Min vægt

Sense peanutbutterkage uden mel og sukker

Om man spiser efter Senseprincipperne eller ej, er jeg sikker på man vil synes om denne kage. Opskriften er inspireret af Anna-mads opskrift på peanutbutterkage med kikærter, hvid chokolade og havsalt. Jeg har sløjfet den hvide chokolade og i stedet tilsat søde kartofler, der tæller som grønt, når du spiser efter Sense. Dvs. at denne kage indeholder 2 x fulde måltidskasser, så du kan altså spise en halv kage og få både grønt, protein og gode kulhydrater og fedt, indeholdende ca. 500 kcal.

 

Til to portioner skal du bruge

2 dl havregryn
1 dåse, drænede kikærter
300 g søde kartofler
2 æg
3 spsk peanutbutter
Lidt (flage)salt
2-3 spsk Fiber Sirup Gold (evt. honning)
1 tsk bagepulver
1 spsk saltede peanuts
1 spsk kokosmel/flager

 

Peanutbutterkage

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160 C varmluft.

Vask de søde kartofler og kog dem i ca. 15-20 min. Blend dem med en stavblender. Tilføj resten af ingredienserne, minus peanuts og kokosmel/flager og blend videre.

Læg et stykke bagepapir i en mindre bageform (ca. 15 x 20/22 cm) og hæld fyldet i. Hak dine peanuts, smid dem ovenpå dejen og fordel kokosmelet/flagerne over kagen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 – 35 min.

Når kagen er færdig skal den køle af. Den smager helt klart bedst kold, så opbevar den i køleskabet til den skal spises. Den kan også fryses. I køleren holder den sig frisk og god i smagen i 3-4 dage.  Bag evt. dobbeltportion af denne og hav kage til 4 fulde måltider, eller blot til at dele ud til familien, eller lægge et stykke i ungernes madpakker – da den også er super børnevenlig og hverdags-kage sund!

Fik næsten en skideballe i fritten, da Uma fik et stykke kage med, eftersom der er sukkerpolitik, men kage behøver ikke at være syndigt og usundt for at smage vildt godt! Prøv den – den er MØG lækker. Synes man at det er lidt voldsomt bare at køre kage i skrutten til morgen, middag eller aften, så kan man evt. spise en halv måltidskasse ‘rigtig’ mad, og tage et kvart stykke peanutbutterkage til dessert.

 

Læs også… 8 uger på Sense – mit vægttab

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

17 kommentarer

  • Dorte Hartig

    Hej igen – jeg er kommet i tvivl om, hvorvidt jeg skal hælde vandet fra kikærterne (på dåse) eller om vandet skal med i kagen? Forleden kom jeg til at smide hele bøtten i dejen – og kunne jo ikke nå at suge det op igen – så jeg lod det indgå i kagen, og det var egentlig okay. Men hvad gør du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

    Jeg har bagt kagen og den smagte af absolut ingenting – øv.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Aah nej har du huske alle ingredienser? jeg har heldigvis jun faet positive tilbagemeldinger paa den foer saa enten tanker jeg at du har glemt noget eller simpelthen ikke er til den smag? Jeg synes den har en kraftig smag af peanutbutter…

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

    Du skræller de søde kartofler inden kogning, ikk?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • TH

    Min kage blev meget klæg, skal den være det, eller er den måske bagt for lidt? 😮

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yvonne O

    Kan man bruge butterbeans i stedet, hvis man ikke lige har kikærter i hus?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det har jeg aldrig prøvet, men hvis du synes smagen er forholdsvis neutral, tænker jeg det er et forsøg værd? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Yvonne

      Det er klart bedst med kikærter. Den anden udgave røg ligesom ikke ned på samme måde som din udgave. Så nu hvi lavet den med kikærter igen og mums

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte Hartig

    Hej May! Jeg har prøvet kagen – og den er bare mums – særlig når den er kold, som du siger. Rigtigt dejligt at nyde en lille firkant til eftermiddagskaffen – med god samvittighed, – og som en belønning midt i den kostændring, jeg lige er begyndt på! Tak for opskriften!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hvor super dejligt at høre, Dorte. FEDT du kan lide den – den skal klart være kold 🙂 Ha en herlig weekend.Har du skrevet dig op til mere info om min kommende bog? Ellers skriv en mail til sydhavnsmorbog@gmail.com 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Skræller du de søde kartofler inden du koger dem? Eller koger du dem med skræl og blender det med?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nix har egentlig kørt hele massen sammen med hvis du gerne vil have den mere ‘fin’ ville jeg måske skrælle :=)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min vægt