Annonce for Gram
En af mine favoritopskrifter for tiden er denne Sense-pizza. Fordi den er hamrende nem at lave, smager vanvittigt godt og kun tager 20 minutter at lave fra start til slut. Og så er pizzaen oven i købet glutenfri!
Hemmeligheden bag den gode bund er egentlig enkel – jeg putter lidt vand i en indbygget skål i bunden af min Gram-ovn, som laver Sydhavnens bedste mad. Min ovn er nemlig en dampovn, dvs. der er en særlig funktion indbygget i ovnen der damper min mad, så maden simpelthen løfter sig et ordentligt tak ift smag, saft og kraft.
Efter fem minutter på dampfunktionen bager pizzaen færdigt på en særlig indstillet pizza-funktion som ovnen har til pizzaer, i 7 minutter, inden den er færdig. Hver uge udvikler jeg nye opskrifter, pt primært til min kommende e-bog,men selvfølgelig også til bloggen. Jeg har tidligere delt opskrifter lavet med dampfunktionen, som fx opskriften på nem pæretrifli med knas og skum, hjemmelavede glutenfri tarteletter og verdens bedste glutenfri æblekage. Og det skal lige siges, at disse opskrifter også kan laves, selvom man (endnu) ikke har dampovnen fra Gram.
Men ærligt, har ovnen virkelig inspireret mig til at lave meget mere mad og bagværk end tidligere. Det er bare en tand sjovere at stå og arbejde i et køkken med gode hårde hvidevarer og en ovn der kan ALT – med damp og alt muligt oversejt gear.
Opskriften her er som sagt lavet efter Sense-principperne, dvs. du kan spise en pizza som et fuldt sundt måltid – også hvis du lever med cøliaki eller spiser efter 5:2-principperne. Og det bedste er jo at den er hamrende nem at lave, ser godt ud – og smager meget bedre end dét. Opskriften er inspireret af græsk salat, fordi det land jeg har rejst aller mest rundt i nogen sinde, næsten mere end rundt i Danmark, er Grækenland. Stemningen og maden er fantastisk, synes jeg. Og derfor vil jeg gerne dele en af mine favorit-pizza opskrifter med jer.
Det skal du bruge til 1 person
1 glutenfri tortillapandekage, lavet af majsmel (40 g.)
1/2 lille tomatpúre
1 håndfuld cherrytomater, flækket på midten
1 håndfuld peberfrugt (gerne grøn, men rød, gul eller orange kan også bruges), hakket i mindre stykker
1/2 lille rødløg, i tynde ringe
80 g. frisk mozzarella (dem der ligger i lage), skåret i små stykker
2 spsk fetaost
1 spsk sorte oliven, uden sten – skåret i skiver
Lidt flagesalt
Evt. knust hvidløg
Frisk basilikum
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 C dampfunktion/varmluft.
Skær grønt og ost som fortalt herover. Tortilla-pandekagen lægges på et stykke bagepapir, på en bageplade. Fordel tomatpúre ovenpå. Herefter toppes med friske cherrytomater, peberfrugt, oliven og mozzarella. Bag nu pizzaen i ovnen i 5 min. på dampfunktion og herefter 7 minutter på pizza-funktion, eller 200 c varmluft, hvis du endnu ikke ejer den vilde ovn jeg har 😉 Grunden til damp er at bevare saften i tortillaen, og for at få den knasende sprøde skorpe i kanten, er du nødt til at bruge pizzafunktionen eller varmluft de sidste 7 minutter. Hvis man ikke har en Gram ovn kan man fylde et lille fad med vand og stille i bunden af ovnen. Når pizzaen er gylden i siderne og osten er smeltet tages den ud og pyntes med frisk feta som smuldres ovenpå, samt lidt flagesalt og frisk basilikum. SÅ har du min favoritpizza i tænderne, kort efter!
Jeg lover jer for den smager godt, men er du mere til kikærtebund end majsbund, skal du helt sikkert (også) prøve denne her.
2 kommentarer til “Glutenfri Sense-pizza med sprød skorpe – græsk inspireret”
Jeg synes du kommer med r mange gode opskrifter og ideer og det bare så fedt.
Må jeg spørge om noget?
Da jeg har gluten og laktose /tolerance,, så har jeg søgt svar på opskrifter på tortilla pandekage ,jeg har prøvet nogle fra en glutenfri kogebog,og det var ikke lykken,var virkelig svært at arbejde med og rulle ud ,en umulig hed .?
Og ved du noget ost til os der ikke tåler mælk m m her tænker jeg på ost til pizzaer og andre varme ting ,,hvad det evt hedder?
Mvh Gurli 😊
Tak for dit fine stof
1000 tak Gurli!
Jeg køber mine tortillapandekager i enten Netto (majs) eller Brugsen, og de smager godt. De ‘ægte’ torillapandekager, så behøver man ikke at lave dem selv 🙂 Hmm mht ost er jeg desværre ikke ekspert, da jeg selv tåler laktose så bare bruger alm… desværre 🙂