8 svedige sommerkøb til datteren

SUND chokoladekage på TO minutter – uden mel, sukker og mælk

chokoladekagetominutter

Får du gæster om fem minutter og står du dér og tænker “hvad dælen skal jeg servere for dem?”, så er det bare om at smække denne svampede chokoladekage sammen NU, for du kan sagtens nå, at have den klar og serveret til de kommer!

Nok har jeg tidligere delt opskriften på verdens nemmeste chokoladekage, der kun indeholder TO ingredienser, som jeg er kæmpe fan af. Men skal det gå endnu mere sjapt, som sådan en halv nordmand som jeg ofte siger, skal du ty til denne opskrift. Den hitter ekstremt, både herhjemme hos barylerne og manden – og blandt mine kollegaer på Teatret Zeppelin – også når det gælder hverdags-kage-fråderi. Prøv den! 🙂

Det skal du bruge til to kager (2 personer): 

1 moden banan

1 æg

2 tsk usødet kakao

2 mindre ildfaste/porcelæns skåle a ca. 5-8 cm i diameter eller to silikone muffinforme

1 mikrobølgeovn

Sådan gør du:

Mos bananen med en gaffel, eller mixer (jeg bruger DENNE), hvis du er en Dovenlars, som mig.

Mix ægget og kakaoen i og hæld i to skåle/fade/forme og sæt én kage af gangen i mikrobølgeovnen i 1-1/2 minut (min mikro vil ha’ kagen i i halvandet). Tag kagen ud, vend formen og servér på en tallerken evt. sammen med is, frugt eller bare som den er. Hapshapshaps, den er top GO’!

Stik endelig fingrene i tastaturet, hvis du kender til andre gode opskrifter, som vi andre ikke må være foruden. Det ka’ vi nemlig godt li’, tak 😉

chokokage2min

 

 

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

   

35 kommentarer

  • Fia

    Den ser god og nem ud, mon man kan lave dejen i forvejen og mikroe/bage den dagen efter? Har en mor med diabetes på plejehjem 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natasja

    Hej!
    Den ser virkelig god ud. Glæder mig til at lave den!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elva

    Kan ægget erstattes med noget andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Kan de bages i ovnen? Og hvor længe?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Baraa

    kan an evt erstatte bananen ed andet(: ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Uh, jeg ved det desværre ikke. Opskriften er jo så simpel og virker super godt med disse tre ingredienser, så jeg tør ikke råde til noget jeg ikke har prøvet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Kan man pakke dem ned og tage med og servere, uden at de falder sammen eller blive “klamme”? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane

    Hvis man ingen mikroovn har?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Lyder lækker.
    Kan man ikke bruge ovn? Har ingen mikro

    Hilsen Camilla

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte Christensen

    Hej. Lyder lækkert. Hvad indstiller du mikroovnen på?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Tak for tippet. Genialt erstatning for alm usund kage. Er mega fan.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karin

    Mums de er vildt lækre 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Mette

    Kan man mon nøjes med æggehvide i stedet for helt æg ? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    Hvor meget stiller du mikroovnen på?
    Den ser dælme lækker ud.
    Faktisk – så kan man jo bruge den om formiddagen, når frugtposen skal frem… 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla

    Jeg erstatter mange gange æg i opskrifterne med lidt husk rørt ud i vand og lader det trække lidt og og piske op. Ligner tapetklister, men virker i mange ting

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har ikke en mikroovn, kan man bruge en almindelig ovn? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja – der er en der lige har forsøgt sig med 175 varmluft grader i lige under et kvarter og hun meldte tilbage at de blev rigtig gode 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michella

    Kan man evt bruge erstatning for æg? Jeg er på streng diæt for tiden, der udelader muligheden for at bruge æg for mit vedkommende. Lyder ellers super nemt og lækkert 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hmm, uh det ved jeg desværre ikke 🙂 andre der gør?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Dikte

      Man kan godt bruge æggehvide i stedet for et helt æg.Det bliver bare lidt mere tørt. Da jeg var på fitness konkurrencediæt, lavede jeg dem her med proteinpulver, æggehvide og natron, og så samme fremgangsmåde. Men det er meeeget mere lækkert med banan i 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Louise

      Man kan bruge chiafrø, der har lagt i blød i lidt mælk. De frigiver noget stivelse.. Det gør jeg altd i kage. Det kan klart anbefales! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

    Jeg er helt ny i faget i den glutenfrie verden 😀
    Usødet kakao, er det noget specielt ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majken

    Hvor stor er den form? Er det en almindelig kop? Jeg har nemlig ikke en lille form der kan få i ovnen (tror jeg) 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Den er sådan ca 5 cm i diameter tror jeg. Måske 8 🙂 Du kan bruge hvad som helst, også silikone muffinforme eller lave kagerne (der bliver jo to) i en lidt større form og så bare lave ‘en.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majken

      Jeg tror, ar jeg vil forsøge at lave dem i muffinsforme 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mimi

    Lyder super nemt og lækkert 😉 Kan man bruge alm ovn, og hvis man kan, hvor længe vil du tro de skal have ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er jeg sikker på at man kan, måske 8-10 min på 200 C tænker jeg – men prøv dig frem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

8 svedige sommerkøb til datteren