og samle kræfter. Dog har trangen til brownie været ekstrem, så jeg er super glad for en nem OG vegansk opskrift idag!
    Jeg smed lidt havsalt i dejen. Det synes jeg er så lækkert. Nu må vi se om små 10 minutter, hvordan den er blevet.
    God søndag herfra.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ih hvor dejligt at høre, at det forhåbentlig lige redder dagen og gir dig nogle kræfter tilbage. Rigtig god bedring, håber procenten stiger igen snart – og at kagen smager. Husk: den er aller bedst dagen efter 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kagen jeg fik lavet til min fødselsdag - Sydhavnsmor.dk