Sydhavnsmor - Slut med bare bryster? Badedragten er super cool!

SUND OG NEM RAW GULERODSKAGE – UDEN MEL, SUKKER OG LAKTOSE

Da jeg i sidste uge kreerede denne simple – men fåååårk, hvor smager den bare for VIIIIILDT – raw gulerodskage, blev der bum stille i et hjem, der normalt ellers aldrig lader freden indtage de 93 m2. Den smagte så godt (og der blev så dejligt stille), at jeg med det samme fortrød, at jeg ikke havde lavet dobbelt – eller tredobbelt portion. Jeg havde egentlig ikke forestillet mig det store, da kagen indeholder ret meget gulerod, som jeg normalt holder meget af – måske bare ikke i SÅ store mængder, i KAGE? Men jeg blev svært, positivt overrasket, da jeg satte mine daværende misfarvede rødvinstænder i den sunde (den smager ikke sådan!) kage, og måtte overgive mig totalt – #jegvoldelskerseriøstdenneherrawfætter! Det er ikke længe siden, jeg smækkede opskriften på disse raw chokobarer op, som også har ligget og svømmet rundt i min topmave adskillige gange, men nu bliver det nok gulerodsfætteren, der indtager pladsen det næste stykke tid.

gulerodskage

Vil du ha’ opskriften, på den hamrende nemme kage – (måske) nok til 6 mand? Så er den lige her 🙂

Bunden:

20 friske dadler, uden sten

3 dl revne gulerødder

0,75 dl kokosolie

0,75 dl kokosmel

2,5 dl valnødder

En knivspids salt

2 tsk kanel

Blend hele balladen i en foodprocessor eller blender.

Fordel massen i en form på ca 20 x 20 cm og stil i fryseren i 1 time

Toppen (frosting): 

0,4 dl af den fede kokosmælk/creme (eller cream cheese fx Philadelphia, hvis du tåler laktose)

1,25 dl cashewnødder (blødgjort i mininum 5 timer i vand, i køleskabet)

1 spsk yacon sirup

2 spsk kokosolie

1 tsk vanillepulver

1 skvæt (frisk) lime – eller citronsaft

Blend det hele og fordel massen på toppen af kagen. Stil kagen i køleskabet og vent en times tid med at servere den, selvom det er møg svært – den smager bare bedst HELT kold! Æd den da, og tak mig senere 😉

LÆS OGSÅ VERDENS NEMMESTE CHOKOLADEKAGE – UDEN MEL OG LAKTOSE OG VERDENS NEMMESTE MELFRIE CHEESECAKE – AF BARE TRE INGREDIENSER

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

   

14 kommentarer

  • Fie Sørensen

    Det ser godt ud. Skal helt sikkert prøves. Er det vigtigt at det er yacon sirup (og hvor køber jeg det?)
    – og hvor får jeg vaniljepulver?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Du kan bruge den sirup eller honning du vil 🙂 og vanillepulver kan købes i de fleste supermarkeder, det er bare vanille der ikke er blandet med sukker – men er du ligeglad kan du bruge vanillesukker hvis du har det liggende 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Hvor lyder den god! Yummi..
    Hvad vil du foreslå som substitut til yacon sirup? Den ligger jeg desværre ikke inde med.
    På forhånd tak.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Please sig jeg godt kan ha den stående i køleskabet natten over? (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie

    Måske dumt spørgsmål… Meeeen behøver man rive gulerødderne før de ryger i blenderen? Eller er det fordi væden skal ud af gulerødderne inden hele blandes sammen? 😊 den ser bare møg-lækker ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne Andersen

    Hvad er fed kokosmælk/creme ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbet

    Jeg ser først nu at det er en del af opskriften – det med fryseren (halvsovende søndag eftermiddag:))

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • lisbet

    Lyder skønt!Kan den fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten Kjems

    Alternativ til Philadelphia: Laktosefri Friskost fra Arla – det samme som Philadelphia

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sydhavnsmor - Slut med bare bryster? Badedragten er super cool!