Inspiration til terassen og altanen: Sådan har vi indrettet os ved bådhuset!

Sense gulerodsmuffins uden sukker og gluten

Ud over Sense-romkuglerne, er det her min absolutte favoritopskrift på kager/muffins – og så indeholder de oveni købet ALT hvad man har brug for til et fuldt Sensemåltid. Jeg glæder mig hver dag over min nye livsstil, som byder på så mange gode smagsoplevelser, og med tanken om at jeg både spiser super sundt og slanker mig imens, samtidigt med at jeg sidder og spiser muffins til frokost, kan det lissom’ ikke blive meget nemmere og luksuriøst, vel?!

 

Gulerodsmuffin SenseGulerodsmuffin Sense

 

Jeg har tidligere delt opskriften på en gulerodskage efter Senseprincipperne. Den er også god. Men denne her! De her muffins er HELT fantastiske! Virkelig. Jeg testede dem af på Uma første gang, for kan mit barn lide dem, så tror jeg alle kan. Hun er glad for meget søde sager, og nogle gange synes hun mit mad bliver en tand for eksperimenterende, men de her glider rent ned, med stor fornøjelse.

Derfor synes jeg selvfølgelig også at I skal have opskriften. Jeg har mixet tre forskellige opskrifter på gulerodsmuffins og det her er blevet resultatet.

 

Gulerodsmuffin SenseGulerodsmuffins Sense

Det skal du bruge til 18 gulerodsmuffins efter Senseprincipperne

(6 muffins svarer til 1 fuld spisekasse, du må altså spise hele 6 muffins til hvert måltid):

550 g. revne gulerødder (gør det nemt og køb dem færdigrevne i fx Irma, økologisk)

6 æg

3 dl havregryn, malet til mel i minihakker

4 spsk Sukrin Gold med top

1 1/2 tsk vanillepulver

1 1/2 tsk salt

1 spsk bagepulver med top

6 tsk kanel med top

3 tsk kardemomme med top

20 g smeltet smør

2 spsk Fiber HUSK, den gule

Evt. et nip stødt nellike, hvis haves (kan undlades)

Til topping:

180 g. neutral smøreost, fx Philadelphia

Lidt citronsaft

Vanillepulver (1 tsk)

1 spsk Sukrin Gold

og/eller

40 g. mørk chokolade, gerne med mint eller appelsinsmag

10 g. smør

Sådan gør du

Riv gulerødderne, hvis ikke du har købt dem færdigrevne. Kør havregrynene til mel i miniblender. Bland alle ingredienser og giv dem en omgang med blenderen, så dejen bliver mere jævn. Kan du godt lide at der er lange stykker revne gulerødder i kagen, så lad være med at blend den helt flydende.

Tænd ovnen på 180 C varmluft / 200 C almindelig ovn.

Fordel dejen i 18 muffinforme (jeg bruger silikoneforme, de holder godt på formen). Bag midt i ovnen i ca. et kvarter.

Imens blandet du dine ingredienser til creamcheese-topping. Du kan også smelte chokolade og smør sammen i mikroen/vandbad og toppe dine muffins med. Min favorit er klart creamcheese-toppingen!

Når dine muffins er bagt færdige, hiver du dem ud af ovnen, flipper dem på ryggen og lader dem køle af. Når de ikke er super varme mere, topper du dem med dine toppings, og evt. med et friskt jordbær eller blåbær) og kører dem direkte ned. De er SÅ gode, bløde, saftige og lige til at savle over!

De kan fryses, og i køleren holder de sig et par dage.

Jeg synes personligt det er lidt voldsomt at spise seks muffins af gangen, selvom de er enormt gode. Derfor spiser jeg som regel tre ad gangen, og så spiser jeg fx et æg og et stykke peberfrugt eller andet grønt ved siden af, for at komme op på et fuldt Sensemåltid.

 

Gulerodsmuffin

 

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

18 kommentarer

  • Anja

    Jeg pisker æggehviderne stive og vender dem forsigtigt i dejen, som det sidste. På den måde synes jeg, de bliver mere luftige 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vibe

    Kan jeg bruge chiafrø i stedet for husk?
    Mvh. Vibe

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgit

    Hvis man kun har den grønne Husk….. Hvor meget skal der så bruges?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hvad du hvor mange kalorier der er i sådan en? De ser super lækre ud🙏🏻

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte B

    Jeg eksperimenterede igår, muffins med kikiærter, peanutbutter mm, mums😊

    Lige nu er jeg igang med at koge søde kartofler til din peanutkage, glæder MIG😊
    Lækkert med sundere kager, der følger Sense, selvom Suzzy siger kage er kage😃

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kage er ikke kage her – eller dvs jo det ER kage, men de kan bare tælle som et fuldt sundt måltid for de i stedet for at være spredt ud på en tallerken her bare er blendet og smager fantastisk 😉 har du skrevet dig op til min kommende e-bog med kager der slanker? 😉 http://sydhavnsmor.dk/e-bog-med-kager/

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    De lyder fantastisk lækre! Skal lave en portion i aften, men har glemt husk 🤔 kan det erstattes med noget?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Mine vil ikke hæve og har svært ved at slippe muffinformen 🤔 Men de smager stadig godt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Vil de ikke hæve? ØV! Du har husket smør? 🙂 Jeg bruger silikoneforme, så slipper de altid let for mig, hvad bruger du? Dejligt de smager godt <3 Hvis du vil skrive dig op til alle mine super sunde kager som e-bog (til en super god pris) kan du skrive en mail til sydhavnsmorbog@gmail.com, der kommer mange flere sensede, 5:2- inspirende opskrifter med under 500 kcal, som er sukker- og gluten(mel)fri 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise-Lotte

    Ved du hvor mange kalorier der er i sådan nogle?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

    Elsker disse til alle måltider. Fif. Jeg blender hele gulerødder (skåret i stykker der passer i blenderen) så behøver man ikke købe revne eller rive selv. Og prøv at putte hakket chokolade i. Mums

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til terassen og altanen: Sådan har vi indrettet os ved bådhuset!