De er blevet en all time favorite herhjemme – de super sunde og sprøde GRØNKÅL (!) chips! Også mine unger kaster dem gladeligt i skrutten, og jeg elsker at se dem gøre det 😉
Disse grønkålschips med sour cream and onion smag, blev jeg helt rød i hovedet af ren kærlighed over at smage første, anden og… stadig! . Hvem f***** skulle tro, at man kunne lave chips, der rent faktisk smager HIMMELSK, af grønkål? Nu kan ungerne og vi voksne (næsten) hver dag snacke os gennem den helt store skål chips, uden nogen form for ballade med vægten – det her skal du bruge:
200 g. hele grønkålsblade (det svarer ofte til et almindelig bundt i supermarkedet)
1,5 dl. cashewnødder
1 dl. vand
1 tsk hvidløgspulver (fås i mange eksotiske købmænd eller af Urtekram)
1 spsk løgpulver ( køb i købmand eller Urtekram)
2 spsk æblecidereddike
1 tsk grov salt
Start med at læg cashewnødderne i vand over natten
Hæld derefter vandet fra og tilsæt 1 dl. frisk vand samt resten af ingredienserne til ‘dippen’ (alt minus grønkål). Blend.
Sæt ovnen på 100 C.
Beklæd to bageplader med bagepapir.
Vask grønkålen godt og riv bladene i mundrette stykker, fra stilken. Stilken smides ud og bladene lægges på et rent visketykke til tørring. Hæld dem derefter i en skål og vend ‘dippen’ over og vend hele balladen rundt.
Spred grønkålen ud på bagepapiret og sæt pladerne i ovnen i 1 1/2 time – 2 timer – til de er sprøde. De skal ikke være våde.
Og haps – så er de klar til mega-indtagelse! 🙂
Du kan følge Sydhavnsmor på Facebook, Bloglovin’ og Instagram
13 kommentarer til “SUND SNACK: Sprøde grønkålschips med sour cream and onion”
Hvor mange grader? ☺️
100 grader 🙂
Har tidligere prøvet at lave grønkålschips, men jeg synes, at de blev meget bitre … det gør disse ikke?
Jeg har lavet dem bare med urtesalt. Den eneste der var vild med dem var mig selv 🙂 men så har jeg også skålen det længere jo… Jeg vil da lige prøve med dit krydderi-forslag og se om de vækker mere begejstring.
Jeg vil sige det giver en helt anden smag – meget bedre, selvom med salt også er godt. Jeg faldt lidt bagover, af begejstring da jeg smagte disse (med sour cream a& onion), for de smager helt åndssvagt godt inde i min mund!
Lyder lækkert!
Tror du man kan bruge andre slags nødder, hvis man ikke tåler cashewnødder?!
Hmm, måske. Jeg er usikker, men prøv ad 🙂 De smager også godt bare med salt ellers 🙂
Hvordan laver man dem med sour cream onion ? Uden nødder kan man godt det ?:)
Det står i opskriften, hvordan de laves med sour cream – onion smag 🙂 Nødderne er selve ‘cremen’, så jeg ved ikke hvordan de skulle laves uden nødder. Nogen der har et forslag? 🙂
Synes ikke, at kan se hvilke temperatur de skal have i ovnen og skål det være varmluft?
Nogle der kan hjælpe?
100 C almindelig ovn 😊
Kan de gemmes?
Jeg har ærligt spist dem alle på én gang, så ved det ikke 😉