Som I der følger mig på Instagram ved, er jeg begyndt at spise efter senseprincipperne, og ikke blot forbi jeg efter 8 uger allerede havde tabt mig – efter eget tilfredshedsniveau – fabelagtigt godt, men også fordi jeg nu tænker, hvorfor fa’en har jeg ikke prøvet det her før, vil jeg fremover nok dele en del opskrifter der følger senseprincipperne. I dag får I opskriften på en KILLER-rabarbercrumble!
Man kan vel egentlig sige, de ligger godt i tråd med alle de andre opskrifter jeg tidligere har delt, som er sukker- og glutenfrie, forskellen ligger blot i forholdsmængderne i det jeg bager.
Jeg eksperimenterede for nyligt i mit køkken, og det blev til en helt formidabel rabarbercrumble, som jeg simpelthen MÅ dele med jer, for er du SÅ færdig, den blev god!
Det skal du bruge til 1 person
250 g rabarbergrød
30 g. (glutenfri) havregryn
20 g. smør
2 spsk Sukrin Gold
10 mandler
Læs også Sund gluten- og sukkerfri rabarbertærte. Spis den som et fuldt måltid!
Sådan gør du
Rabarbergrøden laves først. Jeg spiser den dagligt som morgenmad, da rabarber tæller som grønt, hvis man, som jeg, spiser efter senseprincipperne. Rabarber indeholder kun 21 kcal pr 100 g, og grøden er meget mættende, så jeg kan ikke forestille mig en bedre morgenmad. Lav evt. en ordentlig røvfuld rabarbergrød, spis noget til morgenmad og lav rabarbercrumble af resten.
Fordel 250 g. grød i bunden af en lille (ca. 10 x 15 cm) form, og lav derefter din crumble, som er super enkel og hurtig at lave.
Hæld dine havregryn i en minihakker, tilføj smør og Sukrin Gold og mix. Hak de 10 mandler med en kniv. Fordel nu crumble og mandler over grøden og stil formen i ovnen i 25 minutter, til du kan se crumblen er gylden på toppen. Tag den ud af ovnen, lad den køle. GUF!
OBS – Denne portion svarer næsten til et fuldt måltid efter senseprincipperne. Du mangler blot HF 3 (protein), dvs. du fx kan gafle to æg og så spise denne rabarbercrumble som ‘dessert’ – voilá, så har du indtaget et fuldt, nærende og sundt sensemåltid, endda med super god samvittighed.
11 kommentarer til “Sund og nem rabarbercrumble efter senseprincipperne (gluten- og sukkerfri)”
Jeg elsker også denne type crumble fordi den så nemt kan varieres, jeg laver den også gerne med en smule kokos i “dej/grød” delen, og smider et par æblestykker kogt med kanel i istedet, ved vintertid (:
– A
Uh det lyder læxibum!
Jeg elsker dine ideer om glutenfri opskrifter,da jeg er gluten erlærkere og laktose tolerante.elsker dine fine opskrifter
Sikke dejligt at høre, altså! 🙂 <3 Tak!
og med 1-2 spsk creme fraiche 9% smagt til med vanilie og soed….uhm
MUMS <3
God idé!
Kan man evt bare lave selve crumblen i ovnen og gemme den nogle dage til den skal bruges kold? ?
Ja, det tænker jeg 🙂
Jeg har ledt og ledt men kan ikke se hvor mange grader ovnen skal stilles på?
Prøv med 180 🙂