Sydhavnsmors venindebog: Sys Bjerre

Nemt, hurtigt og sundt: Æggemuffins med spinat og mozzarella

Alle former for muffins ryger direkte i mavsen på mig for tiden, også de mindre søde af slagsen. Denne mad-udgave af muffins er himmelske, og så er de oven i købet super sunde,  lynhurtige at lave, børnevenlige og billige at producere.

 

æggemuffins

 

Opskriften på 12 muffins til 4 personer (100 kcal pr. muffin) er: 

10 æg (740 kcal)

1 dl græsk yoghurt/skyr/fløde (afhængig af smag og diæt) (130 kcal – 10 % græsk yoghurt)

1 stks mozzarella (297 kcal)

4-5 håndfulde frisk spinat (20 kcal)

Forårsløg (15 kcal)

Salt & peber (0 kcal)

 

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 C

Skyl spinaten grundigt og læg den på et rent viskestykke for at tørre. Hak spinaten i mindre stykker og snit forårsløgene.

Skær mozzarellaklumpen i små stykker.

Rør æg, yoghurt/skyr/fløde med salt og peber, og vend mozzarella, spinat og forårsløg i massen.

Fyld 10-12 (silikone)muffinforme med æggemassen.

Sæt formene midt i den for-varmede ovn i ca. 20-25 minutter.

Tip: Lav evt. en let salat til, af resterne af den friske spinat med grønt og frugt-rester fra køleskabet.

 

Du kan følge Sydhavnsmor på Facebook og Bloglovin’ og Instagram 🙂

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sydhavnsmors venindebog: Sys Bjerre