Rabarber-mazarintærter uden mel og sukker

rabarber2

En af de bedste og sundere bagerier jeg har gjort mig er helt klart de her. Føj, de er gode!

This is it til 16 styks – og jeg lover at du blir’ glad: 

400 g rabarber (et bundt)
150 g mandler
1 spsk skyr med kæmpe top på (evt skyr med vanille)
2,5 spsk kokosolie (du kan også bruge 40 g smør, skåret i tern)
3 mellemstore modne bananer
6 dadler uden sten
2 store æg
2 spsk HUSK
1 spsk honning
Lidt kanel og 1/2 tsk. mandelessens

Gør sådan her:

Tænd ovnen på 185 C.

Skyl rabarberne og skær enderne af. Skær rabarberne i meget tynde skiver.

Blend mandlerne (gem 15-20 hele styks til topping) i en foodprocessor til mel. Bland alle andre ingredienser i foodprocessoren foruden rabarber og kanel til en dej. Bland herefter rabarberen i. Hæld i 16 (silikone)muffinforme. Hak de 15-20 hele mandler i mindre stykker og hæld ovenpå de små tærter og drys forsigtigt lidt kanel på toppen.

Bag i ovnen ca 25-30 min. Men hold øje – i nogle ovne skal den kun have 20 i andre 35 min…

De smager voldsomst godt! Mine forældre kom lige forbi imens jeg bagte løs og da de gik… lå de allesammen i vores mavser 🙂 De er drøn gode lune, også med en klat (vanille)skyr on the side 😉

Hver GUDESMÆKKER rabarber-mazarintærte indeholder 130 kcal. Det er er sgu’ i orden 😉

Prøv også min svampede proteinbrownie på 20 minutter – uden mel, mælk og sukker og mine crunchy peanutbuttercookies på 15 minutter – uden mel, mælk, sukker og æg . Og hvis du mangler inspiration til rejsedestinationer så kan du HER læse om 10 af mine favoritspots i verden! GOD SØNDAG, folkens! 🙂

rabarber

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

   

12 kommentarer

  • Carina

    Hej. Et lille spørgsmål til disse lækre banditter.
    Kan man undlade banan eller erstatte med noget andet? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg ville ikke undlade banan da der er tre stks i, og derfor er en stor del af kagen 🙂 Jeg kan desværre ikke komme på et bedre bud end bananen på stående fod, – øv 🙁 Men sig endelig til hvis du kaster dig ud i et forsøg uden banan og giv feedback på dit resultat, det vil være fedt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fie

    Mums! De er da bare FOR lækre 🙂 Og det er dine rødbedemuffins også. Jeg fryser dem ned, så er det nemt og hurtigt af få en snack når lækkersulten trænger sig på!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tatjana

    Hvad kan man erstatte husk med?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rose-Maria

    Kan man bruge noget andet end skyr hvis den skal være laktosefri

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malena

    Jeg er lidt forvirret: Skal rabarberne blendes med dejen til sidst? Eller bare blandes i i de tynde skiver?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg har både blendet dem med resten (men kun kort), men lav dejen uden rabarber og bland dem i efter uden at blende, og bag dem så 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Grete Holm

    Uha det ser godt ud 😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Er det den gule eller grønne Husk du har brugt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Det lyder rigtig lækkert 👍🏻😀 og de skal helt sikkert prøves, men hvad kan jeg erstatte skyr med?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aloha! Besøg disse 10 steder i verden og dit liv bliver alt andet end kedeligt + en svedig Hawaii guide