HVER gang jeg handler falder jeg (åbenbart) over hylden med de der plastikbøtter hvori der ligger choko-lakrids mandler. Jeg ELSKER dem, og blev derfor nødt til selv at fremstille lignende, da jeg jo lige så godt kan lære det – så hele madbudgettet ikke ryger til dåserne 😉
De er virkelig nemme at lave, og jeg har nu forsøgt med med to forskellige slags – en udgave med ristede mandler og en med neutrale (rå). Selv er jeg mest til sidstnævnte, men det er jo en smagssag.
Sådan gør du (for at få mine favoritter – hvis du ønsker dine ristede så put dem i ovnen i 7-8 min. på 200 C først og lad dem køle af):
Smelt 80 g. mørk chokolade i et vandbad. Smid 100 g. mandler i den smeltede chokolade og vend dem til de er smurt helt ind. Læg dem derefter på et stykke bagepapir – spredt lidt ud og drys lakridspulver ud over dem. Put nødderne i køleskabet til de skal spises.
Du skal altså kun bruge:
-100 g mandler (du vælger selv om de skal smuttes, altså om de skal ‘skrælles’ først – jeg laver dem med skræl, men de er lidt mere ‘købe-agtige’ uden skræl måske…)
-80 g chokolade
-Lakridspulver
2 kommentarer til “Nemme choko-lakrids mandler – sydhavnsmor.dk”
Tusen takk for en fantastisk god ide!! Skal gå rett å kjøpe lakrispulver i morgen😂Gleder meg!!
Dejligt håber de blir gode 😊