Jo, den er SVIMLENDE lækker, denne krydderkage, der er lavet på primært squash og pofiber. Dvs. den indeholder en masse grønt, og derfor sagtens kan gå som en hverdags-kage (med god samvittighed), hvis du spørger mutter her! Man kan slet ikke smage squashen – eller at den er så sund, og det er sgu’tte meget godt, når det handler om kage, er det ik? 😉
Den er også svimlende nem at smække sammen, og passer helt utroligt godt sammen med denne to-ingrediens is, eller bare helt for sig selv 😉
Det skal du bruge til 8-10 personer:
4 æg
3 spsk kokosolie, smeltet
en mellemstor squash, revet (300 g.)
3 spsk Sukrin Gold med top
4 tsk kanel
2 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
1 dl. mandler – hakket til mel i fx en minihakker, eller mandelmel
2,5 dl Pofiber
50 g. val – eller hasselnødder, grofthakkede
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 170 C (almindelig ovn).
Mix æg, kokosolie og Sukrin Gold i en skål.
I en anden skål mixer du den revne squash (som du har knuget væsken nogenlunde ud af) med resten af ingredienserne. Derefter vælter du ægge-massen oveni og blander hele balladen.
Tag derefter et stykke bagepapir og smid i en 1 liters brødform, og fyld dejen deri.
Bag nu, i den forvarmede ovn, kagen i ca. 35 minutter (imens du måske forsøger dig med det her, eller det her smarte koncept 😉 ) indtil kagen ikke klistrer til en gaffel mere. Tag den ud af ovnen – og af formen, og lad den køle af indtil den smæskes i sig. FØJ den er haps! Nyd den, din heldiggris 🙂 Hele hytten vil dufte, og du vil muligvis kværne hele kagen selv, selvom den burde holde til otte-ti mand 😉
Indeholder affiliatelinks
2 kommentarer til “Sund krydderkage med squash (uden mel, laktose – og sukker) – sydhavnsmor.dk”
Det ligner lige sådan en kage, jeg har sukket efter! Men hvis jeg bruger mandelmel i stedet for at blende mandler, hvor meget skal jeg så bruge??
samme mængde 🙂